Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Země je zmítána občanskou válkou a stařičký křesťanský král Konstantin už není s to udržet věci pod kontrolou. Avšak do konfliktu se nedostali jen lidé, ale i mystické bytosti temných věků. I je ohrožuje křesťanství. Obzvláště ohrožená se cítí královna Mab, a proto se rozhodne bojovat. Osloví svou božskou sestru a navrhne jí, že spolu stvoří napůl smrtelného čaroděje, vůdce, který by měl křesťanství zničit. Když neuspěje, rozhodne se Mab jednat na vlastní pěst... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (201)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 10/10 Děj 8/10 Hudba 9/10 Efekty 8/10/// +postavy, hudba, příběh a taky asi nejlepší role Sama Neilla -určitě stopáž je úctyhodná (na film jsem se díval 4 dny)/// Tohle je něco na pomezí Fantasy pohádky a Historického televizního eposu.A i když je to třebas úplný protiklad k filmu Král Artuš (kde se Merlin vyskytl rovněž) je to dle mého nejlepší zpracování tohoto širokého námětu. Totiž úchavtné je, že se filmařům podařilo vměstnat do jednoho filmu cca 3 generace postav. Když vezmu jiné filmy, tak se každý zaobírá určitou dobou a jen určitými postavami. Zde najdete snad všechny, na které si vzpomenete. Film doplňuje krásná hudba a celkem zdařilé zpracování. I když na epické bitvy zde můžete zapomenout, od toho sou jiné filmy. Mimochodem Nimue je tak krásné jméno :-)/// Celkem 86%/// ()

Sigurd 

všechny recenze uživatele

Merlin je asi po Excaliburu nejlepší zpracování artušovského eposu. (nepočítaje Monty Pythonti jsou samozřejmě úplně nejlepší! :-) A to prosím mluvíme o televizním filmu! Některé neduhy se mu nevyhnuly (na bitvách se přeci jen nedostatek peněz trochu promítl), ale je natočen s láskou k předloze a nechybí mu originální náhled. Merlin vypráví příběh svého dlouhého života. Života protkaného s osudy mnoha jiných postav známých z legendy. Života stráveného ve světě, který už nikdy neměl být jako dřív. Film, ač hodně pohádkový, se snaží o realismus pokud jde o kostýmy a výpravu. Příjemnou součástí je pak záplava počítačových a kamerových triků. Jistě dnes (2006) už jsou některé poněkud zastaralé, ale přesto mají své kouzlo a ve své době byly docela inovátorské. Herecké výkony vesměs zdařilé. A Trevor Jones (Excalibur) se opět postaral o krásnou hudbu. ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Legenda o Merlinovi, potažmo Artušovi je určitě jednou z těch nejznámějších napříč světem, a i díky tomu se dočkala tolika odlišných zpracování. Tady se určitě může těžit z podařeného hereckého obsazení, kde si každý najde toho svého oblíbence, ať už Sama Neilla, který je pro mě pořád tím nejlepším Merlinem, pro fans HP je tu Helena Bonham Carter, pro fans Hry o trůny zase Lena Headey, a dalo by se pokračovat dále. TV zpracování je sice vidět, ale je tu taková pravá pohádkovo-fantasy atmosféra, která v divákovi zanechá velmi pozitivní dojem. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch bezesporu lepších adaptací artušovské legendy, tady vyprávěna z pohledu věčného Merlina... Viděl jsem to na Hallamrku, divně rozpůlené, ale líbilo se mi to. Narozdíl od Prvního rytíře či tfuj tajblu Krále Artuše si aspoň nehraje na realismus, naopak, všechno sází na prvek magie (jak by taky ne. když je to o samotném Merlinovi, eh?) Sam Neill je slušný, hraje tam Miranda a hlavně Helena Bonham... Jsem spokojený 70% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Přijde mi celkem zajímavé že ve světe existuje plno filmů kde vystupuje Merlin, a jediný vydařilý je tento. Jediná nevýhoda je snad délka, sice je pravda že se nesutále něco dělo, ale pár scén by se dalo zkrátit. Příběh je KOUZELNÝ! Fakticky moc pěkný a miluju tuhle fantasy, navíc naprosto famozní efekty. Neill je sympaťák jako vždy(vážně všestranný herec přes dobrodruha v Jurském parku, přes psychouše v In the Mouth of darkness až k Merlinovy) a vždy zahraje to co má. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (13)

  • Ann Hollowood získala cenu Emmy v kategorii nejlepší kostýmy. (Terva)

Reklama

Reklama