Reklama

Reklama

Poslední díl Godzillí série. V tomto velkolepém zakončení proti sobě stojí skoro všechna monstra, která se v této sérii objevila. Godzilla, Minya, Anguirus, King Caesar, Ebirah, Kamacuras, Kumonga, Manda, Mothra, Rodan, Hedorah, Monster X a Kaiser Ghidorah. Zničí Zemi? (Spinosaurus)

Recenze (47)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ono by se skoro zdálo, že tohle jako tribut naprosto stačí, ale je potřeba si uvědomit, že Toho si skutečně dalo záležet na to, aby tenhle zatím poslední snímek skutečně stál za to. Ano, většina kaiju zde má sice relativně málo prostoru, ale to je vynahrazeno tím, že jejich souboje stojí za to, jsou napínavé a jsou zábavné. Ať už bojuje Gojira nebo někdo jiný, ty souboje jsou prostě nápadité. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Je mi jasné, že mladí, nebo další zástupci řeknou, že koukám na kraviny, jako mi řekla moje přítelkyně, že prý to je nekoukatelný. Godzilla je přeci jen z roku 1954, tak nemohou porovnávat úplně z dnešními filmy. Je pravda, že by to šlo vytvořit i lépe, ale i takhle velký spokojenost. Parádní bitvy, skvělé a ohromné destrukce všeho a hlavně není prostor pro nudu. Neustále se něco děje a boří. Jako rozloučení ze sérií to snad ani lépe nešlo a rozhodně jsem spokojený. 75% ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Kaigu eiga all-in-one pack. Kitamurov nezameniteľný vizuálny štýl je tu pre mňa prekvapivo tlmený a takmer nonstop deštrukčnej akcii občas chýba dravá iskra. Guma, plastika a papundeklové kulisy, všetko to základ filmov daného razenia, ostali aj tu. Roztomilá bábková Godzillka a iné potvorky (za ktorými stoja živí ľudia navlečení do kostýmov príšer) mi tak ani v CGI ére rozhodne nevadili (i keď aj tých je tu požehnane a občas na plátne sledujeme hotové Hviezdne vojny s konkrétnou citáciou na zničenie hviezdy smrti z Návratu Jediho), práve naopak, vyvolávali vo mne nostalgický úsmev rovnako ako aj milé odkazy na predchádazjúce Kitamurove filmy (hlavne Versus). Horšie je to už s naťahovanou stopážou (Kitamurov večný problém hlavne v neakčných sekvenciách), ktorá úroveň zábavnosti v celkovom výsledku rozrieďuje. ()

petero 

všechny recenze uživatele

A je to tu. Gumená Godzilla z východu rozmašírovala digitálnu americkú a v tomto prípade doslova. Je až s počudovaním ako si tento nový prírastok zachoval to kúzlo ktoré majú aj jeho predchodcovia a aby to nebolo len o demolácii monštier celého sveta do príbehu sú zakomponovaný mutanti a zrovna k Zemi dorazili aj mimozemšťania ktorí sa rozhodli že pomocou týchto monštier si podrobia svet. A tak deti z krajín vychádzajúceho slnka, momentálne ďaleko na vrchole v porovnaní s ostatnou civilizáciou, spolu s novou rasou mutantov a Generálom, vďaka výdobytkom najnovších technológii, musia oživiť Godzillu ktorá to natrie všetkým monštrám. Kitamura s prehľadom zahanbil americkú Godzillu a súčasné D-War na plnej čiare a zbesilo vykradol Independence Day (mimozemšťania, útok lietajúcich tanierov a dobitie materskej lodi), Matrix (Neove znovuzrodenie a zastavenie vystrelených guliek, tentoraz laserových lúčov =)) a Matrix Reloaded (akčná scéna na diaľnici). Už počas úvodných titulkov mi skoro oči vyblikalo. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Vhoďte do rozžhaveného kotlíku známé japonské monster filmy s gumovými panďuláky, kníratou obdobu Jesse Ventury, buldočka a pořádně promíchejte se směsí z Hvězdných válek, Dne nezávislosti, Returnera, Versus, Matrixe, a navrch dochuťte vizuálními kejklemi šéfkuchaře Kitamury. Vznikne vám z toho na pohled lákavý a také docela hutný pokrm nestálé chuti, kterého se někteří pořádně přejedí a jiným dá práci ho zkonzumovat, ale poslední sousto budou přežvykovat vrcholně spokojeni... Stejně jako u předchozích Godzill jsou vidět rozpočtové limity na podobě příšer a demolici členitého terénu. Jelikož tvůrci naházeli do guláše řadu známých potvor, které řádí v několika světových metropolích, je to poměrně dost vidět. Ale vem to rohatej, když ono je to tak zábavné a jinak profesionálně natočené. Jenže šéfkuchtík má sice cit pro vizuální žranici, ale akcí neoplývající scény vaří s přemírou vody. Pohříchu v prvních dvou třetinách naše chuťové kanálky zahlcuje natahovaná a různé klasiky vykrádající sci-fi, a pak teprve přijde očekávaná chuťová exploze v podobě destruktivních soubojů mezi giganty. Pramáti všech obřích potvor, Godzilla, ve finálním mači nedostane nic zadarmo. Divák také ne. 7/10 ()

Galerie (27)

Zajímavosti (26)

  • Velká část záběrů z Hedorah je vystřižena. Některé lze vidět v závěrečných titulcích. (Terva)
  • Mimozemšťané z planety X se poprvé objevili ve filmu Godzilla - Útok z neznáma (1965), bitevní loď Gotengo je známá z filmu Atragon (1963) a fiktivní asteroid Gorath nese stejný název jako zbloudilé vesmírné těleso, ohrožující Zemi ve stejnojmenném filmu z roku 1962. Také tímto složil Rjúhei Kitamura poctu filmům společnosti Toho z éry „Showa“. (Israha)
  • Oblek Godzilly vážil 30 kilogramů. (Terva)

Související novinky

Vlak plný masa

Vlak plný masa

04.04.2007

Bývalý fotbalista, mlátička z gangsterek Guye Ritchieho, popřípadě Juggernaut z třetích X-Menů Vinnie Jones nikdy neměl nouzi o role, které sice neoplývaly dialogy, ale přesto byly nadmíru šťavnaté.… (více)

Reklama

Reklama