Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Porážka Khana admirálem Kirkem a stvoření nové planety Genesis jsou jen prázdným vítězstvím. Spock položil svůj život pro záchranu posádky a McCoy se nevysvětlitelně stal choromyslným. Náhle na Enterprise přilétá Sarek, Spockův otec, a odhalí neuvěřitelnou věc: McCoy přechovává Spokovu živoucí esenci - katru. Jeden přítel je živý, druhý ne, oba však trpí a Kirk se jim pokouší pomoci. Ukradne Enterprise a poruší karanténu Genesis. Klingoni však o planetě také vědí a chtějí se s Kirkem setkat na vražedném rendezvous. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Konec minulého filmu byl hodně špatný a proto je hodně dobré, že Hledání Spocka přímo navazuje na Khanův hněv. Spocka se tady sice dočkáme až na konci, musím ale uznat, že i tak šlo o velmi povedený Star Trek film, který se kvalitou hodně blíží tomu předešlému. Akce sice ubylo, ale to mi vůbec nevadilo, já jsem se totiž bavil opravdu výborně. Zatím nejzajímavější příběh opravdu chvíli nenudí, na triky je radost pohledět a - koneckonců, jsou tady i Klingoni :D. Jinak hlavně druhá polovina stojí za to, únos Enterprise se mi opravdu líbil a hudební doprovod a hlášky jsou také příjemným zpestřením. Takže opět jsem se bavil, film nezklamal a doufám, že dalšímu filmu už nebude co vytknout. 80%. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Spock na reziserske stolicce aby si natocil Patrani po Spockovi, zajimave. Jedna se o prime pokracovani predchoziho filmu, takze nezbytne videt vzhledem ke kontinuite pribehu, ale chybi tomu stava a cele je to o uroven niz. Akcni a evil element zde plni klikngoni v cele s Christopherem Lloydem a nemuzu si pomoc, ale pusobi na me jako parodie. Alespon to zachranuje jejich pejsek, ktery utekl Carpenterovi z maskerny The Thing a pasaze se zajimavou Vulkanskou mytologii. 6/10 ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Hlavním problémem Hledání Spocka je hledání Spocka. Akční zápletka s Klingony se dobře doplňuje s tou "vědeckou" o Genesis, jenže celé to zabírá necelou druhou polovinu filmu. Než se v předlouhé expozici přežvýká všechno z předchozího dílu a Kirk vyrazí do akce, neděje se nic světoborného. A závěrečná vulkánská mystika zase jako kdyby vypadla z jiného filmu. Jsou to vlastně tři epizody v sobě a to je na celovečerák málo. Předchozí díl měl sice béčkové ladění, ale šlapal od začátku do konce. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Patrani po Spockovi příběhově navazuje na předešlý film, v tom jediném vidím problém. Protože tohle dílo samo o sobě nikdy stát nemúže (Star Trek 2 třeba navazoval na seriál, ale i bez něj si ho užijete dobře) a musíte se k němu propracovat z předešlého, jinak vám nebude většina děje příliš jasná. Pomineme-li ovšem tenhle aspekt užijeme si poměrně slušné scifi jízdy. Nebudu skrývat, že jsem nadšenec Star Treku takže má hodnocení mohou být mnohdy trošku nadhodnocená, ale tenhle film si to docela zaslouží. Příběh je na tom podobně jak ve ST2, není příliš složitý, ale za to docela poutavý. Přesto za svým mladším bratříčkem trošku pokulhává a široké veřejnosti nenabízí příliš prostoru si ho oblíbit. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Star Trek 3 pořád drží velmi vysokou úroveň co se kvality týče. Rozhodně není o nic horší než jeho předchůdci. A to i přesto, že se v něm odehrává, v jiných filmech často problematický, návrat jedné z hlavních postav na scénu. Zde se to ovšem povedlo bez křečí a to je co říct. Pro mě Star Tek = Spock, Kirk a McCoy a a tak nemůžu než být spokojen. Scénář je vzhledem k žánru solidní, a režisérsky je film zvládnutý lépe než Star Trek II. Jen té rozmanitosti je možná až moc. Různé vesmírné bytosti v baru například, působí téměř komicky. Některé speciální efekty, zejména záběry vesmírných lodí, celkem obstojí i po letech. Se studiovými scénami je to už trošku horší, ale na druhou stranu je film díky tomu celkem roztomilý. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (14)

  • Aby se děj udržel v tajnosti, není ve scénáři ani jednou použito jméno "Spock". Je nahrazeno "Nacluv", což je obráceně Vulcan. (ČSFD)
  • Herci hrající mladého Spocka museli mít hnědé kontaktní čočky, protože "dospělý" Leonard Nimoy má oči hnědé. Nicméně jako dítě měl Nimoy oči modré. (ČSFD)
  • Natáčelo se od 15. srpna do 20. října 1983 ve státu Kalifornie (USA). (Varan)

Reklama

Reklama