Reklama

Reklama

Falco

  • Rakousko Falco - Verdammt, wir leben noch! (více)
Trailer

Životopisný snímek o největší rakouské hvězdě populární hudby: dramatizace života Johanna Hölzela známého jako Falco. Filmová kronika Thomase Rotha popisuje Falcovy začátky na vídeňské hudební scéně, jeho sólový vzestup s “Der Kommissar,” mezinárodní průlom s písní “Rock Me Amadeus” (první píseň od německy mluvícího interpreta, která se stala hitem #1 v USA), jeho bouřlivý osobní život, plný drog a rodinných trablů, až do jeho smrti roku 1998, kdy v Dominikánské republice narazil se svým vozem do autobusu. Manuel Rubey z rakouské hudební skupiny Mondscheiner zde ztvárnil tuto popovou hvězdu s rychlým životem, která sice zmizela ze světových pódií, ale ve své rodné zemi zůstává velikou postavou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

campix 

všechny recenze uživatele

Jestli mohu srovnávat mnou nedávno viděné Walk the Line z holywoodské dílny tady s Falcem z německé produkce, tak umně mírně vítězí ta německé produkce. Oproti Walk the Line je Falco takové více surovější a bez zbytečných kudrlinek typických pro holywood. Ovšem zde ta multižánrová pestrost sahá občas i na hranici levné německé telenovely ,ale na tu světlou stranu ji zvedají všechny čistě hudební scény. Jelikož hudba Falca byla naprosto jedinečná a Manuel Rubey se úkolu zhostil dokonale. Ať už gesty nebo zpěvem. To co mají Walk The Line a Falco společného je, že za vším hledej ženu. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Od téhlé biografie jsem toho vážně moc nečekal a to zejména proto, že samotný Falco mi jako interpret toho moc neříká. Mám rád když vím o čem zpěvák zpívá a tím pádem má u mě tvrdá němčina útrum. Přiznávám, moje omezenost. Můj vztah k Falcovi byl do tohodle filmu teda takový, že nějakého Falca vnímám, ale desku bych si asi nepustil. O to více mě Thomas Roth a Manuel Rubey překvapili, když mi v těhle 113 minutách ukázali tak zajímavou osobnost Johanna Hölzela. Talent, závislost, láska, strach, to všechno tenhle film docela dobře pokrývá a když k tomu přidám dobře napsaný děj a skvělou kameru dostávám hodně povedený rakouský výsledek za ćtyři. P.S. Díky překladatelům za titulkování písní, mám teď o Falcově textařině alespoň základní přehled. ()

Reklama

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Týden před shlédnutím v kině, jsem přehrál většinu klipů na youtube a mockrát přeposlouchal Best Of od Falca. Pár životopisů hudebníků jsem již viděl a tento evropský je takový při zemi, žádný Hollywood - prostě evropské, tudíž více uvěřitelné. Představitel byl opravdu identický a v některých scénách mě až mrazilo (Jeanny) - klipy jsou opravdu přesně podle předlohy přetočeny. Přízvuk herce byl perfektní a gesta také. Je vidět, že herce dělá také příležitost, když si vemete v čem představitel dříve hrál. Je to vlastně takové hudební drama o nevyléčitelném alkoholikovi a narkomanovi. Skvělé role zde měli i Falcova máma a žena. Do konce roku mám přeFalcováno :-) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

"Chci rychle vyrůst, abych mohl být hvězdou popmusic" Hansi Hölzel. Víš co je docela komický? Celý den mluvíme německy, ale jak vezmeme do ruky kytaru, začneme zpívat anglicky.. Ve Vídni musíš nejdřív zemřít, aby ti provolávali slávu. Ale pak to vydří dlouho. Falco - letec - velký letec Falco. Falco Weisspflog byl letec. FALCO = ELVIS. Jeanny, přestaň žít v snách, Jeanny, život není jaký se zdá. Opuštěná dívenka v chladném světě, je tu někdo, kdo miluje tě!!. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Dlouho, dlouho jsem na tenhle film čekal a konečně jsem se na něj podíval a výsledek? Rozhodně to není špatné, ale ve výsledku je to takový nic moc film, který vždycky jen něco naťukne a nedořeší. Jednoznačným pozitivem filmu je hlavní představitel Manuel Rubey, který když poprvé navlékl kabát a klobouk a vyšel před své spoluhráče z kapely, jsem si řekl. "Tohle je Falco". Jinak ale některé etapy života jsou úplně vynechané, rychle se skáče z jedné události do druhé a běžný fanoušek místy neví, proč ten Falco byl vlastně taková hvězda. I ten vztah s manželkou se mění jen ve věčné opouštění a usmiřování se, což už po chvíli nudí. Jeho smrt tam taky není dořešena, prostě se rozjede do křižovatky a film končí. No a o comebackovém albu Out Of The Dark se tam nemluví vůbec, i když tam písničky z něj hrajou. To jsem trošku nepochopil. Falco jako to lepší z hudby osmdesátek si svůj biografický film zasloužil, ale škoda, že nakonec dopadl tak průměrně. 60% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Len dve mená nemajú vo filme skutočnú podobu. Falcova manželka je vo filme Jacky, ale v skutočnosti bola Isabella a meno dcéry Carolina Tanja je v skutočnosti Katharina Bianca. (smeke)
  • Otec Manuela Rubyho o Falcovi řekl, že je taková levná rakouská kopie zpěváků typu Davida Bowieho. (BeAnne)

Reklama

Reklama