Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký akční film o speciální jednotce, která se vydává zachránit unesenou gymnastku. Odvážný Mike McBride patří k legendám amerického válečného námořnictva. Prošel těmi nejnebezpečnějšími akcemi a patří k nejlepším instruktorům bojových umění. Pod jeho velením je sestavena nová elitní zásahová jednotka, tvořená příslušníky speciálních jednotek Navy Seal, kteří se nejlépe osvědčili v bojových akcích a patří k těm nejlepším z nejlepších. S touto jednotkou, k níž je přidělena také Hunter Wiley, atraktivní agentka protidrogového oddělení DEA, má McBride za úkol dopadnout nebezpečného narkobarona Gallindu. Během operace sice McBridea jeden z jeho mužů zradí a téměř připraví o život, s pomocí svého přítele a spolubojovníka Roye Browna a odhodlanou Hunter se však misi přece jen podaří úspěšně dokončit. A když zrádce jako odplatu za své zmařené plány unese tým pohledných gymnastek a uvězní ve svém opevněném úkrytu v bývalé nechvalně známé francouzské věznici na Ďábelských ostrovech, neváhá McBride ani okamžik a vydá se s kolegy na nebezpečnou záchrannou misi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (59)

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Promiň Majku, to jsou bojový reflexy.“ ,,Seš fakt napruženej, Fejkre?“ Už úvodní scéna s mystickým válečnickým cvičením Hulka Hogana mě nenechala na pochybách, že toto akční béčko nebude vůbec nudné. Příběh sice využívá maximální scénáristická klišé ve stylu Predátora a Skály, ale to nevadí, protože to doplňuje neustálými přestřelkami, výbuchy a křivkami Shannon Tweedové. Přihlouplé, ale vtipné hlášky se valí ze všech stran a až na nepříjemně ječící gymnastky jsem si film poměrně užil. Škoda jen, že závěr nebyl z nejúdernějších a trochu se protahoval a kamera a střih byly občas trochu zmatečné. Nicméně film, ve kterém kousne žralok Hulka Hogana do zadku, prostě nemůžu nemít rád. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Názov zavádza, správne by sa to malo volať Viditeľné komando, pretože zakaždým sa už po krátkom čase komando zviditeľní. Tunajšie hodnotenie je mimo, je to typický zástupca béčkových akčňákov, navyše s kopou známych béčkových tvári - nielen Hogan (s nastrelenými vlasmi namiesto plešiny), ale aj Weathers, Kove, Blanks, Goddard, v ktorom niečo vybuchne každých 5 minút. Tak neodlišné od podobných akčných filmov trebárs s JCVD alebo Lungrenom. A keď je to dokonca iba televízny film, nevidím dôvod ísť pod 3 hviezdy. Samozrejme, má to aj svoje muchy, nedotiahnutý scénár či bývala playmate Shannon Tweed so svojimi priemernými kozami, ktorá tam okrem ich odhaľovania ani kvôli ničomu inému nebola obsadená. Ale film mi ubehol ako voda. ()

Reklama

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

O tomhle "pokladu" akčního žánru jsem slyšel už mnohokrát a stále mi unikal. Asi by pro něj bylo lepší, kdyby to tak zůstalo. Je to pitomé, nudné, špatně napsané, natočené i zahrané. Hulk je špatný každým coulem a když si roztrhává želízka, tváří se jak oběť pivovaru Litovel na záchodě. Shannon je stará, nehezká, neumí se prát ani hrát, proč ukazovala své dvě umělotiny, jsem nevyřešil, ale hezké to nebylo. Billy je smutný klaun, které mu nikdo neřekl, že záporáci můžou být šílení, ale jako pedofilové lákající děvčátka na lízátko by vyznít neměli. Nejsmutnějším sdělením celého filmu je, že Car Weathers je tu mezi herci za nejlepšího a nejvíc cool borce - a to si oholil hlavu! Je to prostě špatné až příliš a není to dost pitomé, aby to byla má guilty pleasure, výbuchů, výstřelů, kopanců a ran je tu fůra, ale stejně se to táhne. Odpad to není jen díky Carlovi a faktu, že je to první film s Hulkem, který jsem dokoukal... 10% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Hulk Hogan a Carl Weathers sú pre skutočného fanúšika akčného žánru známe mená. V 80. rokoch sa snažili bodovať v akčnom žánri, ale nikdy sa nestali jeho dôstojnou, plnohodnotnou, áčkarskou súčasťou. Wrestlera Hulka Hogana si síce do úvodu ROCKYHO 3 prepašoval kamoš Sly Stallone, kde následne spráskal majestátnu ringovú šou pre charitatívne účely, ale inak Hulk nemal šancu. Sem-tam stvárnil šťavnaté cameo, naznačujúce, že s ním musí byť v civile hrozná švanda (GREMLINS 2 – NOVÁ VÁRKA, AGENT WC-40). Nakoniec ale, asi ho to bavilo a na drsné akčné trilery nemal chuť, skončil v hlúpych rodinných komédiách, pateticky vyznávajúcich základné hodnoty, ako sú heterosexuálna rodina, láska, priateľstvo, odvaha, česť a sebavedomie (VESMÍRNE KOMANDO, PESTÚNKA). Carl Weathers mal naproti tomu vždy bližšie stať sa tvrdým akčným búchačom. No doba mu nepriala. Exceloval ako Apollo Creed, najskôr Rockyho súper a následne priateľ a tréner v sérii ROCKY a to, že nie je omyl žánru, dokázal masívnou spoluprácou s druhým akčným titanom desaťročia, Arnoldom Schwarzeneggerom, keď v geniálnom PREDÁTOROVI hral spočiatku zradného, ale vo finále správňackého agenta CIA. Jeho „samostatné“ výlety však nenaplnili očakávania (AKČNÝ JACKSON) a postupne sa z filmov vytratil. V roku 1997 sa obaja páni objavili v pomerne zábavnom televíznom béčku TEMNÉ KOMANDO: POMSTA ZA KAŽDÚ CENU (a v roku 1999 pridali dvojku). Keďže vedeli, že my, fanúšikovia akčného žánru, nikdy nevyrastieme, pridali k sebe iba v nohavičkách a čiernej podprsenke sa po pľace pohybujúcu vysokú, štíhlu blondínu s trojkami a Carla Weathersa s naolejovanými stvrdnutými bradavkami, páliaceho najskôr z namakaného rotačného guľometu a následne rozprášiaceho partu posratých grázlov pancierovou päsťou... Ale ktovieako dobrý film to nie je :-)) ()

Všivák 

všechny recenze uživatele

Nejdříve jsem to chtěl vypnout pro ztrátu času, ale nakonec mě to i docela bavilo. Tedy, když si odmyslím stupidní kecy o válečnictví, útok korálových žraloků na potápěče, naprosto nepřesnou mušku vojáků Navy Seals, stupidní tisíkrát omletý příběh plný kliše a to, že Hulk Hogan měl nahé paže, zatímco ostatní jeho spolubojovníci klasické armádní uniformy s dlouhými rukávy.. Ale radši to nebudu moc rozebírat:-) ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama