Reklama

Reklama

Jedna z největší kauz americké politiky málem vyšuměla do ztracena. Aféra Watergate, která odhalila rozsáhlé sledování členů demokratické strany a zneužívání moci ze strany vládnoucích republikánů, začala sérií investigativních reportáží v roce 1972. Další dva roky pokračovala několika soudními procesy a odsouzena byla i řada lidí z blízkého okolí prezidenta Richarda Nixona. V létě 1974 už zbýval poslední podezřelý, Nixon však projednávání kauzy v kongresu a možnému sesazení z funkce zabránil tak, že raději sám rezignoval. Viceprezident Gerald Ford pak bryskně zaujal jeho místo a obratem udělil Nixonovi milost. Zdálo se, že bývalý prezident stráví poklidný důchod v ústraní, aniž by kdy byl hnán k odpovědnosti nebo alespoň veřejně konfrontován. To by ovšem na scénu nesměl dorazit David Frost – populární britský moderátor a televizní osobnost, který navrhne natočit s Nixonem sérii rozhovorů o jeho působení v úřadě. K překvapení všech včetně samotného Frosta bývalý prezident na nabídku kývne. Snad proto, že Frosta vidí jako komedianta a slabého diskutéra, na kterém se může zahojit. Aniž by to tušili, oba tak vstoupí do souboje, ve kterém se hraje o celou jejich reputaci a vítězem se může stát jen jeden... Americký koprodukční film natočil v roce 2008 Ron Howard, jenž proslul právě napínavými životopisnými dramaty jako Apollo 13 (1995), Čistá duše (2001) či Rivalové (2013). Snímek vychází ze stejnojmenné divadelní hry a režisér si jako jednu z podmínek pro natáčení stanovil, že ústřední dvojici ztvární stejní herci jako na divadelních prknech. Role amerického prezidenta se tak ujal jeho krajan Frank Langella a proti němu stanul Michael Sheen jako britský moderátor. Známé tváře lze ale zpozorovat i ve vedlejších rolích – ve Frostově týmu se objevil například Sam Rockwell, Matthew MacFadyen nebo Oliver Platt, na straně Nixona pak stanul Kevin Bacon s Tobym Jonesem. (Česká televize)

(více)

Diskuze

xKatiex

xKatiex (hodnocení, recenze)

Na možno 4. pokus to vyšlo a bola to totálna dokonalosť,hoci z americkej histórie neviem nič...

Ivi06

Ivi06 (hodnocení, recenze)

velmi dobré.....skvělí herci, skvělý zážitek....nic víc není potřeba říct.

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

Na dvou zdejších plakátech (US a CZ DVD) je krásně vidět, že když dva dělají to samé, nemusí být výsledek zákonitě totožný.

StarsFan

StarsFan (hodnocení, recenze)

Houda666: Na google videos jsem si stáhla asi 90ti-minutový výběr z jejich rozhovoru. Co se přiznání týče, asi nejblíž je tomu část, kde Nixon říká: "And then I blurted it out. And I said, "I'm sorry. I just hope I haven't let you down." Well, when I said: "I just hope I haven't let you down," that said it all. I had: I let down my friends, I let down the country, I let down our system of government and the dreams of all those young people that ought to get into government but will think it is all too corrupt and the rest. ... Yep, I let the American people down. And I have to carry that burden with me for the rest of my life. My political life is over. I will never yet, and never again, have an opportunity to serve in any official position."

Ještěřák

Ještěřák (hodnocení, recenze)

Super fórek s tím Brežněvem a traktorem kdesi na Ukrajině, na těchto nevinných politických odkazech jsem fakt ujížděl jak závislák na koksu...

lesumir

lesumir (hodnocení, recenze)

Langella!
Frost. Ale kdyby to mělo být na procenta, tak Nixon, kterej měl dlouhou dobu převahu.

Houda666

Houda666 (hodnocení, recenze)

Načo natáčať dokument o interview, ktoré si môže človek dohľadať a pozrieť. Azda to originál Nixon s Frostom zahrali slabo? Uznávam ale, že Frank Langella dal filmu dušu a svojim hereckým umením v tomto snímku si ma získal. Každopádne mi príde scenár filmu, ktorý sa zameriava skôr na Frosta pomerne nudný. To StarsFan: Herecky Frank Langella jednoznačne ruluje v tomto filme. V skutočnosti však Nixon nebol v takom zúboženom fyzickom stave a bol podstatne vitálnejší počas interview. Nepodarilo sa mi však nikde dohľadať video zo záveru interview, kedy sa Nixon priznal ... nevie niekto poradiť link?

StarsFan

StarsFan (hodnocení, recenze)

Kdo podle vás vyhrál duel? Herecky a ve studiu?

