Reklama

Reklama

Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) kdysi býval nejlepším odstřelovačem americké armády. Po osudové události a zklamání však zmizel beze stopy. Vládní agenti ho po rozsáhlém pátrání objeví v horské chatě a přesvědčí ho, aby se vrátil do služby a pomohl jim překazit plánovaný atentát na prezidenta Spojených států. Zatímco se Swagger připravuje na misi, zjistí, že byl zrazen a chycen do pasti. Pronásledují ho tajné služby z celé země. Zraněný a osamělý musí dopadnout strůjce zákeřného spiknutí dřív, než bude pozdě. Swagger zosnuje plán pomsty, jehož důsledky pocítí nejvlivnější a nejzkorumpovanější vůdci svobodného světa. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (677)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Námět je dobrý a i zpočátku to vypadá, že by se mohlo jednat o solidní akční film. Děj ale postupem času ztrácí na atraktivitě a místy mi to přišlo velmi povrchní. Akční scény stojí za to, ale ten příběh mě prostě nedostal. Spíše naopak. Ke konci jsem už jen kroutil hlavou nad tím, co to tvůrci vymýšlí za kraviny. Čekal jsem od tohoto filmu víc. 60% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Mark Mancina: 1. Main Titles [2:24] ,2. Swagger Contemplates [1:04] ,3. Swagger Visits Target Sites [2:52] ,4. Swagger Cuts the Power/Memphis in Church [3:02] ,5. River Barge Escape [2:54] ,6. Infiltrating the Cabin [3:25] ,7. Recon Report/Motorcade [3:39] ,8. Swagger Finds Sarah [2:01] ,9. Meeting in the Mountains [8:16] ,10. Assassination [5:55] ,11. Memphis' Theory [1:47] ,12. Brothers in Arms [5:42] ,13. Sarah & Swagger [1:34] ,14. Shootout in Virginia [4:53] ,15. Revenge [4:10] ,16. Nasty Letter - Otis Taylor [5:05], ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Prototyp dokonale tupého béčkového paskvilu, ktorý sa v červených číslach drží len podivným konaním vesmírnych síl. Vlastne tu ani niet čo komentovať. Na žiadne guilty pleasure sa nehráme, Marky Mark to nemá šancu zachrániť a Fuqua by si mal uvedomiť, že môže Joelovi Schumacherovi leda tak čistiť topánky. A len za vždy krásnu Kate rozhodne zvyšovať nebudem. 35% ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Vždycky se najde blázen, který věří, že jeden člověk může změnit svět. A musíte ho zabít, abyste mu to rozmluvili. V tom je problém demokracie...... Neprevarená téma odstrelovača, pekný vizuál a pútavá začiatočná akčná scéna sľubovali dosť. Nebyť hlúpeho deja, slabých záporákov a príliš rozlezenej stopáže, jednalo by sa o veľmi slušný akčný film. Akcia je totiž natočená naozaj dobre a svižne. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný film s Markom Wahlbergom v hlavnej úlohe. Má veľmi dobrý príbeh o špičkovom odstreľovačovi vo výslužbe, ktorý prijme ponuku na zabránenie atentátu na prezidenta, ale keď zistí, že to bola pasca a sám je obvinený z atentátu, musí uniknúť a nájsť potrebné dôkazy, aby sa očistil. Spracovanie je dosť slušné, nadmieru zaujme už vydarený akčný úvod, nasledujúcu hodinu sa toho akčného moc neudeje, ale až tak moc to neprekáža, keďže dej je celý čas dosť zaujímavý a bez hluchého miesta a zvyšok už opäť poteší aj po akčnej stránke. Akcie síce mohlo byť aj viac, ale ani málo jej nie je a páči sa mi. Tvoria ju hlavne veľkolepé prestrelky, ktoré sú skvelo natočené, pomerne rozmanité a s dostatkom krvi a zabitých, pričom nechýbajú ani zaujímavé výbuchy. Ale vydarená je aj jedna automobilová naháňačka a ani tých pár chvatov nie je zlých. Najviac sa mi páči výborná akcia v lese, kde najprv poteší trochu tichého odstraňovania protivníkov a nasleduje výborná prestrelka, výborný úvod v Etiópii, ale všetka akcia je po všetkých stránkach dosť kvalitná. Herecké obsadenie je na tom dobre, Mark Wahlberg v hlavnej úlohe, zaujímavý Michael Peña, klasicky výborný Danny Glover a viacero zaujímavých postáv. A čo sa týka réžie a technickej stránky, tak tu nemám čo vytknúť, jednoducho prvotriedne natočený akčný film. Odstreľovač určite nie je nejaký akčný klenot, hlavne na scenári by sa dalo ešte popracovať, ale aj tak je to jeden z najzábavnejších amerických akčných filmov za posledné roky. Objektívna kvalita filmu- 74%, film sa páči mne na 77%. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (39)

  • Když během setkání v horách Sarah (Kate Mara) zastřelí svého únosce zbraní plukovníka Johnsona (Danny Glover), ozvou se čtyři výstřely a je vidět, že závěr pistole zůstane v zadní poloze, tzn. v komoře nezůstal již žádný náboj. Jedná se o služební pistoli M9 (Beretta 92), která má kapacitu zásobníku 15 nábojů. Je velmi nepravděpodobné, že by si zkušený veterán před setkáním s nepřítelem nechal ve zbrani pouze čtyři náboje. (Babinicz)
  • Ve scéně atentátu na etiopského arcibiskupa (Dean McKenzie) je vidět skrze optiku, že je mu mířeno přímo na hlavu. Ještě před touto scénou však bylo zmíněno, že na takovou vzdálenost je třeba udělat markantní změny v míření, aby kulka vlivem větru neminula cíl. Pokud mu tedy mířil přesně na hlavu, nemohl jej trefit. Kulka navíc zasáhla hlavu ve stejnou chvíli, kdy se ozval výstřel. Přitom předtím bylo zmíněno, že let kulky na takovou vzdálenost trvá 6-8 vteřin. (Thommy91)
  • Když se Swagger (Mark Wahlberg) pere se dvěma policisty, má na sobě bundu a čepici Philadelphia Eagles. Mark Wahlberg hrál ve filmu Nepřemožitelný (2006), který pojednává o barmanovi hrajícím za Eagles. (don corleone)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama