Reklama

Reklama

Hrabě Monte Christo

(TV film)
  • Velká Británie The Count of Monte-Cristo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý námořník Edmont Dantes se krátce před svatbou s milovanou Mercedes stane obětí zákeřného plánu čtyř mužů a bez vysvětlení skončí ze dne na den v kobce pevnosti d'If daleko od snoubenky, otce i kariéry. Po čtrnácti letech se mu podaří uprchnout a dostat se k ohromnému jmění. Jako hrabě Monte Christo se pln touhy po pomstě vrací... (Filmhouse)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Dumasovo najlepšie dielo, ktoré som v mladosti prečítal za dva dni a dve noci priam volá po filmovom spracovaní, i keď hneď v počiatkoch realizátori narazia na problém v podobe epickej rozsiahlosti diela. Čo vynechať, čo skrátiť, aby to bolo ešte zrozumiteľné, a akú celkovú dĺžku pripustiť, aby to diváka ešte bavilo? Nezanedbateľným problémom je, koho obsadiť do úlohy Dantésa. Už som sa niekde vyjadril, že takéto diela sú nevhodné na sfilmovanie, možno by seriálová forma vyhovovala najlepšie. Videl som viacero verzií, ale iba verzia so Jeanom Maraisom a táto zhruba zodpovedajú mojej predstave. Pikantné na tejto verzii je, že ju nakrútili vo Veľkej Británii a dokázali pritom uchovať ducha literárnej predlohy. K čomu sa paradoxne verzia so slávnym francúzskym opilcom ani nepriblížila. ()

mirec88 

všechny recenze uživatele

Moja obľúbená kniha v dosť nešťastne spravenej adaptácii. Chamberlainovi som síce uveril jeho pomstu aj konanie, ale všetko tu bolo vopchaté tak natesno, že to bolo krátke a ničnehovoriace. Motívy boli dosť slabo vykreslené a postupná pomsta bola tak zhustená, že to bola nuda. Dal by som možno ešte menej, ale aspoň herecké výkony boli nadpriemerné, veľmi sa mi páčilo ako bol stvárnený pobyt uväznenia Dantesa. ()

Reklama

Maras.L 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s Pohrobkem, že tento film je dle mého asi nejlepším zpracováním Dumasovy předlohy. Ve srovnání se zpracováním z roku 1955 (s J. Maraisem) nebo z roku 1998 (s G. Depardieuem) vychází tahle verze určitě nejlépe. Když přemýšlím nad důvody, proč je u každého oblíbená jiná verze, vychází mi z toho jediné: každý má rád jinou část příběhu a také každé z těchto tří zpracování se zaměřuje na jiný aspekt. Film z roku 1955 je zaměřený především na první část příběhu a na úpěnlivé snaze o věrnost předloze. Ve zpracování z roku 1975 (a ve velké míře i v té z roku 1998) zase dominuje akt pomsty. Na jedné straně část příběhu, než se Dantes dostane z pevnosti If, je vmáčknuta do cca 20-ti minut. Na straně druhé je podrobná likvidace Dantesových protivníků. Já zjevně patřím do skupiny příznivců druhého z výše jmenovaných filmů, vždy se mi v tomto příběhu mnohem více líbilo osnování plánů na pomstu a pomalé ničení zrádců než sice zajímavý, leč vlastně přímočarý příběh uvěznění a přežití v nelidských podmínkách. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekl, tak jsem Hrabě Monte Crista viděl zfilmovaného stokrát lépe, zajímavěji, a prostě celkově originálněji než je tato adaptace, která rozhodně není špatná, jen je to prostě průměr průměrovatý, který ničím nenadchne, ba ani hereckými výkony, v čele Richarda Chamberlaina. Proto jsem se ani na další jeho filmy nechystal. Možná vypadá na zajímavého herce, ale přitom se nestačím divit, jak je to všecko i s ním průměrné. Hrabě Monte Cristo na jiný ale přesto naprosto stejný způsob, tak trošku o ničem. ()

Petus 

všechny recenze uživatele

Hrabě Monte Cristo byla vždycky moje srdcová záležitost. Možná právě proto mě žádná z existujících verzí nijak zvlášť neuchvátila, v některých případech spíše znechutila. Nicméně verze s Richardem Chamberlainem je čestnou výjimkou a jestli pro mě některý z představitelů hlavní role kdy představovali skutečného Edmonda aka hraběte, pak právě on. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Po smrti Abbého nechali dozorcovia jeho celu odomknutú a Dantés tak mohol z cely pokojne ujsť. (Jumar)

Reklama

Reklama