Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Díky atmosférickým anomáliím se policista John náhodou spojí starou vysílačkou s otcem, hasičem Frankem, který vysílá ze stejného přístroje, ovšem před třiceti lety. Varuje ho před chybou, která ho bude při zásahu v hořícím skladišti stát život, a Frank díky tomu přežije. Zásah do minulosti však má nečekaně vážné následky. Vrah zdravotních sester Nightingale totiž místo původních tří zavraždí sedm dalších, mimo jiné i Johnovu matku Lindu. Teď musí John s otcem zjistit, co se jeho přežitím změnilo, a pak rychle jednat, pokud chtějí Lindu zachránit a vraha zastavit. Frank v roce 1969 i John o tři desítky let později. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (584)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Úspěch tohoto filmu stojí za promakaným scénářem a na dvou vynikajících hereckých výkonech. Dlouho jsem neviděl takhle strhující krimi drama. Výtku mám vyloženě pouze k dosti nezáživnému začátku. Naštěstí netrval dlouho. Ve chvíli kdy se rozeběhla rádiová komunikace napříč časem, si mě snímek okamžitě získal. Atmosféra se po celou dobu správně stupňuje a napětí rozumně dávkuje. Děj je neskutečně originální a zápletka je jednoduše skvělá. Dokonce i závěr byl správně emotivní, přičemž nesklouzl někam do vod sentimentu. V daném desetiletí se zkrátka s dobrými sci-fi roztrhl pytel, a to pořádně velký pytel. Pozitivně oceňuji i to, že tvůrcům vyšly hrátky s časem. Je velmi častým jevem, že když se někdo rozhodne prolínat více časových rovin, tak to velmi snadno, rychle a spolehlivě domrví. Za mě slabších pět kusů. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Minulost je zvláštní věc. Každý má ve skříni kostlivce, jen se neví, kdy vyskočí a kousne vás do zadku." Kdo by nechtěl změnit svou minulost? To by chtěl asi každej, ale jen John má vysílačku, tátu odhodlanýho znovu neumřít a baseball. Jistě, baseball. Bez něj by totiž nikdo nikomu nevěřil. A spojení táty s Náčelníkem by nezpůsobovalo vstávání chlupů na těle. Potom už se mi to ovlivňování minulosti až tak nepozdávalo, v neustálejch změnách přítomnosti jsem se ztrácel víc než John a tak jsem zahodil kritický myšlení a začal jsem si přát, aby to nějak slušně dopadlo. Dopadlo. A donutilo mě to zamyslet se nad moudrem Julie: "Stáří není špatný ... když se ho dožiješ." ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

"You went down thirty years ago, pal." Mám rád tyhle filmy o propojení několika časových paralel. Snímek Frequency mi přijde jako mix filmů Stay a The Butterfly effect..výborný mix. :) Dennis Quaid i Jim Caviezel (dnes znám jako James:)) jsou méně známé tváře, což celkovému příběhu jen nahrává do karet. Nic od nich nečekáte a dostanete toho dost. Zkrátka, pokud vás zajímá podobná tématika a jste ochotni povolit uzdu fantazii, Gregory Hoblit připravil snímek přesně dle vašeho gusta. "You just don't know it yet. I'm still here, Chief." ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Nelogické, zdlhavé, istým štýlom možno zaujímavé, ale premárnený potenciál je snaď ešte horší stav ako žiaden. Osobne ma nezaujalo vysvetenie daného javu v pozadí TV, nie vlastne tento jav a jeho zmena, vnímanie sa tuna vôbec neriešia. Proste oprášime vysielač a hurá do neznáma... "sranda". Laciný vzhľad som sa snažil vysvetliť daným rokom vzniku no a životné role som nepostrehol. 6/10 ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem narazila v televizi jen náhodou a nepřepnula jsem dál už jen kvůli Dennisovi Quaidovi, kterého jsem si zamilovala z několila jeho předchozích filmů. A musím přiznat, že ačkoliv si na sci-fi tolik nepotrpím, tohle je jeden z nepromyslenějších sci-fi dramat, jaké jsem kdy viděla a asi nejlepší film, ve kterém se využil nápad cestování v čase. Už od začátku mě chytla jedna věc, která bohužel řadě ostatních filmů se stejnou tématikou uniká: pokud necháte v minulosti přežít někoho, kdo měl zemřít, neovlivníte budoucnost jen tak, že ta postava bude najednou žít o něco déle. Právě naopak. Vzhledem k tomu, že tahle postavička bude chodit na místa, kde nikdy neměla být, a mluvit s lidmi, se kterými nikdy mluvit neměla, změní se vše. A vy třeba najednou zjistíte, že počet vražd spáchaných jedním kriminálníkem se díky tomu vyšplhal na dvojnásobek. Ke špičkovému scénáři si pak připočtěte ještě nenápadnou, ale brilatní režii a dva skvělé herecké výkony. Nebýt závěrečného, až vykonstruovaného a neuvěřitelného, happyendu, bylo by na pět hvězdiček. Edit 15. května 2007 Přihazuji pátou hvězdičku, protože jsem tenhle film viděla už třikrát a pořád mě stejně baví. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (20)

  • V úvode filmu (v roku 1969) je možné zhliadnuť dvojalbum "Elvis Presley in Concert", ktorý bol vydaný v roku 1977. (megajalec)
  • Frankův poznávací kód W2QYV ve skutečnosti patří Niagara Radio Club v Lewinstonu v New Yorku. (HellFire)

Reklama

Reklama