Reklama

Reklama

Černí baroni

(seriál)
  • Slovensko Čierni baroni

Epizody(11)

Adaptace veselých příběhů z neveselých let podle románu Miloslava Švandrlíka. Seriál vznikl z příběhů jeho populárních knih (Černí baroni aneb Válčili jsme za Čepičky, Říkali mu Terazky, Pět sekyr poručíka Hamáčka, Lásky černého barona, Terazky na Hrad, Černý baron od Botiče, Kam kráčíš, Kefalíne?), podle scénáře M. Bezoušky. Věrohodnou dobovou atmosféru 50. let 20. století vtiskl seriálu renomovaný režisér Juraj Herz, který ve spolupráci s kameramanem Jiřím Macháněm umocnil Švandrlíkův humorný nadhled nad neradostným totalitním režimem v tehdejší československé armádě. (Česká televize)

(více)

Recenze (166)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Začátek mi připadal ještě ucházející, nicméně další pokračování už byla vskutku "ucházející". Kvalita z nich totiž ucházela stejně rychle, jako uchází vzduch z píchnuté pneumatiky. Nehodlám se koukat až do konce, jestli se tahle pneumatika splaskne úplně, nebo zda ji stihne někdo před úplným vyfouknutím zalepit a případně trochu přihustit. Dosavadní díly mě totiž přesvědčily o jediném - že Česká televize má (nebo měla?) zřejmě tolik peněz, že neví co s nimi, a tak se občas pouští do natáčení podobných volovin, jako je tato. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

V první řadě musí člověk zapomenout na ten legendární celovečerní film. Toto je zcela nepopsaný list. Mně osobně víc připomíná Švandrlíkův originál. Andrej Hryc Terazkyho zvládl a utáhl. Jandák mne překvapil výtečným výkonem. Jednotlivé figurky se vcelku povedly, některé díly byly méně záživné, ale celkově 70% úplně v pohodě. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

To je fuckt hezké, jak se celý herecký ansámbl a štáb při natáčení viditelně skvěle bavil a "Černé barony" si užíval plnými doušky... Ale neměli by se, kruciprdel, bavit a užívat si taky diváci? Knížku jsem v pubertě tatíkovi kradla a smála se u ní, film mě potom poněkud zklamal, ovšem pořád jde o povedené dílo proti seriálu, kde hraje prim imrvére ožralý Poblívka a rádoby "šarmantně" švejkující Holub. Příležitost ke štěku se našla pro každého herce v ČR i z přilehlého okolí a jak se zdá, to je ten důvod, proč vlastně seriál vznikl: aby bylo česko/slovenskou kulturní frontu za co platit. A že je divák otrávený na zdechnutí? Na to sere Herz... 35% ()

Jhershaw

všechny recenze uživatele

Nemůžu hodnotit seriál jako celek, protože ani náhodou nemám v úmyslu vidět všechny díly. První díl jsem jen poslouchal a nechápal jsem, čemu se ´dívající se´ smějí. Druhý díl jsem již viděl. Bohužel se potvrdily mé obavy - jestli má být ten seriál zábavný, tak vážně není! Je to nuda, nuda, šeď, podprůměr. Takže ho hodnotím 30% - nemůžu se rozhodnout, jestli bych dal 2* za všechny slavné herce, kteří zde hrají, nebo naopak 1* za to, na jak hrozném projektu participují. ()

TSZ 

všechny recenze uživatele

..."WTF??!!!?" řekl jsem si po shlédnutí prvního dílu tohoto seriálu...ačkoliv jméno režiséra i hereckých představitelů slibovalo přinejmenším stejnou úroveň jako filmové zpracování zkraje 90-tých let (které nebylo nic moc,avšak neurazilo), ale prišlo hluboké rozčarování:-( Zejména Radek Holub v roli vojína Kefalína byl naprosto mimo (patrně mu někdo zapoměl říct že se natáčí Černí baroni a ne nové zpracování Švejka).Kromě něj to už celkem ušlo a když sem si zvykl na tu atmosféru a přijal mylný fakt, že sloužit v padesátých letech na vojně u pomocných vojenských praporů byla děsná švanda, taxem se i občas zasmál.I tak se však jedná o jedno z největších zklamání české seriálové scény,protože jsem čekal opravdu hodně a dostal sakra málo.Juraj Herz se asi zbláznil, protože ON prostě nemohl takovou slátaninu s jasnou hlavou natočit. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (9)

  • Zámek, kde se seriál natáčel, se nachází na jižní Moravě v obci Jaroslavice. Nenatáčelo se jen tam, ale i v samotné obci či v jejím okolí. (tommahol)
  • Ve vojenském mundúru se npr. Pecháček (Petr Rychlý) představil v tomto seriálu již podruhé. Poprvé to bylo v seriálu z roku 1988 Chlapci a chlapi, kde ztvárnil roli svobodníka Kloučka. (majky19)

Související novinky

Zemřel herec Andrej Hryc

Zemřel herec Andrej Hryc

31.01.2021

V noci ze soboty na neděli zemřel slovenský filmový, televizní a divadelní herec Andrej Hryc. Bylo mu 71 let. Hryc bojoval od loňského roku s akutní leukémií, informace o úmrtí nyní médiím předala… (více)

Reklama

Reklama