Herecky: jednozačně Langella
Rozhovor: nerozhodně (Nixon byl schopný vyhrál, ale ke konci Frostovi imho daroval moment slávy)

Skripi

Skripi (hodnocení, recenze)

Veľmi ma to neprekvapilo, filmy tohoto typu a to myslím ako dvojhodinových rozhovorov čo zasa pokašlala Amerika ma jednoducho nebavia a to sa môžu herci aj potrhať. Počas filmu som sa stihol niekoľkokrát najesť, takže aspoň nikto neumrel od hladu, lebo od nudy veru skoro áno..... Som však rád že vás to bavilo viac :D

Lancer

Lancer (hodnocení, recenze)

Film jsem ještě neviděl, ale oni vážně vzali hudbu z aronofského Fontány? Aneb jak ušeštřit, když nedoceněný film skýtá geniální hudební podklad.

Miloško

Miloško (hodnocení, recenze)

dopozerané. Zaujímavy konverzačný film z ozaj skvelým F.Langellom. Podla mňa by mal Langella súperiť s Rourkom o sošku v L.A. K titulkom: AntS ich prelozila fantasticky myslim !!!!

lesumir

lesumir (hodnocení, recenze)

Mi povídej! Ten RICO je vážně nějakej idiot.
Pokud to není larelay, nemůžeš si být jistej u nikoho! :-)

Baxt

Baxt (hodnocení, recenze)

Titulky? Frost/Nixon? To mi nějak poslední dobou nešlo dohromady... :-)

Miloško

Miloško (hodnocení, recenze)

škoda že tieto filmy maju uspech len u urciteho spektra divakov,teda koncorocne "oscarovky", Skoda lebo toto stojí za to!!!!!!

StarsFan

StarsFan (hodnocení, recenze)

Ach, o mé oblíbené postavě amerických dějin se někdo rozhodl natočit film... Těším se.

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

Politické drámo jako řemen, úspěšná sklizeň na Glóbech a pan Darcy vypadá fakt hodně divně. Tak tohle můžu!

Baxt

Baxt (hodnocení, recenze)

Aquarius: Ty vole, to si děláš prdeI. A jak tak hledám, neděláš... :-o

Aquarius

Aquarius (hodnocení, recenze)

A ako vždy v tento krásny pred-oskarový čas, na nete je už leaknutý dvd-screener :)

Satan

Satan (hodnocení, recenze)

HOODY: Já? Snad chápeš, že některé filmy se zkrátka zaměřují na zisk a jiné zase na Oscary.

Satan

Satan (hodnocení, recenze)

HOODY: Je rozdíl mluvit o Oscarech u konverzačního dramatu, který má premiéru na sklonku roku, a u akčního hororu s eRkovým ratingem, který šel rovnou na DVD.

HOODY

HOODY (hodnocení, recenze)

Jenom by mě zajímalo, jaktože už všichni mluví o Oscarech, ještě před uvedením filmu do kin? Je sice velice pravděpodobný, že to bude stát za to, přeci jenom režisér Ron Howard a hodně vynikajících herců, ale i mistr tesař se může utnout... Nebo se pletu?

pivo

pivo (hodnocení, recenze)

Teším sa moc. Zaujímavá téma na poriadnú drámu a k tomu to obsadenie. A podľa rottenov tiež vyzerá super, ale hlavne, pôjde to aj v kine, hoci o 1,5 mesiaca neskôr ale nevadí. Tuším kandidáta na niekoľkých Oscarov (pravdepodobne hlavne hereckých).

Renton

Renton (hodnocení, recenze)

Howardovo terno?
A ta hudba u traileru, zajímavá kombinace výrazných songů..

Joe321

Joe321 (hodnocení, recenze)

Jo, výběr hudby je skvělej k traileru (moje oblíbené songy). Vypadá to slibně, snad bude víc Bacona.

Související novinky

Co chystá režisér Rivalů?

Co chystá režisér Rivalů?

14.02.2014

Ron Howard je hollywoodský veterán, jenž se blýsknul Apollem 13, Čistou duší nebo Duelem Frost/Nixon. Nejvíc lidí ale zřejmě potěšil loňskými Rivaly, kteří momentálně drží 8. pozici v žebříčku… (více)

Glenn Close je chlap a chce za to Oscara

Glenn Close je chlap a chce za to Oscara

20.03.2010

O tom, že je Glenn Close vynikající herečka, se nemusíme dohadovat. Přestože by měla sbírat nominace a Oscary s frekvencí Meryl Streep (neříkejte mi, že jste si je nikdy nespletli), má na kontě jen 5… (více)

H. P. Lovecraft – lovec démonů

H. P. Lovecraft – lovec démonů

27.03.2009

Legendární hororový spisovatel až doteď „pouze“ inspiroval filmové tvůrce (podle jeho povídek byl natočený třeba slavný Re-Animátor, Guillermo del Toro už léta sní o adaptaci románu At the Mountains… (více)

Reklama

Reklama