Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nadějný boxer Monroe Hutchen (Wesley Snipes) byl odsouzen k doživotnímu trestu, který si odpykává v přísně střeženém vězení Sweetwateru. Právě tam ovšem přichází jako vězeň i úřadující mistr světa v těžké váze George Ranař Chambers (Ving Rhames). Ten nesnese jakékoli pomyšlení, že by mohl být někdo lepší než on, a Monroea napadne. V připravovaném zápase půjde o hodně. Zvlášť, když jsou v sázce i peněz a svoboda. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

mzss1 

všechny recenze uživatele

No, žádná velká pecka to teda rozhodně není. Během filmu je tu jen pár drobných bitek a ke konci filmu finální boj. Velkým problémem to ale není. Je zajímavé sledovat dění ve věznici (ale jsou lepší filmy s podobnou tématikou). Hlášky, způsoby a tak dále. Film působí zvláštně, nevím jak to popsat, možná tím jak se prolínají flashbacky apod. Ving Rhames si mě v tomto filmu dost získal, jeho namyšlená postava mě ve filmu dost bavila. Měl svoji osobnost a nemůžu si pomoct - jemu jsem fandil víc než Snipesovi. Wesley Snipes zde hrál také dobře, ale mě nějak neohromil. Finální boj byl dost dobrý, sice nebyl zas tak dlouhý, nápaditý, ale bylo to to nejlepší ve filmu. Příběh byl prostý, což nevadí. Herecké obsazení bylo bez celkem dobré až na jednoho - Peter Falk, coby představitel známé postavy Columba. Ten mi v tomto snímku nesedl - jeho postava mi přišla divná, bez jakékoliv myšlenky. No, čekal jsem trochu více od filmu, ale co se dá dělat, dostal jsem aspon lepší průměrný film, který pobavil a ničím velkým neurazil. Hodnotím na 58% = *** ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá akčná dráma s Wesley Snipesom. Má veľmi dobrý príbeh z väzenského prostredia o skvelom a aj tak skromnom boxerovi odsúdenom na doživotie, ktorý vo väzenských zápasoch ešte nenašiel premožiteľa, ale do väzenia práve prichádza úradujúci majster sveta, ktorý cez svoju namyslenosť neverí, že môže byť niekto lepší než on a dáva to patrične najavo. A tak sa začne chystať veľkolepý zápas, v ktorom pre oboch pôjde o veľa. So spracovaním som spokojný, ako akčný film sa film snaží pôsobiť len minimálne, čo ale neprekáža, celkový nápad je výborný a navyše aj dej je po celý čas zaujímavý s dostatkom výborných prvkov a aj sledovanie namysleného boxera v danom prostredí je veľmi zaujímavé, takže sa je po celý čas rozhodne na čo pozerať. Akcie je tu málo, čo ale nevadí, keďže tu ide v prvom rade o príbeh, ale aj tak nie je zlá. Nachádzajú sa tu prakticky len dva boxerské zápasy, prvý hneď v úvode a hlavný záverečný, ktorý je dlhý a dobre podaný, len kamera v ňom mohla byť o niečo lepšia, hlavne zábery spoza mreží nie sú dobrý nápad, no svoj účel tento zápas určite splní a okrem nich ešte poteší aj niekoľko rýchlych zneškodnení väzňov zo strany namysleného boxera. Herecké obsadenie je výborné, hlavné duo Wesley Snipes a Ving Rhames je skvelé, obaja bez problémov ťahajú film a poteší aj viacero vedľajších postáv ako Michael Rooker, Wes Studi alebo Peter Falk. A čo sa týka réžie a technickej stránky, tak je to len obyčajná rutina, nič neurazí, ale ani nenadchne, takže nemám väčší problém. Síce mám radšej omnoho akčnejšie pokračovania, v ktorých box nahradia rozmanité bojové umenia, ale ani s týmto pôvodným filmom nemám žiadny problém, príbeh aj herci sú na tom veľmi dobre. Objektívna kvalita filmu- 66%, film sa páči mne na 72%. ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Velikým plusem filmu je, že Wesley září v jeho nejlepší životní formě, je rychlej, mrštnej a pružnej, má neuvěřitelnou kondici a po právu se stal neporazitelným, dále že Ving Rhames předvedl jeho nejdrsnější a troufám si říct, že i nejlepší akční výkon za jeho kariéru a myslím si, že byl tvrdou konkurencí pana Snipese! Mínusem filmu je, že se 90 procent snímku domlouvá jeden zápas a díky tomu to na nudě hodně přidává. Chtělo to víc soubojů. Těšil jsem se tedy aspoň na ten vytouženej závěrečnej špíl a ten mě přišel na to dlouhý čekání dost mizernej. Kdyby si dnes Wesley a Rhames měli dát férovku, asi by už nebylo o čem diskutovat, pač Snipes bude z krimu určitě v běsné formě, tak jen doufám že mě potvrdí moje očekávání a předvede se v Expendables 3, pač já na něj z toho obsazení stopro nejvíc vsázím!!! Undisputed 60% ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Není divu, že u toho filmu usínáme. Hodně špatný začátek, který dokázal inspirovat jiné na tisíckrát lepší pokračování. To mi nejde do hlavy. Za 1. Ve filmu se na vše dívají černobíle. To samá diskriminace, a mistr světa v Těžký váze. A nakope fašounovy prdel. Děs. Do toho absolutně příšerná černá hudba. Za 2. Pan "Ranař" Chambers je normální idiot. Arogance nezná konce. A navíc mi vůbec neseděl. Tento díl bych absolutně vymazal a nebo přejmenoval. Poněvadž v pokračování byl George Chambers o mnoho stupňů výš. Ve všech směrech. Za 3. Kam se poděla akce? Napětí? Téměř třičtvrtě filmu se jen žvaní o hovadinách a kraluje tomu Colombo na smrtelný posteli. Chabá parodie na Rockyho. Ach jo. Jsem překrmený těmi opakovanými výrazy. Příšerně laciný děj. Film jsem nechal hrát jen ze zvědavosti. Jinak bych už to dávno vypnul. Přemýšlím mezi jednou a nebe dvouma hvězdama. A to jen za alespoň nějakou akci. Ale spíš se přikloním na jednu. A to proto, že v tomhle filmu nejen že bylo víc špatného než dobrého, ale i víc černého než bílého. Na multikulturní filmy už jsem zvyklý. Jenže tady je to předimenzovaná černými, jejich trapnou hudbou a tou jejich diskriminací. 30% ()

Herr_Flick 

všechny recenze uživatele

Tak jsem dokoukal postupně celou trilogii, abych hodnotil komplexně. Undisputed na nic nečeká, tahle trilogie je prostě o řežbě. Prostě dělaná pro milovníky boxu, street fights, MMA, vězeňské tématiky. Co mě mrzí u pilotního dílu je nízká (pouze 2) kvantita zápasů a trapné ozvučení úderů. To na čem film staví, je zde předvedeno vcelku slušně, u pokračování bych ale řekl, že o dost lépe. 50% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (7)

  • Ving Rhames (George 'Iceman' Chambers) strávil dva roky přípravou na film pojednávajícím o boxerské legendě, v němž se nakonec neobjevil. Scénář filmu Neporazitelný se mu po předložení natolik zalíbil, že nabídku přijal a svůj kondiční trénink uzpůsobil nové roli. (Conspi)
  • Wesley Snipes nosí černý pás v karate, na tento film přesto trénoval 6 týdnů box. (MiCM)
  • Natáčanie prebiehalo v dvoch skutočných väzniciach v Nevade. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama