Reklama

Reklama

Mighty Morphin Power Rangers: Jednou provždy

  • USA Mighty Morphin Power Rangers: Once & Always
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Tým Power Rangers utrpí tragickou ztrátu. Jeho řady proto doplní nečekaná mladá hrdinka a všichni se společně postaví odvěké sokyni. (Netflix)

Recenze (41)

silentname 

všechny recenze uživatele

So sériou "Mighty Morphin Power Rangers" som vyrastal a sledoval som to veľmi rád. Myslite si o mne čo chcete, každý máme svoje guilty pleasures... a spätne keď sa na tento seriál pozerám, je to v mnohom poriadna dávka stupidity, no rovnako aj nostalgie, Preto keď prišlo info, že sa stará partia dá dokopy a prinesú nám špeciál "Once & Always" bol som nadšený. Plne som bol za a tešil sa, že sa stretnem so svojimi obľúbenými hrdinami, ktorým som v detstve fandil a rovnako som bol zaujatý myšlienkou, že tento film má dať posledné zbohom žltej strážkyni Trini, nakoľko Thuy Trang roku 2001 tragicky prišla o život. Rovnako sme však roku 2022 stratili aj úžasného Jasona Davida Franka a už len toto všetko dávalo tomuto projektu oveľa smutnejšiu chuť. Z pôvodnej šestice ostali už teda len štyria. Lenže nakoniec sme sa dočkali len Billyho a Zacka. Bohužiaľ Amy Jo Johnson nemala o tento projekt záujem (podľa dostupných správ) a Austin St. John sa dostal do nejakých legálnych problémov. A tak si rolu ružovej strážkyne zopakovala Catherine Sutherland (Kat) a červený kostým dostal Steve Cardenas (Rocky). Musím ale priznať, že vidieť morfovanie v tomto filme ma miestami celkom pobavilo. Vidieť našich hrdinov, ktorí už majú pred päťdesiatkou (v niektorých prípadoch aj po) bolo celkom komické. To čo vyzeralo štýlovo, keď do obrazcov posadili reálnych mladých dospelých vyzeralo tu doslova komicky. Ale odhliadnuc od toho si myslím, že toto je skutočne niečo, čo ako fanúšik Power Rangers dokázalo získať môj záujem. Vidieť robotickú Ritu bolo zaujímavé, jej plán celkom diabolský a spracovanie je zmodernizované, no pôsobí to ako keby sme sa skutočne ocitli v starých časoch. Akurát to CGI nevyzerá tak dobre, ako keď sme sledovali staré modely zordov. Čo viac povedať? Ak vám to príde ako hlúpa zbytočnosť, beriem. Každopádne pre mňa, ktorý s týmito postavami vyrastal to vnímam ako nostalgický zážitok, ktorý potešil a som rád, že po rokoch sa Thuy dočkala svojho veľkého memoriálu. Nikdy na ňu nezabudnem. Hodnotenie: A- ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Vzpominka na posledni desetileti minuleho stoleti a na Japonskou prrdlohou ovlivneny americky televizni porad, ktery se uvadel 29 sezon. Zhmotnovaly se tu sny desetiletych deti, ze hrdinou muze byt kdokoli. Hrdinove totiz "morfuji" cili meni se v superhrdinske zachrance vesmuru a pilotuji obri roboticke dynosaury. odle statistiky travi Americane v prumeru jen ctyri minuty volneho casu venku, takze televize pro ne byla dulezita. Ale z digitalnich hodinek a sledovani televize jsme uz vyrostli a verim, ze jednou prekoname i fenomen drepeni doma u socialnich siti. Dnes ubory v tomto filmu vypadaji mnohem smesneji nez tehdy a soucasne deti se asi budou smat. Ale nostalgicti divaci to asi oceni, prestoze akcni sceny jsou pekne odbyte. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"It's Morphing Time!" Nejlepší možný fanservis pro fanoušky. Pokud jste na tom vyrůstali v roce 93 stejně jako já, tak vás zalije naprosto nádherná vlna nostalgie. Až to vehnalo slzy do očí. Tohle je bonbónek od tvůrců se vrátit ještě jednou do světa Strážců vesmíru po třiceti letech, abychom si připomněli, jak "skvělé" tehdy seriály byly. Ovšemže dnešní publikum tohle neocení. Každý, kdo očekává Avengers, tak musí mít čelist na podlaze a kroutit očima. Tím, že se jedna o skutečně krátkou jednohubku a jednorázový návrat k šestici barevným hrdinům, tak nemohu hodnotit jinak. Netflix dělal tenhle návrat s láskou k originálu a každý, kdo k devadesátkám má nějaký vztah, tak to ocení. Všichni ostatní budou hloupě kroutit hlavou. A dnešní generace to nepochopí vůbec. Pro obě skupiny tenhle film ale není. Je to pro nás, co morfovali za pterodaktyly, triceratopse a za šavlozubého tygra. A pořád si myslím, že tenhle film je o tolik lepší, než ta patlanina z roku (2017). Díky za tenhle nostalgický návrat! Je to pecka! PS: Teď prosím překecejte ještě Kevina Sorba k návratu Hercula. Díky. (90 %) ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Čistě nostalgické. Žádný zázrak nečekejte. Pro fanoušky (pro tehdejší děcka) hezké. Pro nynější děcka hezké. Jinak nekoukat. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Power Rangers sem jako dítě sledoval, takže určitá dávka nostalgie tady funguje, nicméně nefunguje natolik aby to zastínilo, že je tenhle prodloužený díl ještě dementnější než libovolná epizoda a působí spíš jako kdyby si ho natočila skupina fanoušků. Jediným opravdovým plusem je že to celé nemá ani hodinu (původní obsazení by asi víc nezvládlo), takže divák nebude trpět moc dlouho...20% ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Původní seriál byl svým způsobem umělecké dílo, i když je to samozřejmě vrchol píčovin. Tohle je v podstatě pouze totální debilita bez většiny těch vtipných devadesátkových haluzí. Podle mě tomu uškodily speciální efekty - být to čistý analog jako v tom roce 93, uvažoval bych opět o pěti hvězdičkách :D. 35% ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem všechny díly tak, že mě uchází souvislosti a věci , které na to asi navazují (Kde byla předtím Rita a jak se tam dostala? Co se stalo ze Zordonem? Co se stalo s předchozími 7 Alfami? ). Ve zkratce modrý strážce hledá Zordona a narazí na nějakou energii přenese to  do velína , ale zjistí, že to je Rita co se dostane do Alfy 8 a je z  ní robot zaútočí na něho on povolá ostatní strážce (zhruba 4) a bojují proti ní a formelínům (ti gumoví panáci ze seriálu)  Rita zabije žlutou strážkyni a odejde. Ostatní to řeknou její dceři a modrý strážce se stane jejím opatrovatelem ta dcera chce být ezitím strážkyní  mezitím Rita oživí háďáka a minotaura (ze seriálů si je nepamatuji, ale je tam řečeno, že byli už dříve) a společně jich unáší kde ona z nich bere jejich sílu. Dokud jsou proměnění ona je může najít dokud ne nemůže (tohle je blbost jelikož ona sama ví jak vypadají a i zde se promění do lidské podoby před ní). Čekal jsem, že Netflix tam nedokáže narvat tu jejich propagandu , ale dokázal to tak, že tu máme homosexuální pár. Konec je strašně rychlý a znělka je tam jen na začátku přitom to mělo tolik příležitostí ji tam dát. P.s. je škoda, že tam nebyla ta původní růžová strážkyně a místo ní tam byla nějaká pipka. ()

Zek 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem jako dítě sledoval a miloval to, dnes je to už nekoukatelné. Na film jsem se hlavně podíval z nostalgie a i proto, že jsou tu úplně první stráži, které jsem měl stejně nejraději. Teda skoro všichni, to že tu někteří nejsou, mě hodně zklamalo. Co mě, ale daleko víc mrzelo, je to že jsem film očekával daleko daleko lepší. Bohužel se tu pokračuje přesně v tom co dělá seríál z roku 1993 nekoukatelný. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Power Rangers som v detstve miloval (aj keď túto sériu z ktorej sa vrátili pôvodní herci som nevidel). A no celkovo je to zlé, nebudem klamať. Dej sa dá zhrnúť jednou vetou (Rita a jej pomocníci chcú zničiť svet preto lebo... sú proste zlí a Power Rangers ho musia zachrániť). Herci sú strašní (modrý ranger s hereckým prejavom Tommyho Wiseaua či mladá žltá rangerka vyčnievajú) a záporáci prednášajú hlášky ktoré sú cool keď je človeku tak 5-10 rokov. Na druhú stranu sa to nesnaží duch a koncept série výrazne inovovať a meniť (ako napr. nedávno sfilmovaný otrasný reboot) a verím, že ak by som bol malý chlapec bol by som pravdepodobne znova spokojný. Tvorcovia podľa mňa zámerne natočili to, čo natočili (dejovo vyprázdnenú blbosť pre deti, v ktorej sa 90% stopáže rangeri bijú so záporákmi v "štýlových" kostýmoch). Nostalgia teda ako tak funguje a ja tomu za pekné spomienky detstva a držanie sa konceptu tie neobjektívne a totálne zaujaté 3* šupnem, aj keď objektívne to je od nich míle ďaleko. ()

