Reklama

Reklama

Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) kdysi býval nejlepším odstřelovačem americké armády. Po osudové události a zklamání však zmizel beze stopy. Vládní agenti ho po rozsáhlém pátrání objeví v horské chatě a přesvědčí ho, aby se vrátil do služby a pomohl jim překazit plánovaný atentát na prezidenta Spojených států. Zatímco se Swagger připravuje na misi, zjistí, že byl zrazen a chycen do pasti. Pronásledují ho tajné služby z celé země. Zraněný a osamělý musí dopadnout strůjce zákeřného spiknutí dřív, než bude pozdě. Swagger zosnuje plán pomsty, jehož důsledky pocítí nejvlivnější a nejzkorumpovanější vůdci svobodného světa. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (677)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jsou v tomto filmu logické chyby? Ano, a je jich dost (agent hledá info někde na chatu atd...) Ale taky bych se mohl ptát, nudil jsem se? A to musím říct, že ne. Ani na chvíli. Mark Wahlberg je typ herce, kterému uvěříte i to, že je takový velký patriot, navíc Kate Mara + Rhona Mitra… k tomu se ani nehodlám vyjadřovat… :-) Suma sumárum tak dostávám film, který si určitě někdy pustím, i když není dokonalý. I když, po akční stránce… ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dalo se to čekat, že Odstřelovač bude průměr. Přesto je to pro mě průměr dosti výrazný a zábavný, tak jak na akční film být má. Mark Wahlberg mi dokázal, že je opravdu solidní sympatický herec a začínám ho mít v oblibě čím dál tím více. Samotný příběh sice není žádný zázrak. Jde o jedno velké spiknutí právě proti němu a i když se stále něco děje, není to natolik impulzivní, aby to diváka dokázalo chytit a nepustit. Sázení na efektivitu se sice pokaždé nemusí vydařit, ale zde má své místo a právě proto si hraje na velkofilm, který není, ale každopádně zabaví. Neurazí ani nepřekvapí, jak příběhem tak akcí, které je alespoň slušně natočená. Antoine Fuqua není špatný režisér. Snaží se o velkolepou show, což se mu pokaždé nepovede. Víceméně on sám už zazdil pár nadějných projektů. Tento se k nim řadit nejspíš nebude. Zachraňuje ho totiž dost iniciativní Mark a jeho odstřelovací puška, která by dokázala udělat díru do zdi na takovou vzdálenost, až by se divákovi při pohledu na něj protočily panenky. --- Nejsme na divokém západě, aby se to tu řešilo zbraněmi. I když občas by to bylo zapotřebí. ()

Reklama

Stegr 

všechny recenze uživatele

80% - Tak takhle má vypadat bezhlavá akční jízda s jednoduchou zápletkou, aby to každý pochopil, a s předem jasným koncem, aby měl (skoro) každý radost. Pět hvězd tomu nedám, protože nechci urazit veledíla, která pětihvězdičková opravdu jsou, ale prsty mě u hodnocení hodně svrbí. Čekal jsem od toho akčňárnu, nic víc, nic míň. Dostal jsem akčňárnu, u které jsem se ani na chvíli nenudil, takže spokojenost... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Konečně zase jednou dostal Marky Mark roli, ve které nijak nevadí skutečnost, že většina herců by dokázala pestřejší škálu emocí předvést i v helmě Darth Vadera. Armádní ostrostřelec a kamenný ksicht k sobě naštěstí dobře pasují, na Markovu muskulaturu se celkem hezky kouká a zhruba v první polovině filmu jsem se dokonce i obstojně bavila. Postupně však tenhle odvar z "Nepřítele státu", "Ramba", "Komanda" a dalších akčních filmů ztratil chuť, mezi ingrediencemi začala dominovat přemrštěnost, stupidita, patos a z prvotního náznaku silného čaje zbyla akorát zakalená voda převařená ze starých, děravých fuseklí. Ale zvažuju přečtení knižní předlohy, literatura přece jen nebývá tolik podřízena slaboduchému hollywoodskému diktátu. Za první polovinu filmu 70%, za druhou 55% a rozhodně nemám potřebu vidět supermanské eskapády tohohle snajpra znovu. ()

Niles 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý ani trochu nenudí, stále sa v ňom niečo deje a najlepšie je, že dej nie je veľmi predvídateľný. Snaží sa tiež ukázať, aká je Amerika slobodná krajina a akí zlí ľudia, ktorým ide len o vlastný prospech sú na jej čele. Mark Wahlberg sa do takýchto akčných filmov veľmi hodí, páčila sa mi záverečná scéna jeho pomsty. Ale celkovo, všetky akčné scény boli veľmi dobre spracované. Samozrejme nejaké chyby sa nájdu, ale nič čo by mi výraznejšie prekážalo. Okrem toho obdivujem schopnosti ostreľovačov, takže 5*. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (39)

  • Tržby v USA za první víkend: 14 523 571 amerických dolarů (2806 kin). Celosvětové tržby: 95 696 996 amerických dolarů. Náklady na výrobu: 61 milionů amerických dolarů. (Steew)
  • Když během setkání v horách Sarah (Kate Mara) zastřelí svého únosce zbraní plukovníka Johnsona (Danny Glover), ozvou se čtyři výstřely a je vidět, že závěr pistole zůstane v zadní poloze, tzn. v komoře nezůstal již žádný náboj. Jedná se o služební pistoli M9 (Beretta 92), která má kapacitu zásobníku 15 nábojů. Je velmi nepravděpodobné, že by si zkušený veterán před setkáním s nepřítelem nechal ve zbrani pouze čtyři náboje. (Babinicz)
  • Mark Wahlberg (Bob Lee Swagger) bol pre svoju rolu vo filme vytrénovaný skutočným americkým ostreľovačom Patrickom Garritym. (HDeer)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama