Reklama

Reklama

Ti druzí

  • Španělsko Los otros (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Grace žije se dvěma dětmi ve velkém domě a čeká na manželův návrat z války. Její sluhové musí dodržovat zvláštní pravidla - žádné dveře v domě nesmí otevřít dřív, než zavřou předchozí, protože děti trpí alergií na denní světlo. Starší Anne začne mluvit o jednom hrozném dni v minulosti a jakémsi chlapci, který s nimi bydlí v jejich ložnici. I Grace si pak všimne zvláštních zvuků a hlasů v domě a chce požádat o pomoc kněze. Pak se ale setká s manželem a všechno se dramaticky změní. Grace bude muset uvěřit neuvěřitelnému a postavit se strašlivé pravdě... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 145)

juta 

všechny recenze uživatele

Spoiler v komentáři! Nicole se mi sem vůbec nehodí, ani charakter postavy, kterou reprezentuje se mi nezdál. Vsadil bych na klasiku milujícího člověka, který rozdává radost kolem sebe a né takovou semetriku. Rozzuzlení je sice parádní (něco jako Šestý smysl, takže originální to není), ale právě ten charakter Grace to tak nějak zazdil. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Po tomto zimomriavkovom počine by som mal všetkým doterajším duchárskym hororom, s výnimkou The Sixth Sense ubrať po hviezdičke. To som si hovoril prvé dve tretiny filmu. Ale čím bližšie bol záver, tým viac som mal vo filme jasnejšie. Proste záver ma trošku sklamal. Ale inak hrobové dielo! Ozaj husto nahodená atmosféra, Nicole hrá matku tak presvedčivo, akoby už vychovala celý detský domov a k tomu mrazivá hudba mi často rozbúchala srdce a prebudila nervy! 90%. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Absolutně nevím co napsat, protože se ještě vzpamatovávám z právě skončené projekce Těch druhých. Jedná se o skvěle vypointovaný snímek, s dokonalou atmosférou a přesvědčivě hrající Nicole Kidman, v roli milující matky. A bez krve. Film se mi po celou dobu stopáže líbil, byl napínavý a zajímavý, avšak první pointa, která přišla po otočení fotografie nalezené na zemi, snímek ještě povýšila a to jsem netušil, že nás čeká ještě druhá. Že se jedná pouze o jakýsi šokový mezistupeň a to pravé rozuzlení si pro nás tvůrci nechali až na samotný závěr. Ten mě totiž poslal do kolen. Zřejmě režisér myslel na divákovo duševní zdraví a nechtěl jej omráčit jednou ranou. Dokonalost, skvělá práce, úžasná duchařina - nemám dalších slov a ještě vše vydýchávám. A dlouho budu. Takhle má vypadat horor, takhle má vypadat filmový zážitek. Po Shyamalanově Vesnici další trošku opomíjená senzace. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Mé druhé setkání s Amenábarem a opět skvělý filmový zážitek. Stejně jako v Diplomové práci si vystačí s málem a i tady umí mistrně navodit napětí, třeba i při takové banální situaci jako je otevírání a zavírání dveří. Několikrát jsem se opravdu slušně lekl a po celou dobu jsem byl napnutý, co přijde dále. A závěrečná pointa je opravdu velmi překvapivá a pochybuju, že by ji někdo dopředu odhadl. Ti druzí jsou jasným důkazem, že lze natočit kvalitní horor i bez makabrozních scén, stačí "jen" mít kvalitní scenář a být šikovný za kamerou. A to Amenábar je až příliš :o) Navíc to musí být renesanční člověk, nejenom že si napsal i scenář, ale také hudbu (výbornou!) a dokonce byl jedním ze členů orchestru. Už se těším na Váš další film, Mistře. Mohu vám tak říkat, ne? ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

They're everywhere - they say this house is theirs. Nejatmosféričtější horror, co jsem za posledních několik měsíců viděl. Téměř bezchybná filmařina, herecký koncert Nicole Kidman a bravurně vystupňované napětí s každou další sekundou. Co mne ale zaráží je konec, který není ani tak šokující, jako spíše "divný". Bez debat se ale určitě jedná o jednu z nejlepších žánrovek dekády. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (23)

  • Dům, ve kterém Grace (Nicole Kidman) čeká na návrat svého manžela z války, se ve skutečnosti nachází na adrese Palacio de los Hornillos, 39450 Arenas de Iguña v Cantabrii ve Španělsku. (pornogrind)
  • Natáčelo se od 26. června do 21. listopadu 2000 ve městě Santander ve Španělsku, dále v Anglii, New Yorku (USA) a na Normanských ostrovech (Channel Islands). (Varan)

Související novinky

Horor Ti druzí se dočkají remaku

Horor Ti druzí se dočkají remaku

13.10.2020

Známý horor Ti druzí s Nicole Kidman se dočká remaku. Snímek španělského režiséra Alejandra Amenábara vyprávěl o matce a jejích dvou dětech na konci druhé světové války, kterak čekají, až se otec… (více)

Nicole Kidman a návrat k hororu?

Nicole Kidman a návrat k hororu?

16.05.2011

V několika kouscích tohoto žánru si už zahrála, ale nejlepší z nich byli bezesporu Ti druzí. A zdá se, že se s Nicole budeme opět příjemně bát. Projevila totiž zájem o hlavní roli v nadpřirozeném… (více)

Rachel Weisz se vrací do Egypta

Rachel Weisz se vrací do Egypta

15.02.2008

Ten Alejandro Amenábar je ale tajnůstkář! Tvůrce Těch druhých a oscarového Hlasu moře o sobě dlouho nedal slyšet a teď se najednou vytasí s historickou podívanou, která se s rozpočtem 73 milionů… (více)

Nicole opět vidí „ty druhé“

Nicole opět vidí „ty druhé“

19.08.2007

Nicole Kidman se po krátké přestávce vrací na plné... na plný plyn ;-). Sci-fi thriller Invaze, výpravná fantasy Zlatý kompas, erotický thriller Need a romanticko-dobrodružně-vojnový velkofilm… (více)

Reklama

Reklama