JM87 

všechny recenze uživatele

Já jsem dostal všechno co jsem chtěl. Mighty Morphin jsem miloval jako dítě. Pamatuju si všechny éry se všema strážcema a trochu mě mrzí, že si ve filmu nezahrál JDF nebo Amy Jo Johnson, ale co už. Naprosto chápu, že pro lidi, kteří nesledovali Mighty Morphin to bude sračka, ale mě to bavilo. Bylo fajn se dozvědět, jak naše postavy dopadly po letech, jak fungují teď atd.  Herečka, která hrála dcertu Triny tomu dodala fresh šťávu. Takže jednoduše: Pokud čekáte Avengers, film pro vás bude sračka, pokud čekáte to co jste dostali jako dítě s pár novýma prvkama, film si užijete. Díky! ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Ten, kdo to nezná z dob, kdy byl malej harant, na to bude koukat asi jako blázen. Přijde mi velmi těžké to hodnotit, protože tomu nechci ublížit a ani to nechci kvůli nějaké nostalgii zbytečně vychvalovat. Fakt je ten, že těm původním hercům tohle muselo udělat radost. Pro ně to je jako splněný sen. Jako nepochopitelná šance udělat si pomníček…Tohle hodnocení si chce promyslet. I kvůli tomu, že je to dělaný přesně tak, jak si pamatujeme. ()

kesty 

všechny recenze uživatele

MMPR sú môj guilty pleasure. Vidieť ale zostarnutých, prehrávajúcich hercov v hodinovom snore-feste so zlými efektami som nepotreboval. Nostalgia bokom, toto nevyšlo. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane po toľkých rokoch síce bolo dobré vidieť staré tváre (dneska už) ikonického seriálu z deväťdesiatich rokoch. Na druhej strane takto zle nahromadené veci a čiastky príbehu som už dávnejšie nevidel. Pravda, u Power Rangers dôraz nikdy nebol na príbehu alebo na logickejších scénach. Jednu malú hviezdičku však dávam, pretože posledná flashback scéna bola dojímavou spomienkou na dvoch bývalých členov Power Rangers – R.I.P. Thuy Trang a Jason David Frank. Osobné hodnotenie: 50% (*) ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Špeciál určený výlučne nostalgickým spomínačom na detské časy,  kedy Power Rangers boli cool. Len si nespomínam,  že by bol seriál až tak jednoduchý. Oceňujem,  ako relatívne šikovne tvorcovia vyriešili absenciu zosnulých a (asi finančne nemotivovaných) ostatných originálnych strážcov. Zvyšok, teda príbeh, herecké výkony a dialógy boli na veľmi slabej úrovni. Predovšetkým dialógy boli až smiešne a trápne. Je fajn urobiť takúto guilty pleasure jednohubku, ale mohlo to byť viac modernejšie a prenesené viac do súčasnej doby. Takto to pôsobilo veľmi žalostne a často aj nelogicky. Ale taký bol asi aj seriál. Aspoň film z roku 2017 vyznieva popri tomto počine omnoho lepšie. 5,8/10. ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

Jako malý sem sledoval původní seriál. Asi minulý film byl lepší. A Power Rangers bych nechal spát a sem toho názoru at, už nikdy žádný film nevznikne. Tu netflix vyhořel poslední době nemá moc dobrých filmů. Za mě jenom z nostalgie 30% ()

Reklama

Reklama