Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční velkofilm odehrávající se v atraktivním prostředí leteckých bitev 1. světové války, který se inspiroval skutečnými událostmi. Čeká Vás dobrodružství legendární Lafayettovy eskadry tvořené americkými stíhacími piloty. Ti se dobrovolně přihlásili do bojů ve Francii. Mladí letci se tak vydávají do vzdálené Evropy hnáni touhou naučit se létat na nových strojích a zažít velká dobrodružství. Ve válkou zmítané Francii se zpočátku naivní mladíci naučí pravému smyslu přátelství, odvahy i lásky a získají tak opravdové důvody pro riskování vlastního života. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (334)

Fr 

všechny recenze uživatele

Přestože byla letadla vynalezena teprve nedávno, rychle se stala nástrojem války. A zrodil se nový typ hrdiny..... Sympatičtí hrdinové, dobrý zvuk a to nejlepší přichází, když dojde na letecké souboje. PARÁDA! Je to taková pohádka o rytířích, princezně, dracích a lásce, prošpikovaná dobrodružstvím, napětím a špetkou humoru. Já byl spokojen. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Dvoj a vícepološníky z 1. světové ve mně už v dětství vyvolávaly posvátnou úctu a nutno říct, že následkem toho jsem od Flyboys nečekal nic víc než snůšku přehánění, patosu a milostné selanky. Což jsme taky dostal, naštěstí v balení, které mě jaksi nezvládlo urazit. Autentické je to asi jako Hvězdné války, postavy jsou napsané ploše jako tortilla, letecké souboje celkem zábavné a celkově to nestihne začít nudit. Snad jednou někdo natočí něco historicky věrnějšího než je tahle vícekřídlá akce, ale i tak... příjemné pokoukání. ()

Reklama

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Dobrovoľníci sa zoskupujú na základni Lafayette a po absolvovaní výcviku sa stávajú členmi leteckej eskadry, ktorá má len dve úlohy: po prvé prežiť a po druhé zostreliť Nemca. Priemerná životnosť týchto bojových zoskupení je určená v rozmedzí od troch do šiestich týždňov. Pri pomyslení na túto skutočnosť si každý letec uvedomuje, že práve ten následujúci let môže byť pre neho ten posledný. Preto títo "odpadlíci" vo voľnom čase upevňujú vzájomné vzťahy, poprípade nadväzujú nové (milostné) a čakajú na svoj osud...Overená, ľahko odhadnuteľná retro montáž, v ktorej sa miesia jak prvky z obdobia 1. svetovej vojny (naleštené dvojplošníky, švihácke ošatenia pilotov), tak vymoženosti súčasnej techniky (zdigitalizované prestrelky na otvorenom nebi), ktoré - povedzme si na rovinu - v tomto zápolení nepodnecujú k úžasu, a skôr nasierajú. Moc uhladené a zjednodušené. Málo živelné i strhujúce. Apropo ten titul potešil, no :) 2,5* ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tohle mohl být skvělý film. Peněz na něj evidentně bylo dost, tak když byl rozpočet na digitální kouzelníky, tak snad mohlo zbýt i pár dolarů na scenáristu. Ale tahle lavina klišé nakonec převálcovala i efektní letecké souboje. James Franco měl být jen za sympatického fešáka a nic jiného se po něm nechtělo. Jean Reno měl být jen za populární francouzský obličej a musel se s tím srovnat. Jennifer Decker měla být jen za krásnou Francouzku a šlo jí to dokonale. A divák má být za blbce, který jim na to skočí. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

,,Natočeno podle skutečných událostí." Ano děti, první světová válka opravdu byla, ale s tím dalším si už nejsem tak jistý. Flyboys je velice kýčovitý film, který vrší jedno klišé na druhé o americkém dobrovolníkovi, který se během první světové války přihlásí do francouzského letectva a spadne z nebes, aby naučil jednu hezkou Francouzku pár anglických slovíček.Flyboys mají štěstí, že všechny ty kýčovité a patetické momenty (stíhačky vyjíždějící z mlhy) jsou vyváženy hezkou vizuální stylizací, charismatickým sympaťákem v hlavní roli, Jeanem Renem v roli vedlejší a elegantně natočenou akcí. Takže ani tolik nezamrzí, že milostná dějová linka film spíše jen brzdí, ale on si i tak dokáže udržet solidní tempo a dvě hodinky se s ním dají přežít celkem bez úhony. Flyboys je přeslazená limonáda, ze která vás zuby zřejmě nerozbolí, ale příště si zřejmě necháte načepovat něco jiného. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (18)

  • Na výrobě tohoto filmu se podílela i česká firma Historická letka republiky Československé, která vyrobila několik replik letadla Nieuport Nie 17. [zdroj: www.historicflight.cz] (PaulxH)
  • David Ellison si na své peníze dohlížel i jako herec, ztvárnil pilota Eddieho Beagla. (imro)
  • Rytíři nebes jsou vůbec prvním snímkem, ve kterém se pomocí techniky motion capture snímala letadla. (imro)

Související novinky

Robinson ztracený na tajemném ostrově

Robinson ztracený na tajemném ostrově

27.05.2008

Televizním seriálům se v novinkách věnujeme jen zřídka (vlastně vůbec, sypu si popel na klobouk). Jako malá náplast je tu ambiciózní nová série stanice NBC nazvaná prostě Crusoe. Ano, půjde o další z… (více)

Reklama

Reklama