Reklama

Reklama

Saw X

  • USA Saw X (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

John Kramer (Tobin Bell) je zpět. Dosud nejznepokojivější díl série Saw zkoumá nevyřčenou kapitolu Jigsawovy nejosobnější hry. Děj se odehrává mezi událostmi Saw I a II, kdy nemocný a zoufalý John cestuje do Mexika na riskantní a experimentální lékařský zákrok v naději na zázračný lék na rakovinu - jen aby zjistil, že celá operace je podvod s cílem podvést ty nejzranitelnější. Vyzbrojen nově nalezeným cílem se nechvalně proslulý sériový vrah vrací ke své práci a pomocí vychytralých, vyšinutých a důmyslných pastí obrací karty proti podvodníkům svým typickým niterným způsobem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (278)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Po nadšených recenzích jsem čekal o něco silnější výsledek. Je fajn, že se více tlačí na příběhovou strunu (navíc okolo jediné opravdu zajímavé postavy celé série), ale princip pomsty osobní rovinou příběhu nic nepřidává (protože přichází až poté, co už Jigsaw existoval), vražedné scény nijak nevybočují, zúčtování s "hlavním padouchem" je vyloženě neuspokojivé a snaha o překvapivou pointu se, minimálně v mých očích, minula účinkem. Na rozdíl od Spirály to ale drží aspoň pohromadě, nikdo nepůsobí směšně a nějaké ty emoce v tom fungovaly. Napětí už méně, když je celé finále postavené sice na vychytralé změně směru, ale vzhledem k budoucímu vývoji série víme, jak musí dopadnout. 50 % s tím, že dál už si není třeba. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Na úvod je třeba říci, co asi může čekat divák od dalšího dílu Saw? Samozřejmě hru o život a důmyslné pasti. Pokud je však překvapen, že tohle dostal, pak může plakat jen sám nad sebou. Přitom ale první část filmu funguje překvapivě dobře jako drama člověka umírajícího na rakovinu. Jenže samozřejmě čekáte, jak už jsem zmínil výše, kdy začne masomlejn. A úvodní snová scéna jen navnadí. Hra s doktorkou byla opravdu chytrá, a i když jsem pořád čekal nějaké překvapení, tak to vypadalo velmi dobře - že Johna nachytala na švestkách. Samozřejmě hvězdu dávám za střeva ven, to ani nijak nejde, a protože z nich udělali lano, tak to musím ještě jednu přihodit. A tak ze silných dvou jsou najednou čtyři. Jinak poslední čtvrtina měla pěkný spád a mezititulková scéna byla už jen hezkou tečkou. A škodolibě nelituji nespokojence s jednou hvězdičkou, protože snad už mohli vědět, co mají čekat - proto dobře jim tak! ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americkej filmovej sérii "Saw" som akosi neprišiel na chuť. Videl som prvú časť, ktorá bola natočená v roku 2004, a potom som sa o to viac menej prestal zaujímať. Samoúčelná sadistická zvrhlosť ma nemala čím zaujať. V priebehu ďalších rokov som si občas predsa len sporadicky pozrel niektorú časť, ktorá sa ku mne náhodou dostala. Teraz po dlhšej prestávke som mal možnosť zhliadnuť v poradí desiaty diel, ktorý nesie názov "Saw X". Je to v podstate prequel dejovo sa navracajúci k udalostiam, čo sa odohrali po prvom pôvodom filme. To bol šikovný scenáristický ťah. No ja som z toho ani tento krát nebol nijak zvlášť nadšený. Stále dokola to isté a navyše sa to ťahalo skoro dve hodiny. To naozaj ešte niekoho baví? Ešte sa nájdu ľudia, čo na to idú do kina? Desať dielov je fakt zbytočne moc, no a vraj sa už pripravuje aj jedenáste pokračovanie. Načo? Nie je toho už dosť? Asi nie je, ale ja si od tejto série dám opäť na pár rokov pauzu. ** ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Tak jsem po desítce dohnala rest a zkouknula všech devět předchozích dílů, abych uznala, že spolu s jedničkou, která byla přelomová hlavně na první dobrou, když člověk ještě neznal pointu, se jedná o nejlepší díl SAW série. Což je odvážné tvrzení, vzhledem k tomu, že jsem polovinu filmu obdivovala čalounění sedaček, skvrny na koberci, nebo stěny v kinosále, protože se rozhodně jedná i o díl nejkrvavější a některé scény jsou tady víc explicitní jak nahota v pornofilmu. Přesto jsem si film ve chvílích, kdy jsem neměla odvrácenou tvář (pár se jich našlo), docela užila a odsýpal mi stejně rychle, jak časy odpočtů jeho aktérům. Po dlouhý době je to ke všemu horor, kterej mě v kině vyloženě nenaštval svojí unylostí (Kostlivec, Úsměv, The Invitation) a nechtělo se mi u něj spát. A to je velkej plus. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Překvapivě povedený díl dneska už zase nekonečné série. Na scénu se vrací osmdesátiletý Tobin Bell se svou pomocnicí Amandou. Dlouhou dobu sledujeme prakticky normální příběh smrtelně nemocného člověka, který se touží vyléčit a chytí se posledního stébla. Pasti jsou tentokráte velmi nechutné a dělalo mě problém se koukat na když si člověk musí udělat díru v lebce. 70% ()

Galerie (105)

Zajímavosti (19)

  • Během střihu scény „Oční past“ navštívila filmového editora Steva Fornera losangelská policie, protože jeho sousedé nahlásili křik z jeho kanceláře. (catnipped)
  • Jedná se o první film z této franšízy, který se odehrává v Mexiku. (mikki089)

Související novinky

Příští rok dorazí jedenácté Saw

Příští rok dorazí jedenácté Saw

12.12.2023

Studio Lionsgate na nic nečekalo. Desáté Saw se sotva ohřálo v kinech a už na sociálních sítích vyskakuje informace o tom, že jedenáctý přírůstek do této série dorazí již příští rok, a to konkrétně… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama