Reklama

Reklama

Atentát

(seriál)
Trailer 1
Česko, (2015–2016), 18 h (Minutáž: 60 min)

Kamera:

Pavel Berkovič

Hrají:

Hana Vagnerová, Robert Jašków, Jan Kraus, Anna Šišková, Marek Taclík, Jiří Dvořák, Jan Dolanský, Andrea Opavská, Miroslav Táborský, Michal Slaný (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(18)

Obsahy(1)

Atentát volně navazuje na příběh postav, které diváci znají ze seriálu Expozitura. Od té doby, co se Dan Chládek a Tereza Hodačová rozešli, stal se z Dana samotář. Snaží se upozornit na řadu podezřelých případů, které mají vztah k prezidentovi Václavu Wolfovi nebo lidem kolem něj. Nikdo ho však nebere vážně, ani Tereza, která získá místo v osobní ochrance prezidenta. Po pokusu o atentát na hlavu státu Tereza zjišťuje, že v něm Dan může mít prsty. Vydá se proto po jeho stopě a mapuje případy, které řešil v minulosti. Střípky těchto kriminálních kauz, vyprávěné zpětně, pak přinesou klíč k pochopení aktuálního dění a přinesou překvapivé rozuzlení.

Hlavní hrdiny seriálu Terezu Hodačovou (Hana Vagnerová) a Dana Chládka (Robert Jašków) doplní prezident republiky Václav Wolf (Jan Kraus), jeho žena Ester Wolfová (Anna Šišková), prezidentův poradce Jiří Forestek (Marek Taclík), majitel bezpečnostní agentury Stín Bronislav Miler (Jiří Dvořák), na základě prezidentské milosti propuštěný Ota Kofčín (Jan Dolanský) a Danova nová parťačka Eva Jánská (Andrea Opavská), se kterou vyšetřuje všechny případy vyprávěné v minulosti. Seriál představí i řadu dalších postav, jejichž prostřednictvím vypráví příběhy různých kriminálních případů, například přípravy zbrojních zakázek na míru, obohacování se na předražených stavebních zakázkách, vzájemného prodeje vysokoškolských diplomů, nelegálního financování politických stran a další. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (137)

borec999 

všechny recenze uživatele

Expozitúra bola výborná a keď sa objavila správa, že sa chystá druhá séria v ktorej sa vráti ústredné duo Vágnerová,Jášków, tak som sa celkom potešil. Nakoniec som však zostal sklamaný, keďže ide o triedu slabší kúsok než akým bola Expozitúra. Tento návrat sa jednoducho nepodaril a už po pár dieloch som to s Atentátom vzdal. Nevýrazný podpriemer. 35% ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Začátek je teda opravdu šílený - politikové jako parodie se jmény velice podobnými jako ti skuteční, a Krauzovo hraní Klause je opravdu parodie a k tomu bláznivé téma atentátu na českého prezidenta. po prvotním šoku asi od pátého dílu začína hodně supr popis toho jak to tady funguje - uplácení politiků, ovlivňování případů přes znalecké posudky, moc šmejdskech exekutorů, fungování bezpečnostních agentur atd. Bohužel pak to přejde na x dílů do hrozně nudné linie ( kterou Nova při premiéře asi na dva měsíce nelogicky přerušila ), takže zbyli jen skalní příznivci Expozitury, kteří mohou konstatovat, že tahle série nešáhá té původí ani po kotníky. Negativa: velký počet dílů, menší rozpočet, nadpřirozené síly Pozitiva: kdyby se udělalo the best of do šesti dílů, vynechali se některé nelogičnosti ,tak to mohl být serál do top deset. Dvě hvězdy navíc dávám za poslední díl, protože mi to nahradilo to nudné čekání na konec. Kraus nakonec toho prezidenta zahrál hodně dobře. ()

