Reklama

Reklama

Cesta

  • USA The Road (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Otec (Viggo Mortensen) a jeho malý syn (Kodi Smit-McPhee) bojují po zničení světa o přežití. Nikdo přesně neví, co se stalo. Byl to jaderný útok? Nebo naši planetu napadli mimozemšťané? Jedno je jisté - miliony lidí zemřely, ať už v důsledku katastrofy, vyhladovění či zoufalství z pomalého umírání lidí kolem poté, co se zastavily dodávky energií. Snaží se dostat na pobřeží a doufají, že tam najdou zásoby jídla, bezpečí i někoho, s kým by mohli sdílet budoucnost. Veškerý majetek si vezou v nákupním košíku vybaveném zpětným zrcátkem, aby viděli, zda je někdo nesleduje. Cestou překonávají řadu překážek a děsivých situací. Naráží na zástupy zoufalých, nepřátelských přeživších, loupeživých gangů i kanibalů. Nemají nic než jeden druhého a snaží se zachovat si alespoň zbytky lidské důstojnosti. (HBO Europe)

(více)

Diskuze

Helmut02

Helmut02 (hodnocení, recenze)

¨Tak to se omlouvam. Uz je to nejakej cas co jsem to cetl..tak snad s toho neudelaj takovy dramo jako treba ve Valkyre, kdyz se Stauffenberg loucil s manzelkou...to jsem malem neprezil..

Rocko

Rocko (hodnocení, recenze)

Helmut02 Bylo tam to jak byliasi u sebe doma a jeho žena už nemohla dál tak odešla ( asi spáchat sebevraždu )

lupuscanis

lupuscanis (hodnocení, recenze)

Já čekal na "dá se říci cinefila", aby mi to všechno vysvětlil. ps: Dávej si pozor na "íčka" jsou to neposlušný potvory... btw. Kdybys náhodou chtěl uvést na co reaguješ, nebo naznačit, cos chtěl říct, aby se o tom dalo diskutovat, můžeš to zkusit znovu... Sice nevím, cos mi chtěl sdělit, ale kdybys náhodou narážel na vztah literatury a filmu, o něco se s Tebou podělím... ( ...Accusations to the effect that the director has 'spoiled a good idea' are not always justified. The idea is often so literary—and interesting only for that reason—that the director is obliged to transform and break it in order to make the film. At best the strictly literary side of a script (apart from the dialogue) can be useful to the director as a pointer to the emotional content of an episode, a scene, or even of an entire film....)

Helmut02

Helmut02 (hodnocení, recenze)

Bylo tam nejake vzpominani na minulost, ale nikde tam nebyla scena, ktera se odehravala v minulosti. aspon co si pamatuju..

Helmut02

Helmut02 (hodnocení, recenze)

Samozrejme. Kniha funguje jinak nez film, takze doslovnost je hloupost. Ale primyslet si pasaze, ktere v knize nejsou (viz. flashbacky v traileru) je pro me problem. Jedine co od toho filmu pozaduji je, aby zachoval atmosferu predlohy. Nechci ho hned zatracovat, ale trailery u me moc neuspely a spis se toho filmu bojim..

lupuscanis

lupuscanis (hodnocení, recenze)

To myslím tak úplně není potřeba. Alespoň já to vnímám tak, že filmová adaptace knihy neodvozuje své kvality od nějaké doslovnosti. Souhlasím hlavně s první částí DaVidova příspěvku...

Helmut02

Helmut02 (hodnocení, recenze)

"samozřejmě, že si se scénářem pohráli, snad nečekáte, že budou po 95% času na plátně jen dva lidi?" Kdyz presne to bych chtel :-(

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

prečo nie? ... postáv sa tam ostatne vystrieda dosť, a tá neustála hrozba hoci niekde v diaľke môže dosť spoľahlivo poslúžiť na to, aby si po väčšinu času vystačili dvaja ... ide hlavne o to, aby sa tým ostatným príliš nedopisovali úlohy, než aké zohrajú v McCarthyho knihe.

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

samozřejmě, že si se scénářem pohráli, snad nečekáte, že budou po 95% času na plátně jen dva lidi?

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Trailer výborný, první půlka je přesně ta moje představa zadaptování Cesty pro plátna, druhá pak geniální a (snad) nechtěná parodie všeho čím předloha není... A nepohrál-li si nikdo se scénářem, tak myslím, že jsme viděli kompletní rozsah Duvallovi a Pearcovi role :)

Helmut02

Helmut02 (hodnocení, recenze)

Pravda. Skutecne o fous lepsi, ale hlavne ty flashbacky me stale desi. Ta hudba v druhe pulce je naprosto mimo. Nejak tam porad necitim tu atmosferu predlohy. Tak snad az to uvidime cele...

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Proposition nebol autorský projekt, keďže scenár zabezpečil Nick Cave... ale určite sa točilo v slobodnejších-komornejších podmienkach než The Road - rozpočet nerozpočet, Mortensen neMortensen (ktorý ako vieme si vždy rád zahral vo filmoch menších produkčných spoločností) ... zostávajme však opatrní hoci len kvôli samotnému Hillcoatovi, ktorý to určite myslí dobre a čo bude vedieť, to si ustráži, ale už aj samotný Proposition by si zaslúžil kvalitnejšiu (plnšiu) réžiu.

lupuscanis

lupuscanis (hodnocení, recenze)

"Opravdu si myslíte, že Hillcoat by po Proposition natočil něco podobného, co naznačuje druhá půle traileru? Opravdu si to myslíte?" Já si to nemyslím :)

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

lupus: Když to teda všechno víš, nač to všechno rozčilování? Navíc Hillcoat se proslavil Proposition, což je dle všeho autorský projekt. Tam můžeš vidět skutečného Hillcoata. Ale tohle je Hollywood, autorská svoboda skončila Nebeskou bránou. Pokud nevlastníš produkční společnost (Spielberg), nemáš za producenty kamarády či nejedeš v nějaké indie společnosti, tak můžeš být nadanější než Tarkovskij, ale poslední slovo má vždycky producent. Takže marketingové dveře máš zamčené na tucet západů. Opravdu si myslíte, že Hillcoat by po Proposition natočil něco podobného, co naznačuje druhá půle traileru? Opravdu si to myslíte? Jenže Hillcoat není Spielberg, Jackson ani Cameron. Diváčtější trailer je tedy na místě. Doufejme ale, že trailerem tyto ústupky končí.

Edit: I když to všechno, co jsem právě řekl, relativizuje dvaceti milionový rozpočet. :-(

lupuscanis

lupuscanis (hodnocení, recenze)

No jo, jenže: navíc, Che, první polovina je to, co jsem vyzdvihoval, v tom se tedy shodnem. Samozřejmě, že vím, že je upoutávka marketingový produkt, , ale ty jsi trochu trouba, pokud si myslíš, že nezáleží tak trochu i na tvůrci, kam až s produktem zajdou. Samozřejmě (proč ty si furt myslíš, že ty seš chytrej, a já "nedomýšlím", to už by pomalu stálo za nějakou studii...) že mám ponětí o tom, co je marketingovej produkt. Ale nejsem tak naivní, abych protože to vím, to žral i s navijákem. To že to vím, neznamená, že se tomu budu podřizovat ve svých úvahách a hodnoceních funkčnosti a kvality (upoutávky). Už je to snad jasnější, a příště už budeš vědět... Přesto, že se mýlíš v tom, o čem všem mám a nemám ponětí, pevně věřím, že se nepleteš, a Hillcoat odvede, co od něho i já očekávám... Pořád mu věřím.

Petrucci

Petrucci (hodnocení, recenze)

Nu, je na čase se jít provětrat ( s přáním, aby měl Che pravdu ), jelikož přestávám chápat i ty nejzřemější spojitosti.

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

Proč tu někteří zapominají, že trailer spadá pod marketingové oddělení a tvůrci na něj většinou nemají vliv? Je to probůh reklama. Sebetupější reklama může propagovat výborný produkt. Navíc první polovina jasně ukazuje jakým směrem se Hillcoat bude upírat. ;)

lupuscanis

lupuscanis (hodnocení, recenze)

flanker.27: Tak to jo, to teda neznamená, že ses neobratně vyjádřil, ale že pro tebe nemá druhá ukázka v sobě nic, co by tě zaujalo, spíš naopak. Pak doufám - to se týká první části ukázky - že se šeredně pleteš vwe svý předpovědi. ____ Jinak, ti co tu mluví o tom, že ta příšerná hudba je úlitba tupým davům - ať se jdou vycpat, tenhle film by si zasloužil být naprosto nekompromisní.

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

lupuscanis: Co přestanu rozlišovat? Jestli myslíš trailer a film, tak ty rozlišuju. Kdybych si myslel, že duch tý ukázky odpovídá filmu, vůbec bych se už neobtěžoval to dál sledovat či komentovat.

Norzog

Norzog (hodnocení, recenze)

Já vám nevím... mě to nějak nechytlo, atmosféra z knihy je kdovíkde a ten kluk to moc hrát neumí

termi

termi (hodnocení, recenze)

zatim bych to nevidel tak cerne, trailerem se snazi hold upoutat co nejsirsi publikum zde tzn. neznale predlohy nejspise. v traileru jsem rozpoznal hodne scen z knihy takze si myslim ze by to mohlo byt snad prepis striktne drzici se predlohy.. ikdyz ta atmosfera by mohla zhoustnout mozna by tomu pomohl jeste nejaky ponurejsi filtr nez tam je...

lupuscanis

lupuscanis (hodnocení, recenze)

flanker.27: Nechápu. Proč si myslíš, že to, co tu bylo napsáno o druhé upoutávce doposud, "vylepšíš" tím, že úplně přestaneš rozlišovat a začneš mluvit o druhý ukázce jako takový, že stojí za houby? Prostě nechápu.

Související novinky

Zemřel oceňovaný autor Cormac McCarthy

Zemřel oceňovaný autor Cormac McCarthy

13.06.2023

Uznávaný spisovatel, scenárista a držitel Pulitzerovy ceny za literaturu Cormac McCarthy zemřel ve věku 89 let. Smutnou zprávu potvrdil jeho syn John McCarthy. Slavný autor měl na svědomí tak zásadní… (více)

Michael Fassbender s kolty proklatě nízko

Michael Fassbender s kolty proklatě nízko

22.09.2013

Divoký západ jej láká už nějakou dobu. Hrál třeba padoucha v propadáku Jonah Hex a měl se objevit v hlavní roli problémového a mnohokrát přeobsazeného westernu Natalie Portmanové Jane Got A Gun. K… (více)

Ridley + Cormac: Tahle země JE pro starý

Ridley + Cormac: Tahle země JE pro starý

05.02.2012

Lépe řečeno, pro starý machry ;-). Cormac McCarthy je mnoha čtenáři a literárními odborníky považován za nejlepšího žijícího amerického spisovatele. Kromě předloh pro filmy jako Tahle země není pro… (více)

James Franco chce adaptovat McCarthyho

James Franco chce adaptovat McCarthyho

07.01.2011

Ben Affleck nám předvedl, že i z chlápka považovaného za prkno s hezkým obličejem se může stát velmi dobrý scénárista a režisér. V jeho stopách chce nyní kráčet James Franco. Ten už dokázal, že je i… (více)

Reklama

Reklama