Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Skoro tři desetiletí po objevu viru T dojde k epidemii, která odhalí temná tajemství Umbrella Corporation. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (146)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Sotva průměrný zombie seriál si rovnou podřezává žíly tím, že z obsáhlé videoherní předlohy zneužívá jen pár jmen a monster, jinak ji sprostě ignoruje. Proč, sakra?! Jako nejedná se o kompletní diletantskou tragédii a nevypadá úplně marně, jenže neskonale hloupých kravin, nad kterými nikdo dospělý zjevně nepřemýšlel, protože tohle mají mladí (konzumenti Netflixu) určitě rádi a zdá se to efektní, obsahuje mraky. Hlavně však namísto atmosféry, hororu/survivalu a gore řeší (školní) trable dospívajících dcer Alberta Weskera (pominu-li naprosto zcestný casting, tak jako vždy skvělý Lance Reddick) v jedné časové linii, a umanuté utíkání a jakési hledání léku v budoucnosti zamořené nemrtvými v té druhé. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Netflix se zase vyznamenal! A pokud si myslíte, že to myslím v pozitivním slova smyslu, tak jste vedle jak ta jedle. Dal jsem stěží jeden díl, víc mi můj organismus nedovolil, protože bych dostál nezvratného selhání všech vitálních funkcí. Tento projekt nemá absolutně nic společného s hrami. To, že hlavní devízou seriálu jsou zombies, z toho totiž automaticky nevytváří součást této známé značky (tady se někdo asi hodně uhodil do hlavy). Film z minulého roku nebyl dokonalý, to vůbec ne, ale snažil se, nabídl nám divákům milované (Jill, Chris, Leon, Claire atd.) i nenáviděné (Albert Wesker) postavy z původních her a zpátky nás přenesl na známé lokace (Spencer Mansion, policejní stanice v RC). Tohle nemělo spatřit světlo světa. Otřesný vizuál (ta obří housenka a přeměněný dobrman? hodně špatný vtip...), nezajímavé hlavní postavy (z těch dvou hlavních hrdinek v roce 22 mi nebezpečně stoupal krevní tlak), nepochopený Wesker, příběh úplně o ničem. Dál to dokoukávat nebudu, chci si zachovat stejný počet neuronů jako před zhlédnutím. Za mě 2/10 ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

při snaze zadaptovat Resident evil už sme se dočkali spousty věcí a většinou to nedopadlo moc dobře. Oproti netflixovské novince to všechno ale byly poměrně uspokojivá díla, protože tady se nepovedlo prakticky nic. Pár odkazů na hru tu sice je, stejně jako pár relativně solidních momentů, ale je jich zoufale málo a většinu času je nudné a ukecané teen drama o dvou sestrách, které jsou náhodou dcerami Alberta Weskera. Už při oznamování obsazení právě Weskerova postava vyvolala největší nevoli. Přeci jen Wesker je víceméně nácek a to, že ho tady hraje jindy výborný Lance Reddick k němu prostě nesedí. Jenže on to je nakonec ten nejmenší problém a vzhledem k tomu jaký je zbytek série by ho klidně mohla hrát pětiletá eskymácká holčička. Nečekal sem nic, ale i tak je to zklamání...35% ()

LUKICKK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začalo to průměrně a přerostlo to v podprůměrnost. RE svět nějak nastudovaný nemám, nikdy jsem žádnou hru nehrál, ale cca vím o co jde, znám příběh hry RE 2, takže porovnávat to s herním světem není můj úděl. Hlavní postava Jade mě srala a byla mi nesympatická jak v mladé tak starší verzi, za to její sestra byla sympatická celkem v mladé verzi, ve starší už tolik ne. Otec byl v pohodě průměrně napsaná postava a zbytek tam tak nějak jen zapadal. Za mě to za zhlédnutí nestojí. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Vedec Albert Wesker sa so svojimi dcérami presťahuje do nového domu v komunite New Raccoon City. Umbrella Corporation tu pracuje na novej droge s názvom Joy, ale ich ozajstné plány sú omnoho temnejšie. - Resident Evil považujem za jednu z najpreceňovanejších hororových sérií a jej kultový status mi bol vždy záhadou, ale oproti tomuto je asi každý jeden diel klenotom. Toto je tak nezmyselná zlátanina, že sa to ťažko popisuje. Jediné, čo sa tu dá pochváliť, je vizuálne prevedenie a silné herecké výkony, ale aj keď sa herci snažia hrať naplno, scenár jednoducho neumožňuje, aby z toho vzniklo niečo zaujímavé. Nedotknutelnosť hlavnej postavy je miestami až úsmevná a jej motivácia je úplne debilná (dcéra, ktorá o ňu absolútne nejaví záujem). Dopozerať sa to dá. Teda pokial pri tom budete robiť ďalších desať vecí a občas si spomeniete, že vám na obrazovke beží epizóda seriálu. ()

Galerie (170)

Zajímavosti (21)

  • Na konci epizody hraje píseň „My Heart Has Teeth“ od DJ Deadmau5 a Skylara Greye. (Zix.)
  • Scéna, kde má Billie halucinace před zrcadlem, jak se postupně mění v zombie, je přímý odkaz na scénu z „Resident Evil 3“, kde měla Jill Valentine stejnou noční můru. (ScarFace_V8)

Reklama

Reklama