Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektivní příběh z cyklu Stopy zločinu s Jiřím Bartoškou v hlavní roli vyšetřovatele Kosmy. Policejní oddělení vyšetřuje paralelně několik případů krádeží v bytech a kostelích. Byť způsob práce pachatelů je zcela odlišný, mnohé indicie nasvědčují, že oba případy spolu úzce souvisí. Z míst činu mizí především vzácné a cenné starožitnosti. Major Kosma a jeho tým je na stopě překvapivému pachateli, který má na svědomí podvody, loupeže, distribuci drog a nakonec i vraždu. (Česká televize)

(více)

Recenze (30)

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to jako takový slabší Malý pitaval z velkého města, který se snaží nedostatek humoru kompenzovat větší drsností. Párkrát se mi zdálo, že se autoři nechali trochu inspirovat legendárním britským seriálem Profesionálové. Nechybí tu přestřelky, drogy ani homosexualita, která je tu ještě označována za "zvrácený životní styl". Závěrečný pokus o zatýkačku působil hodně trapně (obzvlášť, když to srovnám s elegantním zatčením nebezpečného "střelce" Rudlou Pekařem v Pitavalu:-). No a snaha o nezvyklý hudební doprovod je taky dost tragická. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Povídal, že jí tady viděl asi třikrát, než si k ní přisednul se svým přítelem, západním Němcem.“ Tentokrát mě Stopy zločinu překvapily a to příjemně. Příběh je drsnější, plný drog, homosexuálů a vražd a atmosféra je temnější. Přidali se také lepší záporáci, hlavně feťáka Řehánka zahrál Zdeněk Dvořák velmi dobře. Ale zcela zbytečná a ještě otravná byla postava přítelkyně Kosmy, která v jednom kuse mlela jen o Kosmově případu. Jinak ale vcelku dobrá detektivka, i když ti hlavní představitelé mi ve svých rolích pořád připadají toporní. ()

Reklama

farmnf 

všechny recenze uživatele

Nebylo to vůbec špatné. Jenže jsem na prd hodnotitel. V Brně té doby jsem tam žil a měl tam holku.  Co dělá ten člověk v brigadýrce na obraze jsem naprosto nepochopil. Jinak Bartoška, Navrátil docela dobré duo.  Detektivka pro lidové publikum, co má logiku. Vykrádáme kostely, máme prachy, za ně drogy. A doktor buzerant se hodí. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Začátek i konec nic moc, ale střed filmu je velmi slušný a překvapivě drsný. Jinak taková ta nemastná neslaná klasika - Bartoška s Navrátilem pátrají po nebezpečném vykradači bytů, přičemž z případu se toho vyklube docela slušná šlamastika. Spíše podprůměr. PS: pidizápletka s homosexualitou je dnes už zcela mimo mísu, ale tehdy to nebyla žádná sranda. Takže za tohle téma hvězdička navrch. ()

Ygnor 

všechny recenze uživatele

Byla to celé recese, nebo to měli soudruzi ještě tak pevně v hrsti. ..?! Akční scény fakt příšerné. Ostříhaný Bartoška za slušňáka v kostičkované košili, Brousek za hodného dědu z kriminálky s vytaženýma kalhotama do půl břicha, avšak s Dzeržinským za zády a proklamací o zvráceném životním stylu :-O ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Policejní zátah na kolejích v Hradci je ve skutečnosti natočen na brněnských kolejích Vinařská. (Brain)
  • Točilo se v roce 1989 a kriminalisté mají v kanceláři pověšený obraz Edmundoviče Dzeržinského, který působil ve funkci lidového komisaře vnitra. Je všeobecně považován za jednoho ze strůjců mnoha masových vražd a bolševických represálií během Ruské občanské války v letech 1917 až 1922, v nichž zahynulo několik set tisíc lidí. (sator)

Reklama

Reklama