Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dvě velké hvězdy současnosti Adrien Brody (Oscar za Pianistu) a Keira Knightley (Piráti z Karibiku, Láska nebeská, Král Artuš) se potkají v thrilleru, pod kterým jsou producentsky podepsaní Georgie Clooney a Steven Soderbergh. Hlavní hrdina Jack Stars (Brody), veterán z války v Perském zálivu, je neprávem obviněn z vraždy. Sled událostí uvrhne Jacka do péče psychiatrů v rodném Vermontu. Pod vlivem experimentálních léků a moderní psychiatrie uvidí, že může cestovat v prostoru a čase. Na jedné ze svých výprav do budoucnosti odhalí svou nadcházející smrt (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (627)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Svěrací kazajka je film, na kterém je nutné ocenit zajímavý námět i herecké obsazení, nicméně výsledné provedení mě zklamalo, zvlášť v kontrastu s velmi slušným ohodnocením snímku na CSFD. Mé očekávání bylo bohužel větší než zhlédnutý výsledek. Děj mi přišel příliš chaotický, což bylo dáno jednak scénářem, jednak režií, a objevovaly se v něm logické nedostatky. Přitom atmosféru se mu v některým momentech určitě nedalo upřít. V několika případech mi vadil i šílený střih. Celkový dojem: 45 %. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

I kdyz se jedna o x-tou variaci na cestovani casem, tentokrat mi to prislo vcelku originalni a film je jak neco mezi Preletem nad kukaccim hnizdem a 12 opicema. Jak uz to tak bejva u 99% filmu, kde se resi neco s casem, se nachazeji nejake ty logicke chyby, ale tady se tvurci fakt snazily a objevil jsem jen jednu nelogicnost. Herci jsou vynikajici, sceny s Brodym zavrenym v mrazaku pusobily skoro az hororove, Brody celej film v podstate tahne a je fakt vynikajici. Ale i vedlejsi postavy se snazi, Keira hraje skvele, Kris Kristofferson je taky dobrej a potesi i Daniel Craig. Dalsi klad snimku je misty psychoticka kamera, ktera se v nekterejch zaberech fakt vyziva, hlavne zabery na oci mam rad. Filmu nedam 5* z toho duvodu, ze i kdyz si vetsinou drzi docela svizne tempo, najdou se tu i sceny, ktere dej nikam neposunuji, nudi a jsou tu zbytecne. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Nádhera. Vynikající film o cestování v čase. Podobně na mě zapůsobil neuvěřitelně kvalitní snímek Osudový dotek (Butterfly Effect). Svěrací kazajka samozřejmě až takových kvalit nedosahuje. Přesto musím dát plně hodnocení, neboť jsem byl unešen. Jak vizuální stránkou, tak i po stránce hereckých výkonů. Adrien Brody předvádí další ze svých úžasných výkonů (stejně jako ve Vesnici, či v Pianistovi), Keira Knightley je neuvěřitelně přitažlivá děvčica, která se mi líbila zatím ve všech snímcích, kde se objevila (např. Piráti z Karibiku). Stejně kvalitní je výkon Daniel Craiga. Ten ale zahrál maximum ve filmu Po krk v extázi, a ten už nejspíše nepřekoná... Kris Kristofferson se do své role nebývale hodí. Nedokážu si představit na místě vyšinutého chirurga nikoho jiného. O cestování v čase se natočila spousta snímků, tomuto tématu vévodí snímek Osudový dotek, který by jste měli všichni vidět. Nutno, říci, že Svěrací kazajka mu hodně šlape na paty... Zcela jasných ***** ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Adrien Brody ! To by byla odpověď na otázku, co na mě nejvíc zapůsobilo. Ten kluk má úžasně našlápnuto a není taky divu: Krvavé léto, Loutka, Pianista, teď Svěrací kazajka ..... jeho talent narůstá geometrickou řadou a je to tak příjemné vidět zas jednou někoho, koho na vrchol nedostal krásný xichtík a namakaná postava. Ve filmu, který by mohl stát v jedné řadě s 12 opicemi, Donnie Darkem, Mechanikem....... , hraje pacienta, který je díky (díky?) drastické léčebně metodě schopen "vzpomínat na budoucnost", vyhodnocovat a zařídit se. To, co uděláme a jak to uděláme dnes, ovlivní zítřek a to nejen nám, ale i jiným. Mysleme na to. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zajímavé. Tenhle film měl slibně našlápnuto ktomu, aby se mi velice líbil, ale nestalo se tak. Přitažlivý námět, dobré herecké výkony i slušná atmosféra, ale přesto kolem mne Svěrací kazajka jen tak jakoby mimochodem prošuměla. Asi je to vinou scénáře, který s námětem nepracuje zdaleka tak vynalézavě, jako scénáře jiných snímků o cestování do budoucnosti, a který na měl působil, jako by sám nevěděl, kam se ubírá. The Jacket je určitě nadprůměr, ale tak sterilně nevýrazný nadprůměr, že mnoho (pod)průměrů mě zaujme víc. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Film je částečně natočen na motivy románu Jacka Londona "The Star Rover" (u nás vyšel pod názvem "Tulák po hvězdách"). (Terva)
  • Anne Lambton mala pôvodne hrať postavu sestry Hardingovej (Mackenzie Phillips). Počas natáčania však dostala pankreatitídu a nebola schopná pokračovať v natáčaní. (misterz)

Reklama

Reklama