Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek "Walk the Line" sleduje počátky kariéry americké hudební legendy Johnnyho Cashe (Joaquin Phoenix). Cashova životní cesta je poznamenána nejen smrtí jeho bratra, ale také násilnickým otcem, který mu tuto tragickou událost klade za vinu. Raketový vzestup ke slávě, který mu zajistily hity jako "A Boy Named Sue" a "Ring of Fire," je lemován bojem s amfetaminy, barbituráty a alkoholem. Cashova finanční i citová nestabilita vedou k rozpadu jeho prvního manželství. V nešťastném mládí mu kýženou útěchu skýtají rozhlasové pořady June Carterové (Reese Witherspoonová), oslnivé dcery pocházející z rodiny Carterových, zakladatelů country hudby. Když se jejich cesty zkříží, Juneina oddanost a podpora se stanou nástrojem jeho spásy. (HBO Europe)

(více)

Recenze (836)

d1x 

všechny recenze uživatele

Jeden z několika životopisných filmů, které se mi skutečně líbily. Filmu hodně pomáhají nadprůměrné herecké výkony Joaquina Phoenixe a Reese Witherspoon. Pokud nevíte, kdo to byl Johnny Cash, tak doporučuju...:-) ()

herrbierer 

všechny recenze uživatele

Hodně solidní životopisný film. Nechybí mu šťáva a hlavně se nebojí jít do hloubky a ukázat všechnu tu špínu pod povrchem. Přesně takový styl se ale k postavě Johnnyho Cashe hodí. Stejně tak se k ní hodí herecký výkon Joaquina Phoenixe. Upřímně řečeno si nedokážu v roli Cashe představit někoho jiného. To samé se dá beze zbytku prohlásit o výkonu Reese Witherspoon. Rozhodně jeden z (nej)lepších životopisných filmů. ()

Bendiys 

všechny recenze uživatele

Ten, kdo se necha hned zpocatku vest na vlne skvelych chytlavych melodii, bude na konci snimku spokojen. Je to prave hudebni slozka, ktera drzi film pohromade, k tomu si pripocteme sympaticke vykony hercu, v cele J. Phoenixem, a "normalni" pribeh "normalniho" venkovskeho hocha a mame 4,5*... ()

miki68cz 

všechny recenze uživatele

Miluju Country, miluju vlastně všechnu muziku a miluju taky Joaquina a miluju, když herci zpívají jako opravdový zpěváci a taky miluju, když se životopisný film alespoň v náznaku přiblíží realitě a tentokrát se to myslím povedlo víc než jen náznakem. Dokonce zprávy z Ameriky mluví o obrovském úspěchu a to Joaquin hraje jejich ikonu, jejich Káju Gotta :-) - Děkuji nádherné ()

petite fille 

všechny recenze uživatele

(+ pol hviezdy k hodnoteniu navyše) aj keď je to typický schematický životopisný príbeh sledujúci umelca od ťažkého detstva k obrovskému úspechu prerušovanému početnými životnými krízami, je spravený veľmi dobre - z logickej ani estetickej stránky nemám čo vytknúť, herecké obsadenie sa mi páčilo, všetci podali výborné výkony. navyše joaquin a reese prespievali piesne naozaj presvedčivo, takže som ochotná z času na čas vypočuť si aj soundtrack. ALE... mám pocit, že tam niečo chýbalo, že niečo dôležité z umelcovho vnútorného sveta nie je dopovedané. škoda, že do filmu nebolo zahrnuté posledné desaťročie johnnyho života, ktoré je podľa mňa jeho najintenzívnejším ľudským aj tvorivým obdobím. ale to by bol možno námet na samostatný film. túto snímku odporúčam skôr tým, ktorí johnnyho casha nepoznajú (mali by ste! :-)). ()

Dinsberg 

všechny recenze uživatele

Klasický vzorec kariéry muzikanta. Nejistý začátek, proražení, úspěch, večírky, drogy, ztráta přátel, procitnutí, léčba a happyend. Je pravda, že ústřední duo film tahá z unylosti a uniformnosti. Ale na Raye to rozhodně nemá. Možná tak důvodem je to, že mi hudba Johnnyho Cashe nikdy nepřirostla k srdci. Kolovrátkový příběh, jako Ray Charles, jako Jim Morrison, jako Ozzy Osbourne. Životní příběhy jsou si dost podobné, u filmových záleží na tvůrcích. A tam se to nejvíc povedlo u Raye. ()

Ernie_13 

všechny recenze uživatele

Zatial to najlepsie co som v podani Reese Witherspoon videl. Rola jej perfektne sadla, no a Joaquin Phoenix sa s vyzvou pobil ako sa patri. Neviem si predstavit cloveka co by po tomto filme nemal chut si pustit Johnyho Casha. ()

dundy666 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem byl vůči tomuto snímku značně skeptický už jen proto, že nejsem žádný fanoušek Jazzu, Bluesu ani podobných hudebních stylů. Film ale předčil moje očekávání a vepsal se mi navždy do paměti. Také se mu povedlo udělat ze mě hudebního fanouška Johnnyho Cashe. Příběh o tom, jak ztroskotanec na drogách se pomocí hudby dokáže vzchopit a nakopat všem prdel je prostě paráda :) ()

Jerris008 

všechny recenze uživatele

Výborný výběr herců, jak po herecké, tak pěvecké stránce.. Oscara Reese obdržela právem a Joaquinovi, který to měl sice ťipťop, bych to přála stejně tak. Malinko mi vadilo, že se víc vyzdvihovaly J.C. nedostatky a úpadky, přitom představoval celosvětový průlom v country, ale vynikající soundtrack, který mě za 6 let ještě neomrzel, vše drží aspoň na 4 *. ()

teltri

všechny recenze uživatele

Veľmi smutný film, neviem ako ho mám hodnotiť. Včera som ho pozeral, v noci sa mi o filme snívalo. Veľmi silný smútok a dojatie. Reese ako vždy krásna a neodolateľná. ()

Winise 

všechny recenze uživatele

Já si nemůžu pomoct, ale v hereckém výkonu Joaquina Phoenixe již nevidím hraní, ale něco nadpozemského. Pro mě tady předvedl jeden z nejlepších výkonů filmografie, ještě k tomu krásně zpíval a to nepočítám ten jeho věčně zdevastovaný pohled... A Reese - vídím v ní sice stále blondýnku, ale možná proto se mi tady taky moc líbíla. Celkově na to, že jde o životopisný snímek, má spád, člověk se nenudí a zamiluje si Cashovi-Phoenixovi písničky. (Best of je scéna s umyvadlem). ()

Krahulda 

všechny recenze uživatele

Tak na tento film jsem se velice těšil až ho uvidím, poněvadž jsem byl zvědav, jak se Joaquin Phoenix zhostí role a vžije do kůže Johnnyho Cashe. Myslím si, že se mu to celkem povedlo. Je pravda, že Johnny Cash je ve filmu vylíčen jako alkoholik, "feťák" a bůhví, co ještě, ale jedná se o životopisný film, kde se autoři rozhodli zaměřit na J. C. a na jeho soukromí život. Pravdou ovšem je, že Johnny Cash změnil vývoj americké hudební kultury. Ve filmu znějí legendární písně od J. C. jako např. I Walk the Line, Folson Prison Blues nebo Ring of Fire. ()

Catenburey 

všechny recenze uživatele

Bomba, která přiletěla a z mé představy o perfektním životopisném filmu udělala kaši. Kaši, kterou mě Johny Cash krmil následující dvě hodiny a já jen poslušně otvíral ústa a nechal se vnést do světa, tohoto brilantního countryového zpěváka. Pokaždé když se sálem ozve "Hello, I'm Johny Cash" je to jako byste dostali dávku country přímo nitrožilně a prožívali ji s komparzisty v sále, tam za kamerou. Cash nemohl být nikdo jiný, než Phoenix. Nechápu jak dokonale zpěvákův hlas napodobil. Chvílemi jsem si myslel, že Johny vstal z mrtvých a písně prostě nazpíval. Kdybychom hledali chyby, našli by se nějaké. Ale když už snímek chyby nemá, už mu vlastně něco chybí, ne? ()

boombang 

všechny recenze uživatele

Více než příjemné seznámení se životem a tvorbou Johnnyho Cashe, kterého jsem dosud znal jen podle jména. A velmi příjemné překvapení z výkonů Joaquina a Reese - Oscara by si zasloužil i Joaquin. Reese je skoro k nepoznání a boduje po všech stránkách. A soundtrack je vyloženě skvostný - o to víc, že oba hlavní představitelé skutečně zpívají. I romantická linie filmu je povedená, aniž by rušila, a na konci diváka zaručeně dojme k slzám. ()

HEED 

všechny recenze uživatele

Joaquin Phoenix se do role Johnyho Cashe moc nehodí, jak už zde bylo zmíněno, po celou dobu filmu byl takový znavený a z obličeje mu bylo možné vyčíst vyčerpání. Nevím jestli to byl záměr, jestli se tak opravdu hlavní hrdina netvářil. Každopádně to prostě nebylo ono. Ani pád do drog a postupné zotavení nebylo tak autentické. Zklamalo mě ještě i to, že film, chvilku po začátku hlavní hrdina má založenou rodinu a jde jakož to uznávaný zpěvák do světa. Bylo lehké prokouknout jak to všechno dopadne. Hudba a dobové kostýmy tomu ale dodávají grády, víc než 3 hezdičky si ale film nezaslouží. U mých hudebních životopisných filmů které jsem viděl, (The Doors, Na pokraji slávy), se tenhle ten řadí na třetí místo. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není tak, že bych hudbu Johnnyho Cashe nějak vyhledával, ale je to asi jediný zpěvák, od kterého mě kdy bavilo country. Když si k tomu připočtu i to, že mám moc rád Joaquina Phoenixe i Reese Witherspoon, Walk the Line mi uniknout nemohlo. Výsledným pocitem pak už byla jen čirá spokojenost. Jsem celej v černym jako Johnny Cash... ()

Berty00 

všechny recenze uživatele

Na poprvé som si myslel že Johnny Casha hrá Chuck z Gossip Girl no bol som milo prekvapený z Joaquina Phoenixa.Neviem ale Reese Witherspoon ma moc neoslnila a určite nie natoľko aby získala oskara...Ale inak film bol skvelý...Naozaj všetko funguje tak ako má a mne sa to páči...Niektoré momenty naozaj chytli za srdce... ()

Související novinky

Co chystá režisér Logana?

Co chystá režisér Logana?

10.06.2017

James Mangold zabodoval už Identitou, Walk the Line nebo Vlakem do Yumy, kariérní vrchol ale slaví až letos díky Loganovi. Jelikož se jedná o Jackmanovu rozlučku se samotným Wolverinem, od začátku… (více)

Není Kravitz jako Hendrix

Není Kravitz jako Hendrix

01.04.2006

Se životopisnými snímky se poslední dobou roztrhl přímo obrův pytel. Kinohity Frida, Walk the Line, Capote, Ray a starší neméně úspěšné Doors, Elvis Presley nebo Great Balls of Fire! se prostě musely… (více)

Oscary plné překvapení

Oscary plné překvapení

06.03.2006

V noci z neděle na pondělí proběhl v Los Angeles 78. ročník slavnostního udělování cen americké Akademie filmových věd a umění, Oscarů. A věru že šlo o noc plnou překvapení. Největší ovace překvapivě… (více)

Oscar 2006

Oscar 2006

03.03.2006

V neděli 5. března 2006 proběhne v Los Angeles 78. ročník slavnostního udělování cen americké Akademie filmových věd a umění, Oscarů. Těm letošním bude zřejmě dominovat osmkrát nominované drama o… (více)

Reklama

Reklama