Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sydney Wells (Jessica Alba) je známou losangeleskou koncertní houslistkou, která v dětství přišla nešťastnou náhodou o zrak. Transplantace očí je její jedinou šancí. Konečně nastal její čas. Po operaci se zdá být vše v naprostém pořádku. Za pomoci lékaře Paula Faulknera (Alessandro Nivola) a své sestry Helen (Parker Posey) se začne Sydney znovu zapojovat do běžného života. Jenže její štěstí je krátkodobé. Začínají se jí zjevovat stínové postavy a děsivé představy. Jedná se o následky operace, nebo si jen její mozek zvyká na zrak a přízraky jsou pouhým produktem její fantazie? Ale co když je to vše skutečnost? Rodina a přátelé začnou pochybovat o její příčetnosti, ale Sydney brzy zjišťuje, že jí její anonymní oční doktor nějakým způsobem otevřel dveře do hrozivého světa, který kromě ní nikdo nevidí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (223)

dawe04 

všechny recenze uživatele

5/10 - Američané by měli přestat přetáčet asijské duchařiny. Ačkoli je totiž americké Oko dějově téměř totožné s hongkongským originálem, nedaří se mu tvořit tu správnou atmosféru strachu a jeho finále nemá gradaci. Pár lekaček a digitálních triků vylouhovaný horor nezachrání, stejně jako krásná a podceňovaná Jessica Alba. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Remake, jehož originál jsem neviděl, a tak jsem s hodnocením možná smířlivější než ti, kteří měli tu čest vidět hongkongskou předlohu. A nebo to jednoduše bude tím, že tenhle remake není tak špatný jak se může na první pohled zdát. Jessica sice nikdy nebude patřit mezi hereckou elitu, ale její výkon neurazí a rozhodně není slabinou filmu. Taky si myslím, že by tenhle film daleko lépe fungoval jako čistě mysteriózní drama a obešel by se tím zásadní problém typu "když nevím, jak dál, dám tam nějakou prvoplánovou lekačku a bude z toho zase horor". Oko v žádném případě neboří hranice žánru, ale mezi novodobými horory působí tak trochu jako jednooký mezi slepými. 55% ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Kdyby tam nehrála J. Alba, tak je to totální odpad. Nevím jaký byl rozdíl v rozpočtech mezi remakem a originálem, ale asiaté dokázali vytěžit ze svého umění mnohem více, než přiblblí američané. Ti už by se měli vykašlat na kopírování a předělávky asijských filmů, protože to je katastrofa, co vypouštějí na svět. Navíc si zde nelze nevšimnout, že když už něco okopírovali, tak to ještě k tomu i totálně odflákli. V některých momentech si šli tvůrci vlastní cestou a to nejspíš způsobilo celkovou sterilitu a nudnost celého snímku. Atmosféra je tu povětšinu času na bodu mrazu, napětí téměř žádné, děsivé scény odbyté a vůbec ne strašidelné, atd… ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

"Utíkejte něco se stane. - Cojé, próč? - Teroristi sem dali bombu. - Aha, rychle všichni utíkejte." Nebýt téhle scény (a celého konce), dal bych možná i tři hvězdičky. Pravda je, že tam bylo na rozdíl od originálu moc zbytečných lekaček (který nelekaly), ale i tak se to jednou vidět dalo. Jinak nutno říct, že se mi to líbilo více než originál, a to jsem odpůrcem remaků, především díky podle mě mnohem líp udělanému vývoji hlavní hrdinky. Upřímně nechápu, proč se Jessica Alba stává takovým terčem posměchu, kdekoli se objeví. Neříkám, že je kdovíjak charakterní herečka, ale žádnou katastrofou rozhodně není. Jsou horší a slavnější :)) ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Po mnoha letech v temnotě se lékařům Sydney Wellsové (Jessica Alba) podaří najít vhodného dárce, jehož oči by mohli Sydney transplantovat. Vše dopadne výborně, a Sydney si začíná za pomoci psychologa Paula Faulknera (Alessandro Nivola) zvykat na svět, který již dávno zapomněla. Ale také na obrazy, které by asi vidět neměla - umírající či dávno mrtvé lidi, jak je duchové ze záhrobí odvádějí pryč ze země živých. Zdá se ale, že to všechno má jediný cíl - společně s Paulem musí zjistit, co se stalo dárkyni očí, a pak se možná vše vysvětlí ... Ač jsem měl ze začátku obavy s obsazení Jessicy Alby do hlavní role, nakonec se mé obavy ukázaly jako liché, a svoji roli zvládla na výbornou. Samotný film se mi ale zdál zoufale neoriginální, i když si odmyslím to, že je kopií původního Hongkongského filmu (který jsem naštěstí zatím neviděl, jinak by mé hodnocení bylo ještě o chlup horší). Ale i přesto je zpracování dost slušné, když jsem se měl bát, tak jsem se bál, když jsem se měl leknout, tak jsem se i lekl - tohle autorům docela vycházelo. Takže dávám průměr, film určitě nezklame, ale nejlepší film všech dob to taky nebude ... ()

Galerie (47)

Zajímavosti (7)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 69. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Zlatá malina: Nominace - Nejhorší herečka v hlavní roli (J. Alba). (Petr23)

Reklama

Reklama