Reklama

Reklama

Falco

  • Rakousko Falco - Verdammt, wir leben noch! (více)
Trailer

Životopisný snímek o největší rakouské hvězdě populární hudby: dramatizace života Johanna Hölzela známého jako Falco. Filmová kronika Thomase Rotha popisuje Falcovy začátky na vídeňské hudební scéně, jeho sólový vzestup s “Der Kommissar,” mezinárodní průlom s písní “Rock Me Amadeus” (první píseň od německy mluvícího interpreta, která se stala hitem #1 v USA), jeho bouřlivý osobní život, plný drog a rodinných trablů, až do jeho smrti roku 1998, kdy v Dominikánské republice narazil se svým vozem do autobusu. Manuel Rubey z rakouské hudební skupiny Mondscheiner zde ztvárnil tuto popovou hvězdu s rychlým životem, která sice zmizela ze světových pódií, ale ