Reklama

Reklama

Lee Adama sa vydáva na svoju prvú misiu ako veliteľ hviezdnej lode Pegasus. (SkyShowtime)

Recenze (106)

k212 

všechny recenze uživatele

Opět další zničující pecka z rodiny BSG, tentokrát v podobě dvou navýsost nesympatických hrdinek. Divák by totiž čekal, že když se podívá na zoubek Battlestar Pegasusu, objeví se nějaké vysvětlování či osvětlovaní, nikoliv ... vidíme činy tak, jak se staly a je to jen a jen o rozhodnutí lidí, jejich loajalitě a okolnostech, ale rozhodně ne o humanitě či emocích. Razor ani omylem nezměnil můj prvotní názor na zeleně postiženou (hm tedy modrou) mozkovnu adm. Cainové a už vůbec nepokoušel mé sympatie nad poskokem zvaným Kendra Shaw, jenž se shodou okolností stala prvním člověkem, který vyslechl proroctví o tom, že Kara Trace dovede lidstvo do záhuby. Razor není zbytečným počinem, ukazuje, co bylo v seriálu skryto za slovy a přináší nový -i když slepý- článek do mytologie cylonů. To všechno na ploše jednoho delšího dvoudílu, který však ani minutu nenudí, neboť je tu díky četným flashbackům kupa vyhrocených okamžiků, mnoho akce a hlavně leteckých soubojů. 80%. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ostatní to už řekli, ale proč to nezopakovat - BSG Razor je jen zbytečně matoucí ztrátou času, pokud nemáte za sebou minimálně dvě série nejbáječnější sci-fi akční jízdy v této i jakékoliv jiné galaxii. Jste-li jedním z těch šťastnějších (tedy divákem/fanouškem BSG), přivítáte Razor jako velmi trefné doplnění již viděného a utvrdíte se v názoru, že sex není žádná od citů izolovaná zábava, kterou lze provozovat bez rozmyslu:) Kvalitní audiovizuální forma je přítomna i zde, ale po stránce příběhové už tahle břitva svému jménu čest moc nedělá - i když ještě nejde říct, že by to bylo tupé, osud hlavní hrdinky a její "interakce" s ostatními postavami jsou až příliš předvídatelné, a vzhledem ke standardům seriálu špetičku laciné. Takže co s tím? I když budu tento film hodnotit jako součást "fenoménu", se kterým jsem jakžtakž obeznámen, a leccos mě tu opravdu potěšilo, nemůžu si nepřipadat jako čtenář nejmenovaného Dickensova kusu, který onen román zhodnotil slovy: "Ne tak dobré, jako jsem čekal." Ono je tu totiž ještě tu druhé leccos - leccos, které mi naopak opravdu chybělo. Byla tu jedinečná možnost rozebrat admirála Cainovou až na kost, a bohužel jsme uvízli někde v půli cesty. A ještě hůř je na tom chuděra Kendra - u té by mě vážně zajímalo PROČ se rozhodla tak jak se rozhodla, a přitom nejsme při závěrečných titulcích odpovědím o nic blíže než při tom moooc pěkném úvodním monologu. Já vím, že celý Razor je o rozcestích a rozhodnutích, ale to nemůže být omluva pro takovou lajdáckou práci s takto "kontroverzními" hrdinkami. Je to škoda, Razor mohl být něčím víc než jen výplní lačných chřtánů BSG fans - ale i tak není proč litovat doby strávené pro změnu na palubě Pegasu. Dávám 70% A OPAKUJU PŘÁTELSKOU RADU - KDO NESLEDUJE BSG, AŤ SE PROBOHY NEDÍVÁ ANI NA RAZOR. Díky;) ()

Reklama

bartias 

všechny recenze uživatele

Televizní film odehrávající se kousek před koncem třetí série (než flotila najde obyvatelnou planetu, zvolí si za prezidenta Baltara a rozhodne se na ní usadit) se formou flashbacků vrací k tomu, jak se Pegasus vyhnul zničení během útoku Cylonů na doky u Capricy, i do posledních okamžiků první války, kdy mladý Bill „Husker" Adama narazil na stopy cylonských okusů na lidech. Vesmírné bitvy jsou impozantní, klidně bych jich mohlo být více, ještě lepší ale je, jak Razor doplňuje a rozšiřuje mytologii Battlestar Galacticy. ()

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Kriste pane, kdo tu zase řeší, že to nerozvíjí ústřední linii příběhu? Je to snad spin-off, ne? Tak proč by se měli plácat v zážitcích posádky Battlestar Galacticy, když se to týká úplně jiných lidí a úplně jiných situací? Kdo miluje Battlestar, ten bude ve svém živlu, kdo ne, pro toho je to stejná ztráta času jako seriál samotný. Já patřím k té první skupině, takže si rochním. Kvalita se hodně blíží, jenže moje nejoblíbenější postavy, hlavně Adama, se tu spíš mihnou. Ti ostatní bohužel nejsou "rozpracovaní" tak důkladně, jak bych čekala, a příběh místy krapet vrže (nemluvě o občasných maďarských titulcích :-). Za pohled na Huskera a rozpitvané hybridy to ale stojí, nemluvě o parádním mrazení v zádech! ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Zaprvé, tohle není samostatný film, tohle je součást seriálu, pro seriálu neznalé nemá vůbec smysl. Zadruhé, pro fandy to není o moc lepší, přijde mi, že už tvůrcům přišlo blbé vyplňovat čas web-sériemi, tak udělali film. Film, který vyplňuje různé mezery v dokončených sériích, ukazuje události, o kterých v seriálu padly zmínky (a mělo u toho zůstat!). Navíc skáče mezi obdobími tak chaoticky, že divák nestíhá sledovat. Palec nahoru snad jen za drsnou Stephanii Jacobsen. ()

Galerie (187)

Zajímavosti (1)

  • Mary McDonnell (Laura Roslin) obsadila roku 2012 poslední místo v anketě „The Hollywood Reporter“ o nejlepší náhradu reálného presidenta filmovým. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama