Reklama

Reklama

Extraktoři

(seriál)
  • angličtina Extractors (festivalový název) (více)
všechny plakáty
Trailer
Česko, 2023, 6 h (Minutáž: 60 min)

Hrají:

Pavla Gajdošíková, Jakub Štáfek, Jan Révai, Ján Koleník, Jitka Schneiderová, Sofie Anna Švehlíková, Gabriela Heclová, Michaela Petřeková, Jiří Štrébl (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Čerstvě vytvořený tým české zpravodajské služby má za úkol pomáhat Čechům, kteří se v zahraničí ocitli v nouzi. Potřebují k tomu nejen špičkový výcvik a fyzickou kondici, ale i jazykové znalosti, kulturní a politický přehled, bystrý úsudek, schopnost rychle se rozhodovat. (Voyo)

Recenze (66)

Dadel 

všechny recenze uživatele

Hanka s Tončou jistě netušily, že jednou takto obohatí český seriálový rybníček. Bohužel je to ale promarněná příležitost. Tvůrci se na jednu stranu snaží, aby seriál odpovídal skutečnosti, ale zůstali jen na půli cesty. Dobře jsou ztvárněné okolnosti únosu a videa holek i jejich matek. Co se dělo během zajetí, je vycucané z prstu a obohacené o pár útěků a přestřelek, aby to bylo víc "napínavé". A protože tvůrcům samotný únos holek a snahy o jejich vysvobození asi nepřišlo jako dostatečně zajímavá zápletka pro šestidílný seriál, přišli tvůrci ještě s naprosto dementní podzápletkou s hlavní hrdinkou-vyšetřovatelkou a její rodinou, s odhalením ve stylu Cimrmanova vichru z hor. Pavla Gajdošíková je i tak to nejlepší na celém seriálu. Neznámé herečky hrající Hanku a Tonču nejsou moc dobré a dlouho ani není jasné, která má být Hanka a která Tonča. Štáfek a Révai v rolích "bývalých traktorů" jsou v seriálu dost málo (na to, že se podle nich seriál jmenuje) a jsou tam jen proto, aby v seriálu mohly být nějaké akční scény. Netřeba dodávat, že bez akčních scén a snahy o "světovost" by byl seriál lepší a méně trapný. Na výpravě se sice nešetřilo, ale aspoň ty turecké nápisy v "afghánských" ulicích by vyretušovat mohli. Ještě stojí za zmínku, že zatímco Balúčistán a další regiony, kde byly dívky zadržovány, jsou prezentovány po pravdě, v případě další podzápletky inspirované kauzou pedofilního katarského prince tvůrci přišli s fiktivní zemí "Kumar". Nejspíš proto, aby se v Kataru neurazili. Celkově doporučuju jen jako guilty pleasure a je škoda, že se asi nikdy nedozvíme, co si o seriálu myslí Hanka a Tonča. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Ač to rozhodně patří k tomu méně retardovanému, co kdy z komerčních žump pro lopaty vylezlo, pořád je to špatně zrežírovaná i napsaná, patetická a afektovaná neumětelská Ordinace v Kandaháru a pícnina pro hovada á la TV Hovna, komicky si hrající na Holý ÚD, s velmi amatérsky povoděnými čtyřmi opravdovými herci, partičkou na bazaru najatých kožených Turků, bandou prkenných příbuzných či rozkuřovačů producenta, dvěma zoufale topornými tytrubkovými pičinkami, jednou bulvární štětkoneherečkou a naprosto děsivou Švehlíkovic protekcí. Jindy parádní hobití Pavle s proporcemi tak akorát na ocumlávání Pytlíka vestoje ta malá, vzteklá a jakože hustě krutopřísná trpaslice xmíchu absolutně nesedla a ajtý exprd z večerky s Chujliem Lavickým působí spíše jako agenti – dementi, tudíž jakž takž neafektovaně a od přirození kašparují jen Révai se Zachem.  Ovšem i těm ta „ostřílená“ scénáristka telenovel vkládá do huby repliky José Armanda del Bolsa-lleny. Parodie na režiséra už jednou přesvědčila o svých nesporných análalpinistických qalitách, čili ideální kandidát, tak jen houšť, soudruzi, ta masa solvin z růžových zahrad dozajista zachrochtá blahem. Jo, a úplně jsem zapomněl na morální závadnost námětu. Dvě nesvéprávné piče, které jedou samy do Pákistánu, bezvýhradně zasluhují leda doživotní šaríu pod nějakým kozomrdem, a nikoliv 130 míčů z našich daní a tolyk cytlyví a napýnavý seryjál! ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Schématický pokus české seriálové tvorby zahrát si na tu americkou (případně izraelskou). Ale vyznívá to spíše směšně, než uvěřitelně. Fauda hadr... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Víš, že je nás asi dvanáctkrát míň, než by nás mělo bejt?" Všichni extraktoři mě docela bavili. Dokonce i zasedání moudře kývajících papalášů byly docela zábavný. Ovšem dramatický chvilky v různejch tataristánech a rodinách holek byly na můj vkus zbytečně natahovaný. Stejný to mám s poselstvím. Na jednu stranu mi tam chybí varování nějakýho ministerstva, že holčičí výlety do míst, kde má každej správnej chlap útěrku na hlavě, není úplně bezpečný. Na druhou stranu mě uklidňuje, že po sněhu, písku i moři běhají hláškující týpci, kteří mají všude kamarády, odposlechy, prachy a zbraně. Tak to asi v létě do Itálie k moři risknu. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Potěší kamera ostříleného Vladimíra Smutného, potěší herecké obsazení, potěší téma, protože špionážní žánr je v našich končinách nedostatkovým zbožím. A vlastně potěší i ambice. Poznáváme dvě holky, které se vydaly do Indie. Ale berou to přes sousední Pákistán. Chyba veliká. Poznáváme i zvláštní agenty z týmu zpravodajské služby, kteří v cizině pomáhají krajanům z nesnází. Instrukce ale bohužel dostávají z Prahy, ve které se hodně mluví a místy to dost skřípe. Dialogově, situačně. V hlavní roli vystupuje šéfka rozvědky, ovšem její zapálenost působí lehce úsměvně (neokoukaná Gajdošíková se sem typově prostě příliš nehodí), stejně jako „kancelář“ v podobě nějaké opuštěné továrny s černým SUV. K tomu její IT kolega Spinner, který je přehlídkou klišé, všude samý neon, spousta záběrů z dronu, silácké dialogy či tklivá hudba, kdykoliv se ocitneme u unesených dívek. Naopak Révai se Štáfkem nevypadají s útočnými puškami vyloženě směšně. Vedlejší linie (včetně té rodinné) nestrhnou, řada scén je dost přihlouplých. Ale na tuzemský píseček to lehce nadprůměrné je, body ovšem po celou dobu srážel zejména scénář, přílišné kopírování a dělání ramen i neochota budovat zajímavé charaktery. Prostě hlavně škoda, že se bereme tak moc vážně. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Česká špionážna dráma "založená na skutočnosti". A ja blb uveril. Dokonca som aj dve tretiny seriálu veril, že to bude o dramatickom únose. Hlavne o ňom a nie o tom, kto koho mrdá v posteli, o osobnom živote policajtky, ktorý nikoho netrápi, alebo o zbytočnej postave Koleníka, ktorého jediná úloha bola chvíľu hrať heteráka. O reálnosti situácie presviedča napríklad Gajdošíková, ktorá ako vrodený trpasel jedná s medzinárodnými teroristami priamo na ich území tak husto, že James Bond by si to martini strčil od strachu do prdele tak hlboko, že by mu z nej trčala len oliva na špáratku. Ale keď príde zásah kdesi v afganskej dedine, to jsou teprve panoramata. Ja fakt nevedel či pozerám pokračovanie Johnny Englisha alebo reprízu Agenta WC40. A výsledná pointa toho všetkého? Štát je tak blbý, že bude platiť obrovské milióny za dve kravy, ktoré nevedia, že dve ženy na prechádzke Pakistanom to môže byť tak trochu lákadlo aj pre zarytého kozojebca a že tých zarytých tam je dosť, aj somár o tom híkal myslím v časti č. 4. A za tie milióny si zabezpečíš akurát to, že jedna z nich sa váľa po koberci, aby odriekavala Mohamedove zaklínadlá, už aj doma. Tomu sa hovorí lacný dovoz obohacujúceho islamu. Výhodný nákup. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Pavlu Gajdošíkovou mám moc ráda, ale tady jsem v ní viděla načuřeného ňafajícího pekingského palácového psíka od penzistky z rohu naší ulice, herecky mě poprvé nepřesvědčila, naopak Jakub Štáfek a Jan Révai příjemně překvapili. Věčně nasraná Jituš mě omrzela dávno, představitelky unesených proti tomu obě skvělé. Vedlejší zápletka byla debilní, srazila celý seriál, který se stal ke konci uondaný, přičemž to nijak nesouviselo s nekonečným čekáním na propuštění nešťastnic. Celkově rozpačitý průměr, příběh je to strašný, natočit zasloužil, kamera krásná. ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Výborně zahráno a technicky velmi dobře natočeno. Slabinou je pochopitelně scénář, kde autoři bohužel nabyly dojmu, že samotná krimi zápletka nestačí a je nutné to doplnit vztahovým dramatem. Celé dílo tím bohužel sráží. Zásadně nesouhlasím s textem o pomoci státu vždy a všude, jak je divákovi nuceno v každém díle. Chtít od těch holek omluvu především všem daňovým poplatníkům, které jejich výlet stál takové peníze, by bylo sice na místě, ale chápu, že to tam být nemohlo. Příběh by měl být varováním před podobnými naivními akcemi, ale obávám se, že místo toho nabyde divák dojmu, že stát se o něj vždy postará, tak co řešit. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Vlastně to bylo celkem napínavý a až na pár cringe momentů to nepůsobilo směšně. Bytostně nesnáším hodnocení typu "na český poměry celkem fajn", ale tady se mu asi nevyhnu. Při srovnání s libovolnou zahraniční žánrovou tvorbou máme pořád ještě co dohánět, ale tohle je z hlediska scénáře, relativní uvěřitelnosti postav a celkového vyústění solidní práce. Až by se mi chtělo napsat, že to je krok správným směrem. [60%] ()

vanadium 

všechny recenze uživatele

Naprosto irelevantní vedlejší dějové linie a rozplizlost. Toť za mě dvě hlavní negativa, která srážejí hodnotu tohoto počinu s atraktivním tématem založeným na skutečných událostech. Ne, mě fakt absolutně nezajímá, jak patnáctiletá sestra hlavní postavy pátrá po svém otci. Mě nezajímá, jak ti dva zpravodajci spolu hrajou šachy, nezajímá mě sexuální život jednoho z nich ani to, jak si maluje kamínky. Přesně tyhle zbytečné scény vkládané mezi ty dramatické a napínavé ruinují ono drama a napínavost. To drama a napínavost, které mě třeba v případě Teheránu přimělo dát 5*. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Nechce se mi přímo napsat, že na česķé poměry je to dost dobrý, ale prostě je. A už dlouho mi nebyla žádná baba tak sympatická jako Pavla Gajdošíková. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Myslím, že natočeno na vysoký úrovni. I obsazení bylo dobrý. Bohužel mě do série neseděla Pavla Gajdošíková. V Chybách dobrá, tady mě trochu nepasovala. Ale neva. Úplnej problém to není. Bohužel mě trochu mrzí to provedení. Spousty odboček, málo vypjatejch scén. Chápu, že autoři chtěli zachovat civilnost a autencitu příběhu. Jenže můj názor je tokovej, že chci, aby film poskytl takovej průběh a rozuzlení příběhu, který ve skutečnosti není možný. Proto jen tři. Prostor pro slušně odpíchlej děj tady byl. 50%. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Na serial jsem se hodne tesil. Namet je vice jak atraktivni. Zadny propadak to neni, presto me to ke konci uz trochu zklamalo. Uplne vidim, jak nejaka prazska vysetrovatelka si jede zastrilet do Afganistanu... Vice se to melo zamerit na ty holky tam a jejich zachranu. Akcni sceny nic moc, ale dialogy a herecke vykony dobre. Pavla Gajdosikova je za me jedna z nejhezcich nasich herecek. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Vysloveně televizní zábava. Vše je schematické a nejde nijak do hloubky. Výlet za hranice všedních dní na střední Východ je opravdu je pro nezasvěcené. Navíc, hlaní hrdinku jsem vůbec nepochopil. 40% ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Voyo je stále dost krkolomnou produkcí v našem rybníčku, ale s upadající kvalitou u konkurenční České televize se dá konstatovat, že stále vytváří ty poutavější minisérie a mnou dlouho vyhlížení Extraktoři jsou toho zářnou ukázkou. Sice nejsou bez chybičky, možná by jim slušely klidně jen 4 epizody, ale snaha o vytvoření drsných reálií Pákistánu a Afghánistánu v kulisách nehostinného horského Turecka na mě dýchlo správným způsobem. A to mi ke 4. hvězdě tentokrát stačilo. ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Konečně kvalitně natočený český seriál v americkém duchu. Co na tom, že se tvůrci jen inspirovali osudy Hanky a Tonči a není to do detailu podle skutečnosti. Díky tomu si mohli některé věci přidat a na jiných ubrat. A proto je tento seriál rozdělen na dva tábory. I tak se jim podařilo ve střípkách ukázat, co holky zažili v zajetí až s toho někdy mrazí! A to vše jen díky špatné volbě vydat se do Indie přes Pakistán, kde jsou uneseni a drženi v Balúčistánu v otřesných podmínkách. Trochu mi tam neseděla ta kauza z katarským princem, ale tak to asi chodí v případě takto vlivných lidí. Co musím vypíchnout je vydařená kamera a celková vizualizace. Kluci v některých místech fungovali, ale v jiných zas tak dobře nepůsobili co by naše utajené jednotky (Štáfek a Révai). Hlavní vyšetřovatelka Gajdošíková dostala zbytečně moc prostoru i s jejími životními klišé se sestrou/dcerou. Nejvtipnější byl ale ajťák Spinner, který to měl vše na salámu! Myslím že kdyby si více rejža pohrál, dalo by se s toho vyždímat víc a protáhnout i s odbočkami na deset dílů, ale tak rozpočet je druhá věc. 70% ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další z řady ambiciozních projektů ze strany Voyo, u kterého je vidět, že prostě tvůrci v tomto žánru nejsou u nás dostatečně zkušení a rozepsaní. Ano, scénář to tady posílá brutálně dolu, a stejně tak i produkční rozhodnutí, zřejmě z Novy, že tu budou hrát všechny hvězdy z ostatních seriálů, což je ale extrémně kontraproduktivní, protože vyjma Štáfka se do svých rolí nehodí vůbec nikdo, a pro Gajdošíkovou se jedná jednoznačně o nejhorší roli kariéry, obohacenou ještě o ultratragickou rodinnou linku. Jakmile se přejde k akční stránce, které je překvapivě mnohem méně, než se očekávalo, tak to šlape vcelku fajn, ale jakmile někdo otevře pusu do libovolného dialogu, tak se vám otevírá kudla v kapse. K tomu spousta zbytečných postav (Koleník...), jejichž linky nikam nevedou, a je vidět, že chtít méně je někdy vlastně více, protože když chcete moc, tak se vám to celé rozpadne pod rukama. ()

Reklama

Reklama