Reklama

Reklama

Spider-Man 3

  • USA Spider-Man 3
Trailer 1
USA, 2007, 139 min

Nesmělý student Peter Parker stále bojuje jako Spider – Man proti zločinu. Stále je zamilovaný do kamarádky Mary Jane Watsnové, která právě získala hlavní roli v muzikálu Vzpomínky na Manhattan. Přestože si Peter užívá přízně lidí, médií i Mary Jane, kterou se chystá požádat o ruku, nad jeho životem už se opět stahují mraky. Z meteoru, který dopadl nedaleko místa, kde trávil romantický večer se svou láskou, vyleze černý sliz a přilepí se k jeho mopedu. Uprchlý trestanec Flint Marko, který chce získat pro svou těžce nemocnou dceru Penny peníze na léčbu, spadne na útěku před policií do testovací jámy, kde právě probíhá experiment s demolekularizací. Ta promění jeho molekulární strukturu a smísí ji s pískem na dně jámy, čímž dá vzniknout zcela nové bytosti, Sandmanovi. Navíc je tu Harry Osborn, který Peterovi vyčítá, že mu přebral Mary Jane, a také věří, že Spider – Man zabil jeho otce. Petera, který se dozví, že vrahem jeho strýčka mohl být Flint a nikoli Carradine, se zmocní černý sliz a jako symbiont ho zcela ovládne. Peter se začíná měnit. Jeho síla, energie, ale bohužel také agresivita rostou a jeho temné já ho postupně začíná ovládat. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 075)

Rogue 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi se topí ve své megalománii a ve snaze zachránit co se dá vrství do potápějící se lodi jménem Spiderman páté přez deváté. Vzniká z toho uspěchané a možná právě proto tak nesnesitelně dlouhé nic, které Spideyho posílá neúprosně ke dnu. Na sobotní megafilm na nově stále dost dobré, jako pokračování Spidermanovské série krajně nedostačující. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Raimi by se mel uz vysrat na Spider-Mana a konecne natocit dalsi Evil Dead nebo tak neco, protoze tohle uz moc nezvlad. Tezko rict, jak film hodnotit. Bud jako jednu z nejvtipnejsich parodii posledni doby a nebo naopak jako jeden z nejtrapnejsich komiksovejch filmu za hodne dlouhou dobu. Je sice hezky, ze Raimi pridal dalsiho zaporaka a dostal se tak ke trem, ale ani jednoho prakticky nevyuziva. Goblin je jen takovej chudacek, Sandman ma sice velkej potencial, ale taky nic moc nepredvede a Venom si furt stezuje, jak byl ponizenej a docela trapne chcipne. Navic tu jsou vetsi souboje prakticky tri, zbytek je jen takova americka telenovela a ani jeden souboj neni kulervouci. Kdyz je tu na zaver obri Sandman, tak mi pripomnel pajdulaka z Krotitelu duchu. Neustale nejaky dramaticky sceny, nekdo neco osklivyho udela, aby se vzapeti moh udobrovat a aby si co nejvic lidi pobrecelo. Takle ubrecenej film sem uz dlouho nevidel. Hudba uz taky nic moc, to dobry od Elfmana tu moc neni a uz se to oposlouchalo a nova hudba nic moc. Kamera je pri soubojich obcas zbytecne zmatena a uz se nekonaj ty dechberouci prulety ulicema. A triky rozhodne nevypadaj, ze by melo jit o nejdrazsi film vsech dob. Samozrejme jsou vetsinou velmi slusny, ale oproti prvnimu Spider-Manovi jsem zadnej kvalitativni posun nezaznamenal. Co se tyce hercu, Tobey uz se konecne castecne zbavil toho ospalyho vyrazu, jako frajer jdouci po ulici nema chybu, ale zase, kdyz se snazi delat zlyho, tak mu to moc neverite. Kirsten Dunst hraje sice slusne, ale tentokrat se mi moc vzhledove nelibila. Co se tyce Churche, tak ten byl skvela volba, vypada vysusene, i kdyz zrovna neni zmenenej v pisek. A pak tu jsou dva herci, ktery jsou naprosto bezchybny. J.K. Simmons a hlavne Bruce Campbell, ten fakt rulezz. Takze kolik dat hvezdicek, na jednu stranu jsem se i pres tezce prehnanou stopaz nudil jen minimalne, protoze je na platne jedna traparna za druhou a rozesmiva to, ale na druhou stranu, takle by komiksovej film urcite vypadat nemel, tohle snad nemoh Raimi myslet vazne a jedna se o nejhorsi dil, tak dam prumer. Tak po druhym skouknuti mi to pride, ze 99% vsech scen je hranejch desne na efekt a vzdy se neco stane "nahodou", ale tentokrat jsem se asi bavil vic, nez poprve, takze dam o hvezdicku vic. ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Monumentálna, suverénna a skoro celú svoju stopáž intenzívna eyecandy zábava pre malé deti s popcornovým Sandmanom a Coca-Colovým Symbiontom. Paradoxne mi prišiel tretí Spidey oveľa menej ukecaný a patetický ako jednotka a dvojka (kde sú tie vlajky?) a "nutné" vzťahové pletky menej rušivé. Raimi u mňa ostáva borec a podobne ako Jacksonovi (King Kong) mu prajem splnenie svojho sna práve takýmto spôsobom (dúfam, že sa dostaročne vyjašil). Myslím, že čím menej je človek fanda comixového pavúka (potažmo predchodzích dielov), tým lepšie sa bude baviť. Spokojnosť aj keď je prakticky celý film jedna veľká náhoda. 90% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Sklamanie? Ani nie, skôr urážka prvých dvoch dielov! Raimi akoby film viedol film naschvál k záhube. Naivné scény (v bare, spracovanie Sandmana, s foťákom, tanec po ulici .. WTF?!), ktoré úplne bijú do očí tak, ako by to ani netočil on. Nemôžem ani povedať, že si film natočil podľa seba. Veď keď si spomeniem na jeho dokonale chladné dielka, priam ma mrazí z pribrzdenej romantickej línie, ktorá brzdila všetko. Hlavne moju trpezlivosť. Nebyť mojej prvej návštevy multikina, (teda dokonalých akčných efektov a zvuku, ktorým patrí ale navyše ešte minimálne 20%hodnotenia) a prítomnosti partie, neviem, či vydržím až do konca. Už len pre to očakávanie! 65%. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Nabubřelé, a přitom uvnitř tak trapné. Snesl bych, že se Raimi utopí v digitálním velikášství a že akci převede v nezáživnou a nepřehlednou řežbu renderovaných panďuláků. Dokázal bych pochopit i to, že přepálí stylizovaná intermezza, v nichž Parker běhá po stolech, balí blondýnky a ukazuje "pistolky" na kolemjdoucí modelky. Dalo by se zapomenout na spoustu nesrovnalostí - pravda, když vzpomínám na jeřáb, katastrofální sekvenci s černým kostýmem a to, jak Raimi během pár sekund na mostě zničí všechno, co si Tobey uhrál v předchozích dvou dílech, začínám pochybovat i o tom - ale to, že z Parkera udělá idiota a otrapu ještě před symbiontem, to je prostě škandál! Uspěchanost a roztříštěnost, kterou všichni vzpomínají, lze jen podškrábnout - vzpomínám si, jak si George Lucas vyčlenil na jeden přerod Anakina v Dartha Vadera jeden a půl epizody Hvězdných válek. Raimi stihne psychologických veletočů pět do čtyřiceti minut (navíc totálně nevěrohodných), ač je dřív opatrně rozvíjel přes tři hodiny stopáže. Spider-Man byl v trojce prostě zničen stejně jako všechny emoce a režijní virtuozita, které proslavily jeho starší bratříčky. Smutné to je a ne že ne. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (83)

