Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tobi a Achim jsou dlouholetí přátelé. Spolu působí v jednom veslařském družstvu, spolu poprvé poznávají taje života i druhého pohlaví. Jak se však rozvíjí Achimův milostný vztah se Sandrou, Tobi si začíná uvědomovat, že jeho poměr k Achimovi je více než jen kamarádský. Soustředění veslařského oddílu a probíhající letní bouře vyhrotí vztahy mezi mladými lidmi. Specifický humor teenagerovských komedií, vycházející především z objevování sexuálního života, se proplétá s dramatem přiznání vlastní sexuální orientace. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Před letní bouří je cítit ve vzduchu zvláštní elektrizující napětí a všechno okolo zhoustne, proto musí bouře přijít, aby se vzduch mohl vyčistit a mohlo se zase volně dýchat. Tak to samozřejmě není jenom v přírodě, ale i mezilidských vztazích, které dokážou být někdy strašně komplikované. Také to může být jedna z metafor, která definuje vnitřní pochody jedince. Kreuzpaintner citlivě natočil film na citlivé téma. Všechno tu působilo reálně, civilně a přirozeně. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem nic nečekal, a už vůbec ne že se budu bavit. Rozuměj gaye nemám rád, přijde mi to nepřirozený a nechutný. Ale ve stylu komedie? No dobrá dám tomu šanci. No a nakonec jsem byl mile překvapen. Herci parádně přirozený a celej film kterej hýřil barvama byl příjemnej. Překvapivě líbilo. Go west! ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dobře no, původně jsem k filmu nechtěl psát nic, ale nakonec to ze sebe vydám. Taky bych chtěl upozornit, že proti homoušům vůbec nic nemám, ale ať mě kurva nenechaj koukat na takový zběsilosti, co se v tomhle filmu dějou. Celkově si myslim, že tenhle film chtěl zapůsobit, tak tam fouknul nějakou citovější vložku, aby to mělo grády a film získal ceny na festivalu v Cannes, kde z toho budou unešení. Ono je přece pořád daleko umělečtější natočit perfektní rozjezd s jedním klukem, co ví co chce, a s druhým klukem, co neví co chce a experimentuje, než nechat před plátnem rozstřelit na maděru čtyřnohýho krasavečka se srstí jak nejlepší kabát u Louise Vuittona. Člověk si řekne. Jo, nechutný, ale má to něco do sebe. Ten herec totiž předvádí neskutečný věci. Kdo že to je? Robert Stadlober? Taková oběť pro film? To se skutečně nevidí každej den. To i zmagořit během filmu je málo, co tenhle kluk předvedl a minimálně za to si zaslouží obrovskou poklonu. Film sám o sobě je každopádně o životě a jelikož jsem na něj koukat nechtěl, tak ho výsledně i zkritizuju. Nemějte mi to za zlý, ale prostě tohle nedostane víc, jak dvě hvězdičky. ()

Siegmund 

všechny recenze uživatele

I když děj je nereálný a některé situace víc než přitažené za vlasy, dávám plný počet bodů. Především za vynikající herecké výkony Roberta Stadlobera v roli Tobiho a Kostji Ullmanna v roli Achima. Dabing byl ve většině případů velmi dobrý. Skláním se před překladatelem německého textu, protože vymyslet na otázku: „A kde jsou ty holky z Berlína?“ odpověď: „Abys doudil moudí, co?“ považuji za skvělý husarský kousek. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Scenár: Thomas Bahmann, Marco Kreuzpaintner | Hudba: Niki Reiser | Produkcia: Jakob Claussen/X Verleih AG | Rozpočet: 2,7 miliónov € | Nemecký pokus o ďaľšiu homo-teen komédiu. Vyzdvihol by som maximálne tak kameru, ktorá pracuje veľmi precízne, a v peknom prostredí. Najkrajšia scéna určite milovanie sa hetero! páru v lese počas búrky. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Většina filmu byla natočena u přehrady Bevertalsperre v Severním Porýní - Vestfálsku. (Vodnářka)
  • Polská herečka Alicja Bachleda-Curuś, představující ve filmu Anke, byla kvůli přízvuku předabována Němkou Laurou Maire. (Vodnářka)
  • Voda, která ve filmu působí jako jedno velké jezero, je ve skutečnosti několik různých jezírek "sestříhaných dohromady". (Vodnářka)

Reklama

Reklama