Reklama

Reklama

Na obří, luxusní lodi Poseidon se všichni pasažéři baví a oslavují příchod nového roku. Zcela odlišná je situace na můstku. Je slyšet dunění, a když se první důstojník zahledí do tmy, spatří gigantickou vlnu. Tsunami míří na bok lodi a námořníci se marně snaží loď otočit přídí k vlně. Je vyhlášen poplach, ale nic nemůže tragédii zabránit. Vlna naráží na bok lodi, zvedá ji a převrací kýlem vzhůru. Kapitán lodi všem přikáže, aby čekali ve velkém tanečním sále na příchod zachránců. Neposlechne ho profesionální karetní hráč Dylan Johns, rozhodnutý dostat se ven z vraku tubusem lodních šroubů. K němu se přidá sympatická svobodná matka Maggie Jamesová s osmiletým synkem Conorem, bývalý starosta New Yorku Robert Ramsey, hledající dceru Jennifer i jejího přítele Chrise, a stevard Valentin. Později se ke skupině připojí opilec Larry a černá pasažérka Elena... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (464)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Technicky brilantně natočená hovadina. Každá druhá postava je superman, je to tak neskutečně rychlé, že to trumfuje kdejakou videohru a logika je něco, co se tvůrcům totálně nehodí do krámu. Jako katastrofický film neskutečně tupé a téměř nepoužitelné, jako oddechovka na léto do kina, kdy chce člověk utéct parnu, dokonalé... btw, to fakt musí v každém svém filmu Jimmy Bennett prolézat nějakou šachtu, už začínám mít podezření, že si ho tvůrci vybírají čistě proto, že ostatní mrňata Hollywoodu se asi malých prostor bojí. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Je to naivní, blbé, předvídatelné, směšné, trapné, klišovité, herecky mdlé a triky s ohněm příšerné! Ale na druhou stranu je to svižné, zábavné, občas napínavé a nějaké kousky s vodou úžasné! Petersen se naštěstí nehodlal ztrapnit nějakým dalekosáhlým představováním hlavních hrdinů a jejich pohnutek, protože už i takhle je vše co se děje mimo samotnou katastrofu nudné tlachání o hovně! Samotná scéna převrácení lodi je jednak už po pár minutách filmu a jednak perfektně natočená! Tady se krátká stopáž snímku opravdu vyplatila a jen díky ní je to vcelku příjemný snesitelný film, protože má prostě spád! ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nemecký režisér Wolfgang Petersen natočil počas svojej kariéry zopár zaujímavých snímkov (Nekonečný príbeh, Trója, Smrtiaca epidémia, Dokonalá búrka, Ponorka). Neboli to žiadne päť hviezičkové klenoty, ale mali svoju kvalitu. Preto som bol dosť zvedavý na to ako sa popasoval s novou verziou filmu o veľkej, luxusnej, výletnej, oceánskej lodi "Poseidon", ktorú počas novoročnej oslavy prevráti obrovská vlna a tak uväzní posádku a pasažierov v jej útrobách. Pán Wolfgang Petersen odviedol dobrú prácu. Je to skúsený profesionál. Natočil kvalitný katastrofický film. *** ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Bývalý hasič, důstojník na ponorce a kdo ví kdo ještě se sejdou na lodi, ve které musejí shodou okolností překonávat různé technické překážky a tak. Ten kdo se má obětovat, se obětuje, kdo má umřít, umře, jedna neuvěřitelnost se kupí na druhou a o charakterech je zbytečné se zmiňovat. Zbytečný film. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Po děsivý Troji natočil Petersen docela solidní, místy hrozně trapný film.Velký plus tohohle filmu jsou interiéry Poseidonu, ty se fakt povedly. Dialogy jsou úděsný a herecký výkony docela ušly. Největší vopruz tam byl ten malej kluk. Debilnější kecy jsem už dlouho neslyšel. A ta ženská, která v celým filmu řekla zlatíčko tolikrát, že ztatilo svůj význam, byla taky na pěst. Jedinej komu jsem fandil byla moje oblíbená Fergie z Black Eyed Peas. Ač měla mini roli, ihned se mi zvedla nálada. 50% ()

Galerie (85)

Zajímavosti (25)

  • 160-milionový remake vydělal během prvních třech dnů (12. – 14. 5. 2006) promítání v kinech USA na svou váhovou kategorii jen podprůměrných 22,1 milionu. Celkové tržby dosáhly úrovně 60 mil. dolarů. (imro)
  • Natáčení se zúčastnila i slavná zpěvačka Fergie ze skupiny Black Eyed Peas. (Dlee)
  • Kvůli náročnému podvodnímu natáčení trénoval Josh Lucas v domácím bázenu podle příručky různé techniky potápění a výdrž. V nejlepší formě dokázal vydržet pod vodou dvě minuty a devatenáct sekund. (Locksley)

Související novinky

Nový režisér pro Enderovu hru

Nový režisér pro Enderovu hru

22.09.2010

Jeden z nejslavnějších sci-fi románů z pera velmistra žánru Orsona Scotta Carda dlouho plánoval zfilmovat Wolfgang Petersen. Pak ale natočil propadák Poseidon (o plýtvání penězi během prací kolují… (více)

Ufoni si nedají pokoj

Ufoni si nedají pokoj

15.09.2007

Wolfgang Petersen byl několik let spojován s adaptací kultovního sci-fi románu Orsona Scotta Carda Enderova hra. Jenže všichni víme, jak to dopadlo s jeho posledním filmem Poseidon. Už po premiérovém… (více)

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Reklama

Reklama