  • Severoamerické tržby byly 336,5 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 895 mil. (NIRO)

Související novinky

Sam Raimi a třetí světová válka

Sam Raimi a třetí světová válka

02.03.2016

Režisér kultovní "trilogie Evil Dead" momentálně tráví čas u návratu svého krvavého dítka, seriálu Ash vs Evil Dead. Fanoušci za něj Sama Raimiho opět milují a pomalu mu odpouštějí třetího Spider… (více)

Joseph Gordon-Levitt je Sandman

Joseph Gordon-Levitt je Sandman

19.12.2013

Nepleťte si jej s „přesýpacím“ záporákem ze Spider-Mana 3. Tenhle Sandman je vládce snů a pochází z komiksové série napsané kultovním fantasy spisovatelem Neilem Gaimanem (autorem Hvězdného prachu).… (více)

Pokračování, pokračování, pokračování

Pokračování, pokračování, pokračování

10.03.2012

Americká kina se po zimní mizérii konečně teší solidní návštěvnosti. Hned několik filmů si vedlo tak dobře, že studia okamžitě nařídila pokračování. Především se daří Cestě na tajuplný ostrov 2,… (více)

Zdřímněte si u televize s Neilem Gaimanem

Zdřímněte si u televize s Neilem Gaimanem

04.09.2010

Sandman je komiksový fenomén. Samozřejmě nemyslíme přesýpacího recidivistu ze Spider-Mana 3. Sandman, kterého stvořil fantasy spisovatel a komiksový scénárista Neil Gaiman (foto), je Pánem snů,… (více)

Reklama

Reklama