Reklama

Reklama

Invaze světů

  • USA H.G. Wells' War of the Worlds
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Civilizace je v ruinách, zemi napadla nepřátelská rasa. V okamžiku pokrývají impozantní "Walkers" celou planetu a ničí vše, co jim stojí v cestě. Mezitím, co si vetřelci podrobují město za městem a zanechávají za sebou jen lidské kostry, hledá jeden odhodlaný muž zbraň, která by zvrátila situaci. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Na podobné filmy koukám z jediného důvodu - ony jsou ve své mizernosti dost často nechtěně zábavné. Debilní děj, trapné dialogy, směšné triky a neustálý přísun dementních situací, toť nejčastější jejich rekvizity. War of the Worlds mě v tomhle ohledu těžce zklamal. Mimochodem, fakt, že se film v originále jmenuje stejně jako Spielbergův trhák, a že přišel ve stejném roce, asi nikoho nepřekvapí, ba dokonce má tenhle paskvil už i pokračování. Narazil jsem na několik jedinců, co si ho chtěli sehnat v domnění, že jde o pokračování Spielbergova filmu - upřímnou soustrast. Jediná pozitiva Invaze světů jsou celkem ucházející triky, občas vykouzlící koukatelnou scenérii (trochu), ale tohle pozitivum docení asi jen jedinci, kteří viděli srandovní digitální obludnosti alá Varan vs. kobra. Potom je tu C. Thomas Howell, sice už ne tak sympatický jako kluk, co kdysi unikal psychopatickému Hauerovi v thrilleru Stopař, ale jde to. Tragédie vězí v bezdějovosti - tam, kde jiné ptákoviny podobného ražení baví svou dementní hyperaktivností, tam Invaze světů cpe extrémně křečovité a neuvěřitelné dialogy, trvající asi tak osmnáctkrát déle, než by bylo nutné. Postavy se očekávatelně chovají naprosto neočekávatelně (aby ne, takovou sbírku kreténů by člověk pohledal), i přes dějovou dutost stihli tvůrci rozházet ve filmu náklaďák pitomostí (vojáci jůesej pálí na obří stroje zásadně pistolemi a samopaly, čert vem těžkou techniku), pokusy o herectví hlavní postavy zůstávají ve fázi pokusu, žvanění pastora o Bohu svádí k morbidním představám o ublížení dotyčnému herci a konec zničehonic vyskočí a vyřeší obě dějové linie takovým fofrem, že ho možná ani nezaregistrujete. Příliš slov pro takovou krávovinu... berte to jako varování. Pokud trpíte stejně jako já občasnou úchylnou potřebou pustit si nějaký absolutní shit, vězte, že tahle věc překročila zenit špatnosti a nedokáže už být zábavná ani nechtěně. ()

lennyd odpad!

všechny recenze uživatele

Svět už nikdy nebude takový, jako býval. Poté, co je Země napadena vetřelci, zůstává jen hrstka přeživších, kterým se daří unikat nepřátelské hrozbě. A pak je zde jeden muž, který chce bojovat... Viděl jsem kdysi docela dobrý film, který byl na motivy známé Války světů H.G. Wellse. V tom filmu bylo téměř vše, co si může divák od podobného filmu přát - spousta vizuálních vychytávek, herecké obsazení na úrovni, hudba, scénář - prostě pohoda. Bohužel to není a ani nemůže být tento film, který, ačkoliv vychází ze stejného námětu, nemá absolutně nic z toho výše zmíněného. Původně jsem chtěl dát alespoň jednu hvězdičku za snahu, ale za to, že jsem musel nasadit všechny své síly, abych tento film dokoukal (a opět si musel připomenout svůj dávný slib, že každý film, na který se začnu koukat, dokoukám i do konce) nedám nic... ()

Reklama

Ivusha odpad!

všechny recenze uživatele

Sestra se švagrem si to vypálili a ani mě nevarovali, když jsem si to od nich půjčovala. Poté, co jsem tu hrůzu přetrpěla (resp. přetrpěla jsem asi prvních dvacet minut, pak už mi to v pokoji hrálo jen jako kulisa), mi bylo sděleno, že to vypálili jako kuriozitu toho, co se dá natočit... Asi jim to neodpustím.:-) ()

Lajty odpad!

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl hodnocení a negativní ohlasy na tento film, tak jsem se rozhodl, že se na něj podívám. Upřímně řečeno...už jsem viděl daleko horší efekty...v tom bych problém neviděl...ale ten příběh byl tak nudný a o ničem, že jsem myslel že usnu...a ten konec...to už jenom byla tečka za tím vším...myslel jsem, že nedám odpad, ale bohužel jinak to nejde... ()

Prehistar_ odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečně trapná sr*čka. Herci snad už otravnější být nemůžou, walkers až tak impozantní nejsou (spíš k smíchu), horší dialogy sem ještě neviděl. Vrcholy odpadovosti ale jsou neskutečně trapný mnich blekotající cosi o tom, že "bůh se na nás vykašlal", voják rozvášněně přednášející o cennosti vědců a konečně taky neuvěřitelně trapný konec, kdy hlavní hrdina škemrá o zabití jednoho "walkera, načež se onen walker bezvládně sesune k zemi. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Georgeova (C. Thomas Howell) syna Alexe si zahrál hercův vlastní syn Dashiell Howell. V česky dabované verzi se však ze syna Alexe stala dcera Alex. (L_O_U_S)

Reklama

Reklama