Reklama

Reklama

Spisovatelka Helen a herečka Madeline se dlouhá léta nenávidí. Madeline totiž přebrala Helen snoubence Ernesta. Teď všichni tři překročili padesátku a místo toho, aby jejich životy a kariéry nabíraly na obrátkách, padají strmě ke dnu. Z Ernesta, který byl kdysi špičkový plastický chirurg, se stal alkoholik a skončil jako maskér mrtvol. Helen přepadne osobní krize a má tendenci nesnesitelně přibírat na váze. Sedm let poté co se Ernest a Madeline vzali, skončí k nepoznání ztloustlá v blázinci, kde jí sice psycholožka dokáže pomoci, ovšem zcela jinak než čekala. Omylem totiž Helen přivede na myšlenku Madeline zavraždit. Také Madeline si uvědomuje, že doba, kdy se všichni muži kořili jejím půvabům a leželi jí u nohou, je dávno pryč. Ale všechno se dá změnit. Zvláště pokud jim do života vstoupí záhadná čarodějka Lisa disponující elixírem věčného mládí. (TV Nova)

(více)

Recenze (503)

rt12 

všechny recenze uživatele

Když si to dámy ,,vyříkávají" na schodišti, vždycky se válím smíchy. Bruce v roli opraváře je k sežrání. ()

topi 

všechny recenze uživatele

"Už to vstalo?" " Ano pane, je to ve vaně." Tuhle černou komedii miluji a pokaždé mě stoprocentně pobaví. Parádní triky, skvělá hudba, fantaskní atmosféra a námět + vynikající obsazení Meryl Streep, Goldie Hawn a Bruce Willis. Výbornou roličku si střihl režisér Sydney Pollack jako doktor. Český dabing je taky nadmíru poveden a Zlata Adamovská k Meryll Streep pasuje dokonale! Robert Zemeckis ve vrcholné formě a spolu s Návratem do budoucnosti a Honbou za diamantem řadím Smrt jí sluší mezi jeho nejpovedenější klasiky. ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrná komedie samotná za 3*, a jedna hvězda navíc za velice originální a odvážné nápady. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Bruce Willise bych tady asi nepoznal. Jako ušlápnutému muži oscilujícímu mezi dvěma harpyjemi mu to jde skvěle. Meryl Streep je atraktivní no a Isabella Rossellini... hú! Možná mohla ukázat ještě více. "Už to vstalo?" (268.) ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Skvělá černá komedie o "věčném mládí" hollywoodských hvězd. Je znát, že obě hlavní představitelky si rády udělaly legraci ze sebe sama. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Na začátku devadesátých let byl Robert Zemeckis na vrcholu formy, což potvrzuje i tento příjemně cynický počin. Od začátku je nastolena hodně svérázná atmosféra, z níž je znát velký nadhled a to, že se tvůrci neberou vůbec vážně. K tomu se přidává i dost černý humor, který je z dnešního pohledu lehce nekorektní, pořád se ale drží v určitých mezích, navíc tu zazní i několik výborných hlášek. Tempo je příjemně svižné, takže vše bez problémů utíká. Potěší i to, že i po letech jsou vizuální efekty na hodně solidní úrovni, a i když už nejsou dokonalé a je na nich zub času znát, pořád jsou velmi dobré a zábavně přestřelené. Taktéž akce, které tu není tolik, je vesměs dobrá, k tomu se přidávají i dva na žánr hodně brutální pády ze schodů, které bolí i diváka. Zemeckis prokázal i velký smysl pro odvahu, když zvolil netradiční obsazení, které ale skvěle funguje. Meryl Streep si svou roli proti typu vysloveně užívá, Bruce Willis prokazuje velký komediální potenciál, který už nikdy nikdo nevyužil a Goldie Hawn ze své nejlepší role kariéry těží úplné maximum, k nim se ve své menší roli připojuje i sexy Isabella Rossellini. Moc fajn je i nadčasový příběh o honbě za věčnou krásou a přetvářce ve "vyšší" společnosti, který je aktuální i dnes. Občas je to tedy pomalejší, zbytečně přepálené a začátek je trochu roztahaný a rozpačitý, to ale ve výsledku úplně nevadí, protože postupem času se z Death Becomes Her stává velmi dobrá žánrovka, která pobaví a potěší svou cyničností a černohumorností. 70 % ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu docela slušné triky, ale celkově je to stupidita, která prostě nemá na to, aby aspoň trochu povbavila. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Je to komedie, drsná komedie, kde některé scény jsou trošku morbidní, ale mi se líbily, docela jsem se u nich smála. Goldie s dírou v břiše, odlupující se kůže... taky docela zajímavá představa, když víte, že nemůžete zemřít. A scéna na konci super. Trošku mě překvapila Meryl, že vzala takovou roli, připadalo mi to, jakoby si ze sebe v tom filmu dělala srandu. Ale jinak dobrý. ()

Anglie 

všechny recenze uživatele

Originální scénář se počítá - Život věčný (semper viva) může být prokletí, ale.. Goldie Hawn a Meryl Streep si své role evidentně užívají, Bruce Willis hraje velmi dobře (měl jsem docela problém poznat ho namaskovaného) a Isabella Rossellini má sice malou, ale důležitou roli, ve které jí to opravdu sekne (71 by jí skutečně nikdo nehádal). Povedená černohumorná komedie. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Hodně ulítlej film, ale občas jsem se opravdu dobře zasmál. Třeba při lékařském vyšetření Streepové, kterého se ujal hrající režisér Sydney Pollack:-) - 70% ()

Vessper odpad!

všechny recenze uživatele

No tak tohle je prostě odpad na n-tou. Opravdu nechápu, tak vysoké hodnocení. Že je to to schválně trapné by mi ani tolik nevadilo, ale je to i pořádně nudné, herecké výkony nulové a o tom ostatním ani nemluvím. ()

jezurka42 

všechny recenze uživatele

Do you remember where you parked the car? Jeden z těch revolučních devadesátkových filmů, který zaexperimentoval s VFX technologií, přišel s originálním námětem, našel brilantní motivy v hudbě Alana Silvestriho, z Bruce udělal podpantofláka, z Goldie ošklivku a z Meryl komediální herečku. Oh boy, good old days! ()

Katarine 

všechny recenze uživatele

Tenhle film fakt zbožňuju, vždycky mi zaručeně zvedne náladu. Má výborné efekty, za které získal právem oscara, a skvělý černý humor, k tomu naprosto trefný výběr hereckých hvězd. A ta krásná "hororová" hudba Alana Silvestriho...prostě paráda. Jen se mi příliš nelíbí závěr, proto musím srazit tu jednu *. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* po dlouhé době jsem si zopakoval tuto černohumornou komedii v televizi a stále se mi líbila - tento žánr mám oblíbený, tak není divu. V rámci lehkého odpočinkového žánru si vyšší známku ode mě určitě zaslouží, protože těch vtipných gagů je tam fůra. A taky na svou dobu to byl trikově velmi vydařený film, ale ani dnes nepůsobí staromódně. Herecky obě ženské představitelky docela dost převyšovali Bruce Willise, ale možná to byl účel, aby vypadal jako ňouma. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

tufr 

všechny recenze uživatele

Kam jste dala mou ženu ? Je mrtvá, oodvezli jí do márnice! Do márnice ?? Ta bude zuřit 🤠😂 80% jedna z nejlepších komedií. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Pro mě hodně originální komedie s vynikající zápletkou. Isabella Rossellini je skvělá a zbytek hvězd také předvádí, že zvládnou i dost netradiční postavy. ()

Související novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama