Reklama

Reklama

Resident Evil: Lék

(seriál)
  • USA Resident Evil
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(8)

Skoro tři desetiletí po objevu viru T dojde k epidemii, která odhalí temná tajemství Umbrella Corporation. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (147)

majec4 

všechny recenze uživatele

V druhej casti si vravim, ze toto bude asi omyl. Kvoli mojej p. manzelke som vydrzal celu seriu. Akoze whaaat? Takto to skurvit? Inak keby sa ma niekto spyta: "Ako sa da skurvit Resident Evil?" Tak by som mu povedal, "Opytaj sa v Netflixe." Tie traposske zapletky nastrocnych bab to umelo natahovali. Myslienka s dvoma casovymi liniami bola fajn, no boli miestami dost nevyvazene. Jedna cast pred koncom (neviem ktora konkretne) ma celkom bavila, takze si nedovolim ist do odpadu, ale inak, to co bolo? ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ja považujem značku Resident Evil za celkom solídnu. Jednotku mám v obľúbených a dokedy tu budem, tak to meniť určite nebudem a tie ostatne sa celkom dajú zniesť. A tak na tento seriál som bol dosť zvedavý, ako to Netflix zvládol. A teraz viem, že to nezvládol. Príbeh o dvoch sestier u ktorých sa strieda minulosť z budúcnosťou a zaujímavá ani dramatická nie je ani jedna s tých liniek. Je to neskutočná nuda, skoro žiadna akcia a keď i nejaká sa dostaví, tak je to slabučký odvar. Potom sa tu ma hrať na veľkolepé monštra a tvorcovia za zmohli len na vypasenú húsenicu, nezaujímavého Aragoga( H.P) či finálneho Gustava (Po stopách zabijaka). Jednoznačne je to jeden z najslabších seriálov od Netflixu a aj keď som nič extra nečakal, tak som zas nečakal ani takú hroznu biedu. Len za slabé 2*. ()

Reklama

Algernons 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Upřímně jsem po všech těch ohlasech tohle čekal mnohem horší. Jasně naprosto nesmyslně to adaptuje jednu z největších herních značek. Kdo by si pode Resident evil představil teen drama? NIKDO. Navíc se na to montuje hromada politických agend. Tím nemyslím etnické obsazení, ani LGBT postavy, ale spoustu jiných zpráv, které různé postavy a jejich chování obsahuje a je to naprosto prvoplánové. Když se podívate na roli těch témat v příběhu, tak spíše tvrdí opak, než co byl záměr. Avšak první polovina byla vcelku působivě zpracovaná, ať už co se týká režie, palety barev, zakomponování efektů a gradace příběhu, kde dobře funguje prolínání dvou linek. Opravdu je tu občas působivá práce s kamerou a nebo se najdou i zapamatovatelné akční momenty. V tomhle ohledu to vyčnívá nad něčím jako Kenobi nebo Zaklínač: Pokrevní pouto. Má to prostě svůj styl a vizi a ta je dobře odvedena. Problém je v tom, že ten styl a vize není od začátku úplně dobrou volbou a ikdyž to hodnotím jen jako seriál, tohle vše se začne rapidně zhoršovat v druhé půlce. Ta už pokrývá v minulosti nepotřebné věci a v přítomnosti se stává méně zajímavou. Prolínání nadále dramaturgicky nefunguje a celé je to až moc překomplikované. Místo toho, aby se to drželo jednoduchých motivů, které to mělo pěkně načrtnuté. Když řeknu že se to týká klonů a geneticky upravených děti pro darování krve a tak dále, tak to bude mluvit asi za vše. Upřímně ale premisa sledovat Weskerovu dceru, která se cítí provinile za zničení světa a chce jej tak napravit nezní špatně, zvlášť když k tomu připojíme její rivalitu se sestrou. Avšak i tohle nakonec nedopadlo tak slibně jak znělo. Když na to ale koukneme očima adaptace, tak se to už naprosto rozpadá. Nedává smysl, proč by se někdo rozhodl takto adaptovat Resident Evil (Ne že by ty příběhy her stály za to, ale aspoň zachytit tón původního díla by bylo fajn). Shrnul bych to asi takto: docela solidně odvedený příšerný nápad. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Asi je i dobře, že seriál nebude pokračovat, on to tady Lance Reddick hodně tahal a jeho scény, sou prostě jedno velký sigma. Co mi nejvíc na seriálu ? Asi hlavní hrdinka, ona prostě vytváří problémy a z větší části i cíleně a to jen proto, aby mohla uškodat svému otci, který fakt má rád obě svoje dcery. Takže mně docela i bolelo vidět, jak proti němu furt vyjíždí a furt ho z něčeho viní, on tedy Albert má nějaký ty škraloupy, ale jeho láska k dcerám byla opravdová. Je mi i líto Billie, která se i snažila zapadnout a chtěla aby to mezi nimi všemi fungovalo, takže bych ani nedávál za vinu, to co se z ní stalo, byla spíš k tomu dotlačena svoji sestrou. Co mi také vadí, je to chaotické a naprosto nelogické střídání minulosti a současnosti, první čtyři epizody sou v tomhle úplně šílený, dvě minuty v minulosti, dvě v současné a takhle to skáče do té páté epizody. Od té páté, se to taky děje, ale už to neni tak chaotické, kdyby to takhle pokračovalo i po ten zbytek, asi bych dostal epileptický záchvat a to nejsem vůbec na tohle alergický ! Různé odkazy na hry sou fajn, monstra sou taky fajn, akce je nic moc, z vedlejších postav mně zaujal jen Richard. Osobně bych tenhle seriál přirovnal k Resident Evil: Survivor. Jako neni to jako od Andersona, tam bylo všechno špatně už od samého začátku, tady prostě jen tvůrci nevěděli co mají dělat, takže neni to koncentrované zlo, je to spíše celé zmatené. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Užívateľ "EvilPhoEniX" krásne vysvetlil prečo viac R.E. nenapĺňa očakávania diváka, no Ja teraz trošku prejdem do hĺbky a podstaty. Moja generácia starých dementov, hrala túto hru na PS1 v časoch, kedy zombie chodili krokom, no presto všetko vedeli nahnať väčší strach, ako tí dnešní, ktorí majú stovku za 10 sekúnd. A prečo je tomu tak? No lebo to bol strach z neočakávaného, nepoznaného, zo samotnej atmosféry a následných vsuviek, ktoré sa nedali predvídať. Tí šťastnejší, ktorí sa k prvotným dvom častiam dostali ako prví, nemali šancu čomukoľvek rozumieť. Bola totiž komplet v Japonskom jazyku, hádanky sa riešili "na náhodu", išlo čisto o boj "panáčika" zo zvyškom infikovaného sveta. Jednoducho, tých starších v žiadnom prípade neuspokojí nejaká vyfarbená "mandolienka", ktorá pôsobí ako nejaký odkaz na dúhový PRIDE v Malženiciach. Ja nechcem byť fakt zlý, no paradoxne posledný "R.E. - Raccoon City" je viac Residentom (i keď už dejovo zbastardelým), ako (takmer) hociktorá časť predtým. Keby som dal tomuto počinu 3 hviezdy, musel by som podaktorým predchodcom minimálne jednu hviezdu prihodiť. Ono to hodnotenie tu (od všetkých) asi nebude úplne objektívne, nakoľko nie všetko bolo vyslovene špatné, no tá tretia je zrejme fakt v nedohľadne. Proste to kurvia koľko sa len dá, pričom už hocijaký čurák sa smelo priživuje na značke "Umbrella". A mimochodom, do puntiku súhlasím aj s názorom užívateľa "Marceloo-m", ľavým bekom vydýchaného, extrémne nesympatického Realu. ()

Galerie (170)

Zajímavosti (21)

  • Ve scéně, kdy se Wesker (Ella Balinska) ptá na hrudní prototyp, má na mysli P30. Jedná se o hrudní injektor, který aplikuje látku vyvinutou na základech viru Progenitor. Tato látka zesiluje fyzické schopnosti subjektu, čímž z něho udělá supervojáka. Jediným známým nositelem P30 byla zmanipulovaná Jill Valentine, které museli toto zařízení ve tvaru brouka strhnout Chris s Shevou z hrudi ve hře „Resident Evil 5“. (ScarFace_V8)
  • Scéna, kde má Billie halucinace před zrcadlem, jak se postupně mění v zombie, je přímý odkaz na scénu z „Resident Evil 3“, kde měla Jill Valentine stejnou noční můru. (ScarFace_V8)

Reklama

Reklama