Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hollywoodská režisérka filmových upoutávek Amanda touží po nepovedeném vztahu uniknout svým starostem a utéct někam hodně daleko. Stejně je na tom i londýnská novinářka Iris, která se právě dozvěděla, že se jediný muž jejího života zasnoubil s jinou. Amanda se rozhodne strávit vánoční prázdniny v pronajatém domku na anglickém venkově, Iris jí přenechá svůj dům pouze v případě, že jí Amanda na oplátku poskytne ten svůj. Plány na příjemně strávenou samotu a odpočinek se ovšem oběma opuštěným ženám jaksi zvrtnou... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (865)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Aneb Když je i "romantická slaďárna" příliš lichotivé označení. Nezlobte se na mě, ale takovou přehlídku všudypřítomného ohavného kýče, zdlouhavých uslzených scén, ustavičných rozchodů, návratů, moudrých rad a nehumorného vtipu jsem už taaakhle dlouho neviděl. Jen jedna jediná věc mě udržela v pozornosti, a sice postava scénáristy Eliho Wallacha. A já se ptám - proč se nějaký skutečný scénárista nepodílel i na Prázdninách samotných? Protože výsledek si umím vysvětlit jenom tak, že scénář napsala Sněhurka hned poté, co probírajíc se z deliria zjistila, že jí sedm trpaslíků uteklo za Červenou karkulkou. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Opravdu povedená romantická komedie. A tentokrát to nebyla jen ta romantika, ale i solidní dávka humoru. Bavil jsem se a líbilo se mi to. Britský příběh s Cameron a Judem má sice oproti tomu americkému s Kate a Jackem o dost navrch, ale celkově je film velmi podařený. Herecké obsazení je parádní, mám tyhle herce rád! Jelikož jsem těch dojáků moc neviděl, tak můžu říct, že tento patří určitě mezi 10 nejlepších romantických komedií, co jsem viděl. PS: Proč je probůh nejlepší vtip z filmu použit v traileru? Oh my God, nekoukejte na ten trailer před filmem! ;-) 75% ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Na okraj malá paralela s Amandou (C.Diaz)...tiež sa mi po dlhom čase drali do očí slzy, alebo aké krásne je sa zviesť na vlne nevtieravého a úprimného sentimentu, vo dvojici, držiac za ruku človeka, ktorého ľúbite. Krásny pocitový snímok (viac romantika ako komédia) s úžasnou hudbou (a dokonalou K.Winslett). 90% ()

movie 

všechny recenze uživatele

Od dob kdy spolu v romantických komediích přestali randit Tom Hanks a Meg Ryan už to jde spíš z kopce než naopak. PRÁZDNINY (nechápu jak mohou mít procentuální hodnocení vyšší než např. SAMOTÁŘ ZE SEATTLU) jsou sice klasickým příjemným sladáčkem, dokonce i stopáž 138 minut utíká celkem dobře, ovšem Cameron Diaz je jako téměř vždy hrozná, Kate Winslet jen o malinko lepší. Libí se mi tu ale jedna věc. V úvodu nám Nancy Meyers ukáže sice "sympatické", ale bezkrevné postavy Edwarda Burnse a Rufuse Sewell (oba jsou vlastně ve skutečnosti hajzlové), aby je v zápěti zahodila a nabídla nám mnohem lepší alternativu v podobě charismatického Juda Law a Jacka Blacka. Celkem vtipný tah, ale uznejte že to je na romantický film, kde je nakonec ze všeho nejzajimavější příběh stárnoucího scenáristy Eli Wallacha, docela málo. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Je to možná trochu zvrácený pustit si tenle film, když padají teplotní rekordy staré desítky let (červenec 07), ale třeba ten sníh aspoň trochu ochladí... Vždycky když přijedu někam na nový místo-hotel,penzion,chatka pobíhám tam stejně nadšeně jako Winslet. Jako první letim do koupelny a pak hledám postel, prostě nadšeně rekognoskuju terén. Z takový výměny bych byla věru nadšená. J, Black byl roztomilý, Diaz až moc usměvavá, Law sexy a Winslet pro změnu ubrečená. Hudba příjemná, konec očekávatelný. Už ale jen za ty znímky o soundtracích s Blackovými úžasnými hláškami a cameem Dustina Hoffmana 4*. A chci další prázdniny!!! ()

Galerie (50)

Zajímavosti (28)

  • Když Amanda (Cameron Diaz) leží v posteli v Anglii a vidí v televizi svojí reklamu, je jasné, že se dívá na Malou Velkou Británii (od r. 2003). Tento seriál vysílá anglická BBC, která získává peníze z televizních poplatků a reklamy nevysílá. (Seriál ale mohl být také vysílán na komerčních kabelových televizích Dave nebo G.O.L.D., které reklamy mají.) (imro)

Reklama

Reklama