Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mahoney, mohutný Hightower, střelec Tackleberry, bláznivý Zed, imitátor Jones, dračice Callahanová, nesmělá Hooksová se tentokrát musí postavit nové výzvě, před kterou je postaví jejich velitel Lassard. Tou je program Občané na hlídce. Myšlenka celé akce je prostá: jedinou cestou, jak se lze vypořádat s pouliční zločinností, je angažovat prostého občana. Lassard se tedy rozhodl přivést vybrané dobrovolníky na policejní akademii, kde by se cvičili v technikách sebeobrany a boji proti zločinu po boku uniformovaných policistů. I tentokrát má však Lassard proti sobě a své občanské "domobraně" zarputilého nepřítele poručíka Harrise s jeho nohsledem a lichometníkem Proctorem. A tak zatímco Lassard odjíždí, aby se zúčastnil výročního mezinárodního sjezdu policejních náčelníků, převezme Harris velení nad Akademií a zcela záměrně a cílevědomě začne Lassardův projekt sabotovat. Jenže v příhodné chvíli Mahoney s kolegy a jejich civilní cvičenci ukáží, co v nich je. Předvedou Harrisovi a všem, jak dokáží využít svých nově nabytých zkušeností. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Počtvrté a dost? Tak tohle určitě platí pro některé postavy, které se v tomto díle objevily naposledy a bohužel šlo o jedny z nejlepších. Upadající úroveň si tak vybrala daň. Přesto se i zde dá nalézt několik velice slušných scén, které mi utkví v paměti. Mladá Sharon se tu určitě neztratila, ale žádný velkolepý výkon nepodala. Nejde si však nevšimnout, že děj už nemá takový šmrnc a legrácky už nejsou tak zábavné, jak tomu bylo doposud. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Mahoney v akcii + akcia s balónmi to bolo celkom zábavné. Zvyšok by som však ohodnotil ako druhý najhorší film z tejto série. Štvrtý diel iba ukázal, že kvalita išla od prvého postupne dole. Ak by som to mal ohodnotiť presne je to niekde medzi dvomi a tromi hviezdičkami, v percentách by som tomu dal tak 44%. Scenár sa snažil, ale nie veľmi. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Další porce lidové zábavy na pokračování z nekomplikovaných 80. let, která se spoléhá především na staré známé Mahoneyho a spol., kteří nám zas a znova neúnavně servírují ty samé provařené gagy. Takže se tu opět všemožně padá, znovu se podíváme do baru Modrá ústřice a nechybí ani záškodnicky použité vteřinové lepidlo a slzák. Ve čtyřce se vrací kapitán Harris a naposledy vidíme Mahoneyho, Nogata, Copelanda, Sweetchucka a co je nejhorší - i Zeda (který tu dostal slušný prostor). Film tradičně uzavírá velká policejní akce vrcholící honičkou, tentokrát v oblacích (viz. filmový plakát). Z nostalgie nemůžu jít pod tři hvězdičky. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Už je to opravdu nějaký ten pátek, kdy jsem se díval na tuto sérii, nicméně vím, že jsem tento díl viděl jako poslední, protože při mým prvním dětským zájmu o Police Academy tento díl kdoví proč při vysílání série přeskočili. Každopádně jsem se narozdíl od dalších dílů bavil. Je tu pořád Gutenberg jako Carey Mahoney, za což jsem byl vděčný, i když nemá zas tak významnou roli jako dřív. Jsou tu ale pořád bývalý gangster Zed s 'malým mužem' Sweetchuckem, kteří mě bavili hlavně jako stand-out duo ve třetím díle. Taktéž mě bavila ta šílená babka. Tvůrci se tu více utrhli ze řetězu, ale rozhodně bych ho neoznačil jako někteří 'nejhorším' nebo 'nejblbějším' dílem. Ale každý má právo na svůj vlastní názor, to respektuji. ()

Zix. 

všechny recenze uživatele

První film kterým Policejní akademie klesla hrozně dolů. První tři filmy jsou super a moc se mi líbí, ale tohle je oproti nim vážně bída. Vtipy tu jsou nic moc, dějově to je úplně o ničem, jen tentokrát místo nových policistů překvapili obyčejný lidé v čele se starší paní, která byla jediná výraznější postava. Bohužel ale překvapila pouze svojí aktivitou na svůj věk, kterou na první pohled nikdo nečekal. Tedy nic novýho ani originálního ve světě filmů i v této sérii. Dále se nám opakují vtipy z předchozích filmů, třeba Zedův uječený hlas a scény s tím, Hooksová není slyšet a poté překvapivě zaječí a další podobný scénky, který už známe. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (15)

  • Skateboardista Tony Hawk prozradil, že toto byla jediná práce, ze které byl vyhozen. Hawk byl coby kaskadérský dublér Davida Spadea (Kyle) nahrazen kvůli svojí výšce. (HellFire)

Reklama

Reklama