Reklama

Reklama

Koralína a svět za tajnými dveřmi

  • Česko Koralína a svět za tajemnými dveřmi (více)
Trailer 1

VOD (1)

Jedenáctiletá Koralína Jonesová je zvědavé a neposedné děvče. Přestěhovala se s rodiči na nudný venkov. Doma musí být zticha, hlavně nevyrušovat a jít nervózní mamince a duchem nepřítomnému tatínkovi z cesty. Koralína se nudí, a tak se vydá na průzkum okolí. Seznámí se s poněkud střeleným a upovídaným chlapcem Wybiem a jeho kocourem. V domě pak objeví tajná dvířka, která ji zavedou do světa skoro stejného jako je ten současný, jen tatínek a maminka tam mají místo očí knoflíky. Všechno je tam dokonalé, rodiče jsou hodní a mají pro ni vždycky spoustu času. Ale netrvá dlouho a Koralína zjistí, že vše není tak růžové, jak se původně zdálo. V ohrožení se octne nejen ona, ale také její skuteční rodiče. Koralína bude muset vynaložit veškerý svůj důvtip a odvahu, aby svou skutečnou rodinu zachránila. (TV Nova)

(více)

Recenze (850)

Lischai 

všechny recenze uživatele

Přes původní očekávání není Coralina jenom o vizuální stránce, ale funguje i jako docela napínavý celovečerní film. I na fantazijní gaimanovinu má příběh hlavu, patu, vtip a spád. Hlavní hrdinka je roztomilá a olýsaný kocour dvojnásob. I když jsem očekával v duchu předlohy více gotického hnusu a méně selickovské "noční můry", rozhodně jsem nebyl zklamaný. Coralina tedy poctivé 4*. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

I když takto vizuálně udělaným anime moc nefandím, tohle je už druhý snímek co mě ohromil a je opět od studia Laika... Teď trochu k filmu: Podle plakátu jsem čekal, že to bude nějaká čarodějnická povídka co zas tak moc neohromí, i když má takto vysoké hodnocení. Ale opravdu je to FantasyDobrodružnéAnime, které umí zaujmout svým příběhem, atmosférou či hudbou... HODNOCENÍ: 90% (5*) ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Tak nejen příběh Koralíny je neobyčejnej, ale hlavně animace je úžasná! Tím je tahle temná pohádka opravdu jedinečná! No pohádka? Co chvíle jsou z ní cejtit prvky hororu a kolikrát si říkám, proč na to koukám sám, když je moje vystrašený dítko zabořený kompletně pod peřinou... Nevím jestli kdy vůbec obyčejný knoflíky působily děsivěji! 80% ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Coraline je rozprávka, ktorá môže deťom pripadať hororová. Je síce o 11ročnom dievčatku, ale je skôr pre staršie deti a dospelých. Modrovlasá Coraline sa nudí a cíti sa osamelo, nikto na ňu nemá čas a tak sa raz nechá zlákať...nebudem ďalej prezrádzať. Coraline: "Why don't you ever cook, Mom?  Mom: "Coraline, we have been through this before. Your dad cooks, I clean and you stay out of the way." ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Malá, věčně nespokojená a nasraná holčička je nespokojená se svými rodiči. Nejsou jí dost dobří a ještě nechápe jejich problémy. Hledá unik před realitou a nachází dokonalý protisvět, kde se jí vše zamlouvá, ale netuší, že je vše falešné. Holčička dodává pěknou atmosféru je zvědavá, věčně nafoukaná, tvrdohlavá, necitelná, ale přitom lidská a toužící po lásce od rodičů. Je tu hodně vidět inspirace od Tima Burtona ( hlavně alá Vincent ). Jako bych se vrátil do dětských let a zkoumal vše okolo zvědavýma fantazírujícíma očima. Film je velmi napínavý a dobrodružný. Kocour s modrýma očima je uhrančivý ! ()

shyster 

všechny recenze uživatele

Velice povedený film nejen pro malé děti, s několika nadprůměrnými nápady a pak vynikajícím výtvarným ztvárněním. Samotný příběh pak potěší všechny, kteří se rádi podívají na kvalitní pohádku. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mně na to film zaujalo, že byl napínavý až mně to zvedlo z křesla. Animace byla skvělá, kamera byla skvěla i střih, ale hlavně tajuplný příběh.69 % ()

Sinn 

všechny recenze uživatele

SPOIL. První půl hodinka dokonalá, zírala jsem s otevřenou pusou, ale při zázracích se sousedy jsem se trošku nudila...Coralinino vystřízlivění však zase nabralo na obrátkách a závěrečný boj byl skvělý. Ano, "jiný svět" je trochu ohrané téma, ale v tomhle zpracování mi to nevadilo ani trochu, navíc je tu úžasná animace i hudba a dabing Dakoty Fanning dokázal z modrovlasé loutky v žlutém pršiplášti vykouzlit roztomile naivní, ale i drzou a odvážnou holčičku. Selick se konečně znovu zvedl a dokázal to i bez Burtona, klobouk dolů. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Film s Burtnovskou hororovou atmosférou, geniální hudbou a skvělým vyprávěním. Tady nejde nic vytýkat, tohle je poctivě odvedená filmařina po všech jejích stránkách. Vyvolá vzrušení, dojetí, šok i strach. Prostě správné dávkování emocí. Tohle není animák pro děti, tohle je spíše temná pohádka pro dospělé. O to však příjemnější překvapení. Bez váhání a mrkání přišívám tomuto filmu knoflík s 85%. Jen takovýchto filmů klidně víc. Daleko víc... ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Když jsem film viděla přes pár lety poprvé byla jsem z toho nadšená a moc se mi to líbilo, příběh i zpracování, ale když jsem ho viděla dnes vůbec jsem se nebavila, to prvotní nadšení úplně vyprchalo a přijde mi to jako nic moc úžasného. ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

