Reklama

Reklama

Fullmetal Panic!

(seriál)
  • Japonsko フルメタル・パニック! (více)
Trailer
Japonsko, (2002–2018), 20 h 6 min (Minutáž: 24–30 min)

Předloha:

Šódži Gató (kniha), Dódži Šiki (kniha)

Hrají:

Sacuki Jukino, Tomokazu Seki, Akio Ócuka, Mamiko Noto, Šin'ičiró Miki, Majumi Asano, Susumu Čiba, Takehito Kojasu, Jukana, Hiroši Naka, Mikako Takahaši (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(50)

Obsahy(1)

Kaname Chidori je krásná šestnáctiletá Japonka, studentka střední školy, která nijak nevybočuje z běžného chování středoškoláků. Ovšem Kaname Chidori je něčím výjimečná. Je totiž jedna z whispered - lidí s vrozenou znalostí Black technologií. Když se japonská protiteroristická organizace Mithril vedená šestnáctiletou kapitánkou Telethou Testarossou dozví, že slečnu Chidori chtějí unést a využít na zdravotní pokusy, pověří jednoho vojáka, aby ji 24 hodin, 7 dní v týdnu hlídal. Tímto úkolem je pověřen mladý seržant Sousuke Sagara. Sagara ovšem jako správný ochránce vidí v každém, kdo se k slečně Chidori přiblíží, teroristu. A tak organizace Mithril a hlavně seržant Sagara budou mít plné ruce práce, aby Kaname ochránili. (Roby)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (48)

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Po Fumoffu jsem se nakonec odhodlala pustit si i samotné FMP a dle očekávání musím konstatovat, že ztřeštěně komické pojetí Fumoffu mi sedlo výrazně lépe nežli vážněji laděná první série. A nejen proto, že Chidori je zde ještě nesnesitelnější, o ostatních ženských postavách (snad s výjimkou majora Mao a ne, nemá u mne protekci kvůli jménu) ani nemluvě. Chápu, že dost diváků se dá utáhnout na fanservice jako na konopném provazu, nicméně já mezi ně nepatřím...možná, kdyby měla děvčata menší kozy...ale ne, ani tak ne, jedna přepjatá píča vedle druhé. Občasný patos a nelogické jednání nutí zuby ke skřípění, nevysvětlení, co je to vlastně Black Technology a jak se dostala lidem do hlav zamrzelo velice velmi (nevím, zda se to řeší v novelách), hlavní antagonista, mecha i akce celkem gut. 3,5* P.S. Tuatha Dé Danann? Trololol. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Dostal som typ na toto anime a tak som si povedal prečo nie. Pred nedávnom som sa konečne dostal k Animatrixu a uvedomil som si, že svojho času som bol do anime strašne zbláznený. Ghost in the Shell a Cowboy Bebop považujem za najlepšie sci-fi kúsky v rámci seriálu a filmov( kde musím rozhodne prirátať aj Akiru). Preto sa dá povedať, že som mal značné očakávania. Full Metal Panic! je veľmi príjemným seriálom, ktorý hlavne v úvodných častiach neuveriteľne baví a mixuje prvky dobrodružstva so zábavou. Akonáhle ale seriál príde do vážnosti - objavia sa tam obrovské AS roboty, ktoré strieľajú a mlátia sa a seriál začína byť nudný, ničím prekvapivý, bez väčšej prepracovanosti vnútorných pohnútok postáv a bez premyslenejších akčných scén. Čo veľmi zamrzí, lebo postavy sú veľmi sympatické a ich prepojenie v rámci seriálu je veľmi podarené - aj keď značne prvoplánové - taký hlupučký( v najlepšom slova zmysle) romantický trojuholník. Myslím si, že v rámci príbehu to skončilo niekde na pol cesty. Som zvedavé na ďalšie série, ktoré majú byť poznateľne lepšie a vtipnejšie. Táto séria je skôr priemerom, ktorý neurazí, ale rozhodne nezaujme na toľko aby sa k nemu človek s radosťou vracal. ()

Reklama

LordSnape 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jo, tohle anime rozhodně neurazí. Zpočátku se tváří jako komedie s naprosto libovým hrdinou, který se jako voják narodil a dává to ve své školní misi všemožně najevo... To mě opravdu bavilo! (Hlavně v prvních dílech) Ale postupně FMP! začne být ryze akční a to už se na scéně objevuje hlavní záporák Gauron. Zápletka sice není nijak valná, ale naštěstí vše zachraní jednotlivé postavy, pěkná animace a stylová akční hudba! Jen mě trochu mrzí, že Kaname v druhé polovině seriálu už nemá tolik prostoru. (Taková kawaii holka). Rozhodně věnovaného času nelituji a po dlouhém zvažování jsem se rozhodl udělit takovéto hodnocení. 8/10 ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Opět tolik chvály a pro mě tolik nudy, opět tolik ohlasů a pro mě sladký spánek. Nevím proč, ale FMP ze začátku byl fakt zajímavý a dokonce mě i bavil, přestože Mecha není můj žánr... ale pak si autoři nejspíš vrazili pár facek, opět si řekli: "Kašleme na to, nikdo po nás nechce, ať divákům mažeme med kolem huby." a rozloučili se s příběhem..... a já jsem zažila zklamání. A vztek. A pak sladký spánek. Potom opět vztek a nudu a zase spánek. A stálo mi to za to? Ne. Anebo pět věhlas série je příliš velký na to, že je to podprůměrná podívaná. Za mě max 4/10 za slibný začátek. Kdyby to mělo 12 dílů a původní koncept, prosím, možná bych tu mechu měla i ráda. Takhle? Meh. ()

Marius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kaname Chidori je obyčajná (a neuveríte, je sexi) študentka strednej školy, výborná žiačka a predsedkyňa triedy s organizačným talentom. Preto sa tajná protiteroristická jednotka veľmi čuduje, keď zachytí správu, že Chidori je terčom teroristov. Práve preto jej pošle do školy "nenápadnú" ochranku ktorou je Sousuke Sagara, adolescentný člen špeciálnych protiteroristických jednotiek. Ibaže Sousuke ako správny gumák vidí v každom človeku teroristu a preto sa škola čoskoro zmení na vojnové pole. Ešte že sa blíži školský výlet. Full metal panic je kombináciou akcie a romantiky, má pomerne jednoduchý príbeh, jeho spracovanie je však na výbornej grafickej úrovni a je to celkom sranda. Mne však omnoho viac režú trochu uletenejšie anime kúsky, takže 8/10. ()

Galerie (364)

Zajímavosti (3)

  • Homunculové Pýcha, Závist, Chtíč, Obžerství, Chamtivost, Lenost a Hněvjsou pojmenováni jako sedm smrtelných hříchů. (Maty.tekk)

Reklama

Reklama