Reklama

Reklama

Saw 2

  • USA Saw II (více)
Trailer

Génius děsu rozjíždí druhé kolo hrůzostrašné hry s životem a smrtí. Zamkne do uzavřeného prostoru osm nešťastníků, jejichž úkolem je dostat se ven dřív, než se nadýchají nervového plynu a zemřou. Musejí však být ostražití - cesta ke svobodě je poseta smrtícími pastmi, které jim rafinovaný Jigsaw přichystal. Když je nalezena mrtvola s charakteristickými známkami Jigsawova vražedného rukopisu, nastává čas, aby se do hry zapojil i detektiv Matthews. Rozbíhá se pátrání po vrahovi, jehož brutalita volá po zákonné odplatě. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (712)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Snesitelné pokračování velmi dobrého prvního dílu, bohužel jsem se už nebál tak jako tehdy. Nápad s dopadením Jigsawa na začátku příběhu (přes působivý herecký výkon jeho představitele) nebyl š'tastný, protože tím snímek ztrácí tajemno svého předchůdce. Jako u (skoro) každého sequelu přibylo množství, ubylo kvality - překombinovanost není ničím zakrývaná, brutalita ničím opodstatněná, motivace postav nejsou pochopitelné. Nebylo to sice úplně špatné, ale na trojku se fakt netěším... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Charlie Clouser: 1. Irresponsible Hate Anthem - Marilyn Manson ,2. Sound Effects and Over Dramatics - The Used ,3. Forget to Remember - Mudvayne ,4. September - Bloodsimple ,5. Blood (Empty Promises) - Papa Roach ,6. REV 22:20 - Puscifer .7. Pieces - Sevendust ,8. Rodent - Skinny Puppy ,9. Burn the Witch - Queens of the Stone Age ,10. Holy - A Band Called Pain ,11. Three Fingers - Buckethead/Saul Williams ,12. Home Invasion Robbery - The Legion of Doom ,13. Caliente (Dark Entries) - Revolting Cocks/Gibby Haynes/Al Jourgensen ,14. Step Up - Opiate for the Masses ,15. Don't Forget the Rules - Charlie Clouser , ()

Reklama

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Mhmm. Já mám pro tuhle zubatou sérii jednoduše velkou slabost, což je zvláštní, neb jsem velikým odpůrcem násilí a při pohledu na krev (a vůbec jakékoli řezání a kuchání a bodání a (z větší části i píchání...)) se mi dělá trochu šoufl. Snad je to v tom, že krom spousty nezbytných umíračů má tři ohromně propracované postavy, které je potěšení rozebírat (psychologicky, nikoli fyzicky). Které? Kdo viděl, ví, kdo neviděl, nebudu mu kazit, že.. Možná je to tím, že dokáže dokonale překvapit. Nebo jsou to ty nezodpovězené otázky, co mě láká dívat se na další a další díly, i když ostatní už Saw splachují do záchodu? Nejspíš to bude všechno dohromady. Dvojka je pro mě navzdory nízkému hodnocení výborný thriller, který při znalosti celé mytologie tvoří jeden z těch nablýskanějších, ale paradoxně dějově trochu prázdnějších dílů. Nicméně je to napětím nabušená jízda a když zazní první tóny "Hello Zepp", nemusím pro husí kůži daleko. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dvojka se snaží pokračovat tam, kde jednička zanechala drobky. Ale nohy jí tentokráte podrážejí hlavně samotné postavy. Závěr šokující samozřejmě je a výsledný dojem určitě vylepšuje, jenže co z toho, když samotné provedení za moc nestojí. Stříhá se o 106 a dříve bychom našli život na Měsíci než logiku v jednání našich hrdinů. Donnie není Mark. 50% ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Předně: není to čistých 80%, spíše mírně pod. Celý film se pro mě vyvíjel k dobrému a mírně nadprůměrnému filmu. Závěrečná pointa to však celé "zkomlikovala". Závěr filmu se svými zvraty je natolik vydařený, že *** je dost málo, ale **** bohužel stále moc. K samotnému filmu. Obsah je velmi povedený a vypointovaný závěr imho nepůsobí tak "zprstuvycucaně" jako v jedničce. Ve filmu mě občas rušila jakási klipovitost některých (především silně vypjatých) momentů. Imho to rušilo a bohužel nesplnilo účel, tj. vyhecovat emoce. Shrnuto a podtrženo: Kvalitní zástupce současné vlny thrillerů. Nebýt prvoligového Fincherova kousku SEDM, pak bych na SAW koukal ještě jinak. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (33)

  • Režisér Darren Lynn Bousman se dlouhé roky snažil natočit film The Desperate podle vlastního scénáře. Narážel však na trvalé odmítání, protože studia považovala jeho příběh za příliš násilný. Když se z prvního dílu Saw: Hra o přežití (2004) stal obrovský hit, Bousman dostal šanci uplatnit svůj scénář, ale musel ho upravit tak, aby zapadl do franšízy Saw. (imro)
  • Ve scéně, kdy Amanda (Shawnee Smith) vylézá u jámy plné stříkaček, je vidět na její kůži krev a pobodání. Nicméně v závěru filmu, kdy utíká s chlapcem, nemá na sobě ani škrábanec. (Pepy)

Související novinky

Příští rok dorazí jedenácté Saw

Příští rok dorazí jedenácté Saw

12.12.2023

Studio Lionsgate na nic nečekalo. Desáté Saw se sotva ohřálo v kinech a už na sociálních sítích vyskakuje informace o tom, že jedenáctý přírůstek do této série dorazí již příští rok, a to konkrétně… (více)

Leprechaun se možná vrátí

Leprechaun se možná vrátí

15.08.2008

Všechny hororové ikony jsou už rozebrané a buď už jsou jejich remaky na světě, nebo se velmi brzy objeví. Hollywood je však stále línější a línější vymýšlet něco nového, takže přišla řada i na ty… (více)

Co se kde šustne

Co se kde šustne

21.02.2007

Ghost Rider láme v USA rekordy. Byl uveden v 3619 kinech a za pouhé 4 dny již stihl vydělat 51,5 miliónů dolarů. Tím hravě překonal dosavadní rekord v nejvyšším výdělku za sváteční víkend, který… (více)

Hračky bývají plačky...

Hračky bývají plačky...

06.06.2006

...říkávaly nám babičky, když jsme něco přeháněli. Společnost Lionsgate asi nemá babičku. Málokterý jiný filmový žánr v Americe dává často vzniknout řadě pokračování, prequelů, sequelů, remaků a… (více)

Reklama

Reklama