Reklama

Reklama

Černí baroni

(seriál)
  • Slovensko Čierni baroni

Epizody(11)

Adaptace veselých příběhů z neveselých let podle románu Miloslava Švandrlíka. Seriál vznikl z příběhů jeho populárních knih (Černí baroni aneb Válčili jsme za Čepičky, Říkali mu Terazky, Pět sekyr poručíka Hamáčka, Lásky černého barona, Terazky na Hrad, Černý baron od Botiče, Kam kráčíš, Kefalíne?), podle scénáře M. Bezoušky. Věrohodnou dobovou atmosféru 50. let 20. století vtiskl seriálu renomovaný režisér Juraj Herz, který ve spolupráci s kameramanem Jiřím Macháněm umocnil Švandrlíkův humorný nadhled nad neradostným totalitním režimem v tehdejší československé armádě. (Česká televize)

(více)

Recenze (166)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Docela průšvih na to haló, které kolem tohoto seriálu vzniklo. Opravdu slabý seriál v porovnání s výtečným filmem. Samotné pojetí Kefalína mi bylo tak nějak proti srsti. Pokud se někdy podaří Herzovi zrealizovat ten jeho sitcom z koncentračního tábora (jakože já věřím, že ne), tak aspoň doufám, že nebude stejně tak nedotažený a prvoplánový jako právě seriáloví Černí Baroni. Ale koukat se na to dalo, to né, že né! ()

Testament odpad!

všechny recenze uživatele

Děs běs, absolutně nekoukatelná slátanina. Už pár uživatelů zde psalo o "švejkování", ale proboha četli jste vůbec Haška, popř.: viděli oba dva díly? Postava Švejka byla napsána mnohoznačně a právě díky tomu nebylo lze poznat, jestli je opravdu hloupý, nebo si na to jen hraje. Postava Kefalína je POUZE hloupá. Proč někdo něco takového natáčí a někdo to i financuje? Pryč s tím. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Seriál, podle stejnojmenného filmu, je očividným tápáním ve tmě, které je jen bídnou agónií již tak slabého příběhu. Plejáda známých herců nemá vůbec žádnou šanci zachránit tak žalostnou situaci, která se nám tu přímo před očima formuje. Známé glosy tu neustále dokola omílají již velmi omšelí umělci velmi nepřesvědčivě a myslím, že kdyby toto dílo vůbec nevzniklo, vůbec nic by se nestalo. 20% ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Ano, obsazením se šklebícího debila Radka Holuba šlápli tvůrci do hovna. Ale jinak se mi líbí přístup režiséra a úplně jiný náhled, než byl populární film. Myslím, že Andrej Hryc byl věrnější Terazky než Lanďák. Také Cimel v podání Lišky byl o moc hezčí (promiň Burdo) Role našeho ministra Jandáka je zase o moc lepší než ve filmu. A dnes jsem měl hovor se svým kamarádem, co se ve filmech fakt vyzná, jemu se líbí spíše seriál, než film. A já vím proč. Je věrnější Švadrlíkovi. ()

laepus 

všechny recenze uživatele

Možná že by si to zasloužilo při zavření obou očí i tu třetí hvězdu, ale vzhledem ke všem promarněným příležitostem tady prostě budu podhodnocovat. A položím jednoduchou otázku - proč se předělávají věci, které jsou dokonalé ve své knižní i filmové podobě? Nabízí se jediná odpověď - aby ještě více vynikla dokonalost literárního a filmového zpracování. Je neuvěřitelné, jak se dá promrhat takový potenciál s takovými herci. Smutný příběh. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (9)

  • Ve vojenském mundúru se npr. Pecháček (Petr Rychlý) představil v tomto seriálu již podruhé. Poprvé to bylo v seriálu z roku 1988 Chlapci a chlapi, kde ztvárnil roli svobodníka Kloučka. (majky19)
  • Ve scéně, kdy se poručík Hamáček (Boleslav Polívka) pomiluje s manželkou svého nadřízeného, zní v pozadí skladba „Joj cigán“. (majky19)

Související novinky

Zemřel herec Andrej Hryc

Zemřel herec Andrej Hryc

31.01.2021

V noci ze soboty na neděli zemřel slovenský filmový, televizní a divadelní herec Andrej Hryc. Bylo mu 71 let. Hryc bojoval od loňského roku s akutní leukémií, informace o úmrtí nyní médiím předala… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno