Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zbytek přeživších lidí žije v osadách podobných těm z časů Divokého Západu, jenom se stopami moderní civilizace. Křehká existence lidstva je navíc pravidelně vystavována těžké zkoušce - samozvaná armáda bojovníků, kteří si říkají Holnisté, napadá jednotlivá města a vysává z nich život. Požadují nejen potraviny, ale také silné muže jako vojáky do svých řad. Holnisty vede krutý a despotický generál Bethlehem, který se rozhodl, že nemilosrdným terorem dobude svět. Zpustošenou krajinou projíždí tajemný tulák se svým mezkem, který si na živobytí vydělává přednesem Shakespearových dramat. Při jednom svém vystoupení je proti své vůli zrekrutován do Bethlehemovy armády. Během výcviku se mu podaří uniknout a schová se do havarovaného poštovního vozu. Aby nezmrznul, vezme si na sebe uniformu mrtvého pošťáka. S cílem najít živobytí přichází do městečka Pineview a tvrdí, že je skutečným poštovním úředníkem obnovené vlády Spojených států. Začíná mezi lidmi opět šířit naději a jednotu. Je ale jasné, že nejvyššímu veliteli Holnistů a dosud neomezenému vládci v kraji se nic z toho nebude ani trochu líbit... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (381)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tříhodinová Costnerova one man show plná vlasteneckého patosu, který exploduje v samotném závěru. Tohle se ani zaplatit nemohlo. Ale to neznamená, že by film byl natolik strašný, aby sbíral Zlaté maliny a stal se obětí kritické hysterie. Pošťácké povstání, jakkoliv to zní absurdně, tady mělo hlavu a patu, westernová atmosféra postapoklayptické světa byla také fajn a obsazení hlavních vedlejších postav Pattonem a Olivií Williams mě bavilo. U nich je obvzláště škoda Costnerovi sebestřednosti. V podstatě je to strašně dlouhé béčkové postapo a tak by se k tomu mělo přistupovat. 55% ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Vím, že ten film měl velmi špatné kritiky, ale mně osobně se dost líbí. Má svojí velmi temnou vizi budoucnosti, atmosféru, zajímavý děj, Kevin Costner je přesně ten typ hrdiny, který se jím stal proti své vůli. Po celou dobu má ve tváři ten zachmuřený výraz, který jeho postava má mít. A také je to film o naději. Mám ho prostě ráda. A ten patetický závěr? Přijde mi docela milý . ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Nebylo to zas tak špatný, jak byste podle recenzí čekali... jenže ani žádná geniální věc to taky není. Přesto se pořád jedná o film, na který se dá dívat a na který si při nějaké nápovědě vzpomenete i za rok, protože dějová zápletka je celkem neotřelá a originální. To ale neznamená, že by nešla natočit líp. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Newton Howard: 1. Main Titles ,2. Shelter in the Storm ,3. The Belly of the Beast ,4. General Bethlehem ,5. Abby Comes Calling ,6. The Restored United States ,7. The Postman ,8. Almost Home ,9. It Will Happen Naturally ,10. The Next Big Thing ,11. This Perfect World ,12. Once This Was the Promise Land ,13. I Miss My Radio ,14. Come and Get Your Love ,15. You Didn't Have to Be So Nice , ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Drahna let, co jsem viděl tohohle pošťáka z budoucnosti a bavil jsem se zajímavou vizí budoucnosti a jedním člověkem, který náhodou najde mrtvého pošťáka, hodí na sebe jeho hadry a vydá se do světa rozdávat dopisy. Po několika letech se k filmu opět vracím, abych se ujistil, jestli mi to za to opravdu stojí. Hodnocení zde mluví jasnou řečí a tak nemůžu naléhat a rovnou spustit. Postman je sice velkolepě natočen, ale je v něm znát hrdinost, americký patriotismus, síla vůle a hlavně hloubka citů, která sahá každým dopisem až do mysli a nedokáže se z ní vypudit. Prostě v budoucnosti, kde nikdo nemá budoucnost vzniká poštovní společnost, která je na sebe hrdá a pěje chválu po celé zemi. Chvílemi je to neuvěřitelně náladové, ale i tak to není zas tak špatné jak se na první pohled může zdát. I když pro Kevina Costnera to musel být šok, když se dva jeho projekty po sobě staly propadáky na celé čáře. --- Vodovou polivku jsem ještě nejed. Příště by si tam mohla přidat písek, prach nebo jehličí. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (10)

  • Jméno údajného prezidenta, které Pošťák (Kevin Costner) používá, je stejné, jako skutečné jméno bubeníka slavné britské kapely The Beatles Ringo Starra, který se jmenuje vlastním jménem Richard Starkey. Patrně se jím filmový Pošťák také inspiroval. (ajaxx)
  • Vo filme nezaznie ani raz meno hlavnej postavy. V knižnej predlohe však meno má, volá sa Gordon Krantz. (Grimsrund)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Davida Brina. (Terva)

Související novinky

Costnerův western nabírá první herce

Costnerův western nabírá první herce

14.08.2022

Po letech příprav se oscarový režisér a slavný herec Kevin Costner (Tanec s vlky, Yellowstone) chystá konečně vrátit za kameru. Vybral si k tomu svůj srdeční projekt Horizon, jenž bude epickou… (více)

Kevin Costner chystá desetihodinový western

Kevin Costner chystá desetihodinový western

02.01.2017

Když Kevin Costner poprvé usedl za kameru, bylo z toho 7 Oscarů, včetně toho za režii. Ano, řeč je o legendárním Tanci s vlky, na který však Costner nikdy úspěšně nenavázal. Vodní svět byl obří… (více)

Reklama

Reklama