Reklama

Reklama

Přání smrti 3

  • Česko Touha smrti III (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Paul Kersey (Charles Bronson) se vrátil do New Yorku na pozvání spolubojovníka z dob korejské války, jehož okolí je terorizováno bandou surových mladých gangsterů. Svého starého přítele však nachází zavražděného. Kersey se rozhoduje zastavit chuligánskou vlnu násilí a vrátit klid do ulic pro lidi, kteří zde žijí. Po zuby ozbrojen vyráží do městské bitevní zóny se vzkazem pro každého výrostka kolem: Pojďte a dostaňte mne. Nebo to aspoň zkuste! Převaha proti Kerseymu je obrovská. Ale s nadšenou podporou souseda zavražděného přítele (držitel Oscara Martin Balsam), se zaníceným zájmem iluzí zbavené obhájkyně (Deborah Raffinová) a s tichou podporou šéfa policie (Ed Lauter) Kersey bere spravedlnost do svých rukou. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Pekisan 

všechny recenze uživatele

Proste akcnak z 80. rokov. Bud to beries s nadhladom a bavis sa alebo vidis aka je to uberblbost. Bronson je asi najmenej sympaticky antihrdina vsetkych cias aj kvoli tomu, ze vlastne nic nehovori, takze na koolove hlaskovanie mozme zabudnut. Pokial ide o celu seriu, tak opat nastal posun niekam inam. Neviem ci k lepsiemu, ale zmena byva vzdy prislubom novych napadov (protitankova pest?:))). ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Když Charlie Bronson přišel o celou rodinu v předešlých dílech, tak začali umírat i jeho kamarádi a všichni umírají jako oběti násilnických chuligánů, sexuálních deviantů a v tomto případě ještě punkáčů. Nevyplatí se bejt v jakýkoliv přízni s postavou Bronsna že? Tenhle třetí díl už je čistokrevný akční béčko. Vybíjení šmejdů začíná po chvilce a pokračuje až do konce. Scénář je hloupej a něco hlubšího tu nenajdete. A tentokrát se střílí i s kulometu a bazuky. A i když to celý vypadá a zní blbě, mě to bavilo, jde o akční nenáročnej výplach s drsným Bronsonem, kterej už nejde po několika vybranejch cílů, ale vybíjí to po desítkách :-D ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Tak trochu parodie, tak trochu postapokalyptická střílečka. Sedmdesátky jsou dávno pryč a s nimi zmizel i realismus prvního dílu. Trojka se nese v duchu osmdesátkové nadsázky a ploché akčnosti. Brooklyn už není tím obyčejným městem ve kterém se zločinci skrývají v temnotě. Víc než cokoliv připomíná Vězeňskou zónu Manhattan z Útěku z New Yorku, kde se beztrestně zabíjí pro zábavu. A Paul Kersey se zde cítí jako doma. Michael Winner běžně točil béčka, sem tam nějaké céčko, ale tímhle filmem opustil abecedu a stvořil trash. A nejspíš udělal dobře, protože koncept mstícího architekta už vyčpěl a potřetí vyprávěný ten samý příběh by působil zbytečně. Nové pojetí sérii prospělo a i když se Death Wish 3 se staršími díly nemůže měřit, tak jako jednoduchá zábava obstojí. ()

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Ano, uznávám, žádné veledílo světové kinematografie to není. Ovšem tento film patří mezi kulty mého dětství a i dnes mě neskutečně baví. Sledovat bandu důchodců, jak bojují s pouličním gangem, je ohromná zábava. Navíc naprosto rozumím poselství filmu, které je v dnešní době muslimských no-go zón, které v Evropě rostou jako houby po dešti, opět velice aktuální. Jak s touto rostoucí kriminalitou bojuje EU ? Odzbrojuje občany a kecá něco o toleranci. Tento film je zkrátka nadčasový... Dále oceňuji hudbu, kterou složil Jimmy Page, legendární kytarista Led Zeppelin. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

V tomto diely nastal rovnaký posun oproti prvým dielom ako napríklad u filmov Rocky 4 alebo Rambo 3. Zo serióznej revenge série sa stalo niečo totálne odtrhnuté od reality. Niečo ako Robocop, ale bez robota alebo Sudca Dredd, ale odohrávajúce sa v súčasnosti. Proste absurdná akčná fraška v ktorej postavy, vrátane Bronsona, hláškujú ostošesť. A mňa to bavilo. Na týchto osemdesiatkových výplachoch som vyrastal. Väčšina hlášok je fakt vydarených. Film sa už neobťažuje nejakou dramatickou líniou. Keď zase zomrie Bronsonova priateľka, tak to nie je žiadna depka, ale nevyhnutná zámienka na to, aby konečne zobral do ruky gulomet a všetkých tých parchantov vystrieľal. Na konci sa z toho stane regulérny vojnový film odohrávajúci sa náhodou v nejakom americkom gete. Akcia je prekvapivo veľkolepá, krvavá ale vyznením komická. Bola to fakt zábava. Ale na top akčné kúsky to proste nemá. Zase až tak vymazlené to ie je. Aj Arnieho Konečná, kde je už v podobnom dôchodcovskom veku, má štýlovejšiu akciu.  Potešilo vidieť zase nejakú budúcu hviezdičku medzi záporákmi (o Goldblumovi a Fishburneovi je to tentoraz herec jednej úlohy Alex Winter). Hlavný zloduch je na podobnej úrovni ako Bennett z Komanda. Hrôzu ani na sekundu nenaháňa, ale divák sa baví na tom jeho bezzubom vyhrážaní sa a teší sa ako s ním Brosnon vytrie podlahu. A treba povedať, že ultimatívne. Neostal po ňom ani mastný fľak. Malým bonusom pre mňa je krátky výstup budúcej psychologičky zo Star Treku, behom ktorého sa ukáže aj hore bez. Takže celkovo zábavný diel. Vidieť ho v detstve, tak minimálne z nostalgie dám aj štvrtú hviezdu, ale silné 3* budú tak akurát. 7/10. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (24)

  • Film dostal pôvodne rating X, rovnako ako jeho predchodca. Nakoniec sa v amerických kinách premietal s prístupnejším ratingom R. (m.a.t.o.)
  • Hlavný záporák filmu mal pôvodne byť Latinoameričan menom Alex Pérez. Nakoniec však rolu získal Gavan O'Herlihy, a tak musela byť postava premenovaná a mierne charakterovo upravená. (m.a.t.o.)
  • Paul Kersey (Charles Bronson) obdrží poštou pistoli Wildey Magnum ráže .475 a později protitankový raketomet M72 LAW. To dost dobře nelze, protože americký federální zákon o kontrole zbraní z roku 1968, známý jako GCA68, zásilkový prodej střelných zbraní zakazuje. (ČSFD)

Reklama

Reklama