kouzelné! Díky bombastické animaci se mi Gaimanovi fantazie zamlouvaly více než v knižní podobě a i když film místy působí infantilně, přináší svěží, lehce hororový nádech do plic plných prvoplánově moralizujících animáků. ()

ad 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, na které vždy nevědomky léta čekám a který se poté zjeví kdoví odkud a udělá mi neskutečnou radost... ()

Zbyisek 

všechny recenze uživatele

Především povedené technické a výtvarné ztvárnění jsou největší lákadla filmu. Perfektně odvedená animace, která mě sama o sobě často velmi mile překvapila a dokonce rozesmála svou věrohodností, hravostí a detailností - naanimované pohyby Koralíny jsou totiž dokonalým ztvárněním malé, znuděné a umíněné holky. Originální anglický dabing potom tento zážitek ještě umocňuje. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Tak takhle si představuji parádní animák (jo, Pixar je pořád lepší), dokonce ještě vylepšený technikou animace, která se vidí velmi zřídka. Příběh neotřelý, prostředí příjemně temné, postavy zajímavé, scénář kvalitní. Ve výsledku nemám co vytknout. Snad jen to, že i přes relativně krátkou stopáž jsem se místy lehce nudil. 90% ()

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Vytvarne naprosto precizni dilo hranicici s dokonalosti, a i kdyz o neco doslovnejsi nez kniha, rozhodne nijak vyrazne se kopajici s predlohou. A s tvrzenim, ze jde o variaci na Alenku, se ztotoznuju jen z casti, to srovnani mi prijde trochu laciny. Kazdopadne 90 a vic % jako kdyz streli, je to vazne nadhera, spolecne s Na pude jedna z nejvetsich, co jsem mel tu cest letos videt. Rozkosny. P.S. - Jinak Duro Cervenak ma pravdu, prostredni cast je trosku natazena a pusobi rozharane, ale da se to docela snadno prezit. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Coraline je krasne natocenou animovanou dramou ponukajucou par vtipnych momentov, ale predovsetkym silny pribeh a nadherne vizualne spracovanie. Nezavidim rodicom, ktory zobrali svoje deti na tento film do kina, pretoze myslim, ze tie so slabsimi povahami by mohli byt vysledkom na cas v celku poznacene. ()

matt6 

všechny recenze uživatele

Henry Selick vo svojom živle opäť raz nesklamal. Film je rovnako, ako Predvianočná nočná mora mixom rozprávky a hororu s takým dobrým štýlom, aký vie len Selick(a Burton :D). Je vidieť technický pokrok a vizuál je znova o niečo príťažlivejší ľudskému oku/gombíku. Dej sa mi páčil a takisto aj svet za tajnými dverami bol veľmi zaujímavý, všetko plynulo tak, ako malo. Hlasy postáv boli super, vôbec nepôsobili rušivo a príjemne sa počúvali, Dakota Fanning bola podľa mňa vynikajúca voľba a jej hlas pasuje na postavu Coraline viac ako dobre. Z vedľajších postáv sa mi ešte páčil kocúr Keitha Davida. Film ma veľmi potešil, osviežil inak nudný deň a teším sa na ďalší počin Selicka. 80% ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Jsi zvláštní a trochu rozporuplné děvče, Koralíno. Jsi plná dětské poetiky i (ne)dětské fantazie. Jsi velice výstřední a neobyčejně hravá - ale tvé hry nejsou pro každého. Myslím, že v dětství bys mě poznamenala stejně jako "Čarodějův učeň" Karla Zemana (1977). I proto tě mám ráda, Koralíno … pro tu neskutečně uhrančivou, místy až hororovou atmosféru, která tě doprovází. Objektivně vzato - možná nemáš na čistých a jasných 5* ... spíš na silné 4* ... nebo na 4,5*. Ale na tom nesejde, protože ty i tvůj příběh se pohybujete někde mimo hranice známého vesmíru - a tam se nacházejí galaxie s bezpočtem těch nejzářivějších hvězd. ()

Související novinky

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

26.12.2014

Studio LAIKA, jež se soustředí na mizící umění stop-motion animace, nám zatím nadělilo tři celovečeráky. Koralína, Norman a duchové i Škatuláci měli úspěch u diváků i u kritiků, není tedy divu, že v… (více)

Zlaté Globy - výsledky

Zlaté Globy - výsledky

18.01.2010

Kvalitní lidová zábava a boj za ekologii porážejí „vážné umění“ – tak by se daly shrnout výsledky hlavních kategorií Zlatých Globů. Všechny finanční kino-rekordy bořící Avatar se stal nejlepším… (více)

A režisérem se stává...

A režisérem se stává...

01.02.2009

Moment, ale jakého filmu? Dnes nebudeme troškařit a naservírujeme vám rovnou tři kousky. Především je tady adaptace nejnovějšího bestselleru Neila Gaimana The Graveyard Book (v češtině vyšlo jako… (více)

Reklama

Reklama