Reklama

anli 

všechny recenze uživatele

Seriál Tv Nova ,který volně navazuje na Expozituru a prakticky pokračuje v jejich zajetých kolejích.Tedy kriminálního dramatu ,který se zabývá propojení politických a podnikatelských špiček.Nebudu se zde zabývat pravděpodobností atentátu na českého prezidenta ,či jinou politickou dedukcí.Každý víme ,že politika je prostě svinstvo a je li to či ono možné ,nebo jen fantazie tvůrců ,nechť posoudí každý sám.Budu hodnotit jen seriál jako takový a filmařskou práci tady odvedenou.Předně scénář Josefa Klímy a Janka Kroupy je opravdu skvěle napsaný ,patřičně dramatický a zajímavý.Je tu hodně postav a orientovat se naplno ,znamená vše opravdu pečlivě sledovat.Navíc se seriál odehrává ve více časových rovinách ,takže divák musí být opravdu pozorný.Celý děj je zajímavě napsaný a opravdu napínavý.Na každý díl jsem se těšil a byl opravdu napnutý ,jak to bude pokračovat a to je vlastně účel televizního seriálu ,no ne?Naprosto nechápu negativní komenmtáře tady ,zřejmě klasické české pozerství.No nic.Neříkám ,že je vše naprosto dokonalé.Přece jen se místy nacházejí drobné chyby v logice a při tom množství případů i chyby v postupu či vyšetřování ,ale na druho stranu nejde o nic zásadního a v tom objemu a počtu postav to i trochu chápu.Režie je slušná ,ale místy chtělo malinko zlepšit tah na branku a trochu se vyvarovat dialogů ,které přece jen v českých podmínkách mohou působit směšně.Herci jsou standartně dobří a příjemně jsem si je užíval ,včetně Jana Krause jako prezidenta či Marka Taclíka jako jeho poskoka.Hlavní duo Jaškov-Vagnerová je uvěřitelné a velmi příjemné.Velmi kladně taky hodnotím exteriéry ,slušné akční scény ,kameru ,zvuk a hudbu.Takže celkově vzato je to dle mého jeden z nejlepších seriálů TV Nova a to bez pardonu a já dávám jasně prezidentských 80% a jdu omrknou ven ,proč už tam druhý den stojí to divné auto. ()

Ergon 

všechny recenze uživatele

Atentátu určitě uškodila přílišná rozvleklost, 18 dílů je fakt moc. Zvláště ve druhé polovině, kdy se seriál přehoupne do celoseriálové zápletky, je patrné natahování děje. Jelikož se jedná o pokračování, dle mého názoru, úspěšnější Expozitury, neubráním se srovnávání. Zde se autoři snažili spojit několik politických kauz posledních let do jednoho velkého případu. To zde na rozdíl od Expozitury nefunguje. Sice byly některé počáteční díly (např. E03 Mezi nácky, E05 Fotbalista, S06 Smrt zbrojaře, S07 Trhej) nadprůměrné a díky reálnému podklady poutavé a pomalu připravovaly diváka na "velkou kauzu", avšak ta byla tak přestřelená, okatá a místy až směšná, že jsem poslední díly dokoukal jen z povinnosti. Pomalu se mi ani nechce věřit, že za scénářem stojí pánové Klíma s Kroupou. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Nápad senzační, alespoň je vidět jak to v "zákulisí" politiky vypadá a umím si to dost podobně představit. Prostě jedno prase horší jak to druhé! Jinak se mně velice líbila postava: náčelníka Expozitury (výtečný pan Miroslav Táborský - evidentně si tu roli bezvadně užíval), pana prezidenta (Jan Kraus předvedl, že neumí jenom štěky a moderování talk show), Oty Kovčína (Jan Dolanský je na balancování hodný/zlý velice působivý) a v neposlední řadě hradní "vlezdoprdelka" :-D (Marek Taclík předvedl něco tak bravůrního, že jeho nechutná a slizká postava mě lezla neuvěřitelně krkem)! 70% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se na zámku Hořovice a také na zámečku Bon Repos u Lysé nad Labem. Restaurace Oáza je ve skutečnosti Golf klub Klánovice. (M.B)
  • Obsah epizody je inspirovaný skutečně existující neonacistickou buňkou „Blood & Honour“, která plánovala útoky na státní činitele, sídlo KSČM a mezi svými cíli měli například vytipovanou i jadernou elektrárnu. (Nick321)
  • V roce 1989 při vyjednávání zástupců Občanského fóra s předsedou tehdejší federální vlády, Ladislavem Adamcem, Václav Havel chybně představil svého budoucího nástupce na postu prezidenta republiky, Václava Klause, jako Václava Volfa (Wolfa). (kulyk)

Reklama

Reklama