Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektivní příběh z cyklu Stopy zločinu s Jiřím Bartoškou v hlavní roli vyšetřovatele Kosmy. Policejní oddělení vyšetřuje paralelně několik případů krádeží v bytech a kostelích. Byť způsob práce pachatelů je zcela odlišný, mnohé indicie nasvědčují, že oba případy spolu úzce souvisí. Z míst činu mizí především vzácné a cenné starožitnosti. Major Kosma a jeho tým je na stopě překvapivému pachateli, který má na svědomí podvody, loupeže, distribuci drog a nakonec i vraždu. (Česká televize)

(více)

Recenze (30)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Bartoška s Navrátilem to mají dá se říct u prdele, za to jejich vedoucí je strašnej pedant. Takhle mi připadají hlavní postavy tohoto seriálu Stop zločinů, jelikož to byla pro mne první epizoda seriálu, kterou jsem shlédl. Začalo to zajímavě. Lupiči bytů a kostelů se vkradou do bytu, který je zrovna vykrádaný někým jiným... Všichni mají červený auta a najednou se začne i střílet. A pak už to začíná být dost spletitý a zamotaný - překupník, narkoman, doktoři kteří jim pomáhají obstarat léky, homosexuálové. Už toho je fakt dost, takže ve výsledku jen taková průměrná detektivka z revolučního roku, kdy na stěně kriminálky stále visí pověšený obraz Edmundoviče Dzeržinského. [230. hodnocení, 14. komentář, 52%] ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Nebylo to vůbec špatné. Jenže jsem na prd hodnotitel. V Brně té doby jsem tam žil a měl tam holku.  Co dělá ten člověk v brigadýrce na obraze jsem naprosto nepochopil. Jinak Bartoška, Navrátil docela dobré duo.  Detektivka pro lidové publikum, co má logiku. Vykrádáme kostely, máme prachy, za ně drogy. A doktor buzerant se hodí. ()

Reklama

sator 

všechny recenze uživatele

Docela to ušlo.Co je strašný, když mají kriminalisté na stěně pověšený obraz Edmundoviče Dzeržinského. Ten je všeobecně považován za jednoho ze strůjců mnoha masových vražd a bolševických represálií během Ruské občanské války v letech 1917 až 1922, během nichž zahynulo několik set tisíc lidí. Defakto zakladatele KGB a to se psal rok 1989. Bléééééééé. ()

Gavin87 

všechny recenze uživatele

Prvních dvacet minut nasvědčovalo tomu, že se bude jednat o nejpovedenější díl z celé série, avšak v průběhu děje a zejména v posledních 20 minutách jsem dospěl k přesvědčení, že je tomu právě naopak. Vzhledem k roku natočení bych očekával celou řadu skutečností v poněkud "modernějším" pojetí. Dzeržinskij v kanceláři velitele a "zvrácený soukromý život" jako definice homosexuality mě pak dovedly k názoru, že tohle nemohli myslet vážně ani v Brně. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Povídal, že jí tady viděl asi třikrát, než si k ní přisednul se svým přítelem, západním Němcem.“ Tentokrát mě Stopy zločinu překvapily a to příjemně. Příběh je drsnější, plný drog, homosexuálů a vražd a atmosféra je temnější. Přidali se také lepší záporáci, hlavně feťáka Řehánka zahrál Zdeněk Dvořák velmi dobře. Ale zcela zbytečná a ještě otravná byla postava přítelkyně Kosmy, která v jednom kuse mlela jen o Kosmově případu. Jinak ale vcelku dobrá detektivka, i když ti hlavní představitelé mi ve svých rolích pořád připadají toporní. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Točilo se v roce 1989 a kriminalisté mají v kanceláři pověšený obraz Edmundoviče Dzeržinského, který působil ve funkci lidového komisaře vnitra. Je všeobecně považován za jednoho ze strůjců mnoha masových vražd a bolševických represálií během Ruské občanské války v letech 1917 až 1922, v nichž zahynulo několik set tisíc lidí. (sator)
  • Policejní zátah na kolejích v Hradci je ve skutečnosti natočen na brněnských kolejích Vinařská. (Brain)

Reklama

Reklama