Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Podle skutečné události vznikl příběh o fanouškovi amerického fotbalu jménem Vince Papale, kterého hraje Mark Wahlberg. Ten se nerozhodne pro nic menšího než splnit si životní sen – stát se hráčem Národní fotbalové ligy. Stane se nejstarším zelenáčem v dějinách amerického fotbalu a brzy i miláčkem diváků a nakonec sportovní legendou. Role jako vystřižená pro hollywoodskou hvězdu formátu Marka Wahlberga (Loupež po italsku, Skrytá identita), jemuž zdárně sekunduje Greg Kinnear (Malá Miss Sunshine). Prostředí jednoho z nejtvrdších a nejnáročnějších sportů poskytuje příležitost pro napínavou podívanou, ale také řadu komediálních situací. Bonusy potom představují skutečný příběh Vince Papaleho a osobní komentáře této živé legendy světového sportu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

Hopper 

všechny recenze uživatele

Ďalší športový film/dráma z prostredia amerického futbalu, inšpirovaný skutočnosťou. Myslím si že veľa ľudí u nás táto téma nechá úplne chladnými, keďže ani hlavná postava ani zvyšok okrem insiderov nebude nič hovoriť. Výsledkom je priemerný film s priemernou výpravou a nadpriemerným hereckým obsadením. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

No přesně jak píše Lima, je to šumák. Vypíchl bych ale jednu hezkou myšlenku z tohoto filmu. Jsi-li američan, neúspěšný vysokoškolák(přeloženo, český absolvent průmyslovky), sereš-li na rodinu a je ti tak ňák jedno, nejedno, z čeho zaplatíte nájem, a nejezdí ti auto aje ti to taky tak nějak jedno, dej se na fotbal. Kámo tam zapadneš! Po večerech můžeš tlachat v baru a ještě vojet hezkou slípku, která tuti byla roztleskávačkou. Nač se zabejvat historií, filosofií, informatikou-nedej bože uměním. Můžeš donekonečna tlachat o tom, jak Eagles hráli 25. února 1965 v 11. hod AM-to stačí...Dvě hvězdičky tomuto šumidlu ale určitě patří za krásné zpracování a herecké výkony. ()

Reklama

oje 

všechny recenze uživatele

Diváci, které sportovní vzestupy nebaví, mohou pohrdat předvídatelným průběhem nebo klišovitou romantickou zápletkou. Já se ale lehce zadíval do skvělého sportovního příběhu, kdy sympaťák Wahlberg, protloukající se stejně jako Rocky bídnou životní situací, využije šanci, zatne zuby a odrazí se ode dna. Vyzdvihl bych strhující záběry z tréninků a zápasů, jejichž dramatické provedení pumpovalo do krve endorfiny o-sto-šest. Díky povedené režii jsem si prožil americký sen i tvrdé rány společně s hrdinou. Skoro bych až řekl, že se jedná o další růžovou pohádku, kdyby příběh nebyl podle skutečné události. Od sportovního filmu bych si víc, než nabízí Invincible, ani nemohl přát. Podobným snímkem o vzestupu mezi elitu je fotbalový Góóól!. Alternativa: Goal, Fighter, Rocky. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru celkem fajn. Neurazí, nenadchne. Je fakt že při některých scénách jsem pro množství patosu div nevyletěl z kůže a při jedné běžecké sekvenci při zápase se mi chtělo volat: "Běž, Forreste, běž!!!", a taky už mě unavuje že u každého takového filmu vždycky ukazují jak hlavní hrdina přijde o peníze, o práci, o ženu.... Ale na druhou stranu je možné, že všechny ostatní filmy s podobnou tématikou se opičí po osudu Vince Papaleho, nevím... Jinak, jak jsem říkal, neurazí, nenadchne... 70%.... P. S. Pořád mi nejde na rozum jestli má americký fotbal nějaká pravidla ohledně nedovolených zákroků... Přijde mi to jako dost divně nedomyšlený sport... Něco jako legální Rowdies nebo Hooligans.... ()

lilina133 

všechny recenze uživatele

Na úvod musím povedať, že nepatrím k priaznivcom kolektívnych športov (až na drobné výnimky:-)). Je neskutočnou záhadou, ako môže pre mňa neskutočne veľa ľudí spolu naháňať jednu loptu, puk a pod. .... Pýtate sa potom, ako som sa dostala k filmu, ktorý je celý o športe, o kolektívnom športe a ešte som mu dala 4 hviezdičky??? Tak...na to ako som sa k filmu dostala mám len 2 slová a to - Mark Wahlberg. A prečo som dala filmu 4 hviezdičky tak to má niečo spoločné s tými predchádzajúcimi dvomi slovami (Mark Wahlberg, vysvetlenie pre menej chápajúcich:-)). Neskutočná charizma hlavného hrdinu, celkom slušný dej, ktorý má spád a zaujme aj takých antifanúšikov športu ako som ja a za to si naozaj zaslúži minimálne tie 4 hviezdičky:-)) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (18)

  • Vincent Papale bol najstarším nováčikom v histórii NFL - mal 30 rokov. (JimWayne)
  • Kluk, který běží po ulici v dresu s číslem 83 je syn skutečného Vince Papaleho. Jeho dcera se objeví zase jako zadák při školní hře, který centruje právě zase svému bratrovi. (don corleone)
  • Film byl natočen podle skutečného příběhu. Opravdový Vince Papale byl přítomný na stadionu v Texasu během natáčení jako poradce. Ve skutečnosti je daleko větší, než Mark Wahlberg, který ho ve filmu ztvárnil. (don corleone)

Reklama

Reklama