Reklama

Reklama

Velitel

(seriál)
Československo, 1981, 7 h 30 min (Minutáž: 71–81 min)

Kamera:

Alois Nožička

Hrají:

Antonín Procházka, Jaromír Štemberg, Jozef Holec, Václav Neužil st., Rudolf Jelínek, Josef Vinklář, Antonie Hegerlíková, Marta Hrachovinová, Ota Sklenčka, Boris Rösner, Dušan Jamrich, Tomáš Töpfer (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Začátek školního roku je stejný i pro studenty vojenské vysoké školy. Do posledního ročníku nastupují dva kamarádi - Petr Lípa a Zdeněk Horák. Oba jsou navíc členy lehkoatletického družstva, které vede přísný, nesmlouvavý a trochu podivínský kapitán Marek. Po závěrečných zkouškách oba vstupují do strany a pracují v armádě, kde plní důležité a náročné úkoly. Jejich soukromé životy se odvíjejí od jejich práce. Manželství se rozpadávají, lásky chladnou, pracovní morálka klesá a přicházejí problémy. (TV JOJ)

(více)

Recenze uživatele Peabody k tomuto seriálu (1)

Velitel (1981) 

První díl je podle očekávání hroznej, to jsou snad Chlapci a chlapi lepší. Ono taky základáci byli normální lidi, kdežto vojáci z povolání byli specifická skupina. Jsem zvědav, co tam bude Boris Rosner, ten v těchle ptákovinách nehrával ( T Topfer pár policajtů má za sebou, dokonce s K Heřmánkem a O Pavelkou i bojoval proti špionům ve Druhém tahu pěšcem). Ne že bych jim to vyčítal, jen mi tam ten BR přijde nečekaný. Další díly jen namátkově, hrozné, prostě vrchní velitel je vždy spravedlivý, stranická organizace s M Zounarem (jak jinak) vždy moudrá a uvážlivá, vše se v každém díle v dobré obrátí a i ti chlapci z jednotky, kteří nového mladého velitele nebrali, nakonec pochopí, že má pravdu, že jeho náročnost je žádoucí pro plnou bojeschopnost a jdou za ním. .A i ten bývalý přítel nakonec uzná, ocení a přestane trucovat když už mu ojel bejvalku. POuštěl bych to povinně aby lidi viděli v čem jsme taky žili ()

Reklama

Reklama