Reklama

Reklama

Austin Powers: Špionátor

  • Česko Špionátor (více)
Trailer

Obsahy(1)

Děj této komedie začíná v podzemním bunkru dr. Zloducha v Las Vegas - sešli se tu největší zabijáci na světě, aby se poradili, jak zlikvidovat britského agenta a zároveň světově uznávaného fotografa Austina Powerse. Ten zatím s pomocí své spolupracovnice paní Kensingtonové prchá před šílenými davy svých obdivovatelek. Jeho dalším úkolem je akce v klubu, kde se údajně chystá řádit dr. Zloduch. Tomu se však podaří uniknout tak, že se nechá zmrazit, a zřejmě hodlá ve své činnosti pokračovat v budoucnosti. Austin se proto rozhodne ho následovat. Po třiceti letech jsou oživeni. Austinovi bude nadále asistovat dcera paní Kensingtonové, půvabná mladá Vanessa. Přestože mezi nimi není právě soulad, musejí vytvořit sehraný tým a zabránit oživlému Zloduchovi v jeho spádech... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (246)

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Naladěn na šukézní vlnu brýlatého "agenta" jsem si tuto vtipnou komedioparodii ve stylu herní " No One Lives Forever " výtečně užil. Škoda, že ke konci ztrácí dech, ale Mike Myers si to napsal hodně dobře. Nejeden by si to s ním hned vyměnil. Scény, které vtipně skrývají určité lidské partie jsou špičkové ( klobáska:) ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Říkejte si, co chcete, ale ještě nikdy nebyl primitivní, fekální, hloupý a nevkusný humor tak sexy, inteligentní a stylový jako v podání Mika Myerse. Jeho komika je jedinečná, osobitá a originální a zároveň i kulervoucí (alespoň pro mě). Mám pro něj slabost a neváhám to vyjádřit i hvězdičkově. Go Mike, oh yeah baby! ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Špionátor je první díl kultovní série, kterou žádný divák nemůže vnímat jinak, než že ji buď bude naprosto zbožňovat, anebo ji upřímně nenávidět. Jde totiž snad až o jeden z největších filmových úletů vůbec, totální šílenost, která skutečně nejde brát ani jako normální film, v podstatě je to spíš taková netypická parodie na špionážní filmy, kde ovšem musí být divák buď nevídaně tolerantní, anebo naprosto sjetý 8D. On i samotný způsob humoru je tu vážně ojedinělý a jen těžko popsatelný. Každopádně celá tato divočina se zrodila v hlavě samotného Mika Myerse, který si to vlastně celé napsal sám sobě na tělo a bylo to moc dobře, neboť tohle je skutečně jeho jedna velká one man show, kdy Myers navíc neřádí jen jako hlavní postava Austin Powers, ale neskutečně dokonale se zhostil i postavy ústředního padoucha, doktora Zlouna, kde mě každým svým výstupem v této postavě dostával totálně do kolen, předváděl zde ze řetězu utržený herecký výkon, naprostý best of, hotovo, bomba! Ostatní zde díky tomu ale prakticky už jen paběrkují, zmínit můžu snad jen tedy ještě krásnou Elizabeth Hurley a též velmi zábavného Seth Greena. Zápletku jinak nelze brát ale samozřejmě vůbec vážně, to je jen jedna velká konina, spíš se jedná jen o sled více, či méně vtipných scének, kdy tedy naštěstí většina z nich působí opravdu vtipně a pár z nich až nezapomenutelně, bohužel se zde najde ale i několik vážně trapných momentů, nicméně není to nějak alarmující počet, který by kazil jinak onen výsledný zábavný dojem. Velkým plusem je jinak ale i retro atmosféra a celkový poměrně dost výrazný vizuál celé této podívané, ovšem i v tomto ohledu platí, že jde pořád o dost svojský způsob, který rozhodně nesedne každému, což se ovšem týče, jak už jsem zmiňoval, celého filmu. Austin Powers je zkrátka ojedinělá podívaná s mimořádně osobitým výkonem Mika Myerse, já se u toho ovšem bavil výtečně, prostě pro mě kultovní postava, kultovní film. ()

RipperJosh 

všechny recenze uživatele

Je to smutný. Pamatuju si, jak jsem u Austina Powerse s kámošem na základce brečel smíchy, scénu s přejetým henchmanem a jeho rodinou jsme si pouštěli tisíckrát dokola. No a o nějakých 15 let později to zůstalo tím jediným, co v člověku vyvolá aspoň nějaký úsměv či dokonce lehký smích. Jinak ale převládá hluboký v srdci žal nad totálně ztraceným časem, Myers předvádí hodně odpudivou bondovskou kreaci. Takže z původních čtyř hvězd, co jsem tu měl, jsem hodnocení srazil na dvě, přičemž ta druhá je čistě dílem nostalgie. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Tento film se fakt těžko popisuje a hodnotí. Dokonale nádherná E. Hurley je asi jediné, v čem mám jasno. M. Myers je natolik kvalitní herec, že mu nejde nevěřit nic. Snad jen ten jeho sexappeal. Tomu asi nerozumí nikdo :) - z chlapů. A film? Skvělá parodie na Bonda a ostatní agentovky. Vtipné, dobrá hudba, povedená zápletka. M. Myers v roli Dr. Zloducha taky výborný. Nasmál jsem se jako kdysi. Jen ty věčné sexistické narážky mi vtipné prostě nepřijdou, ale považuji to za svůj problém. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (31)

  • CD, které Austin zkouší pustit, je "Mr. Tambourine Man" od kapely The Byrds. (PußyMagnet)
  • Pro stanici 2001 Fox Network TV bylo jméno Alotty Faginy změněno na Alotta Clefage. (PußyMagnet)

Související novinky

Reklama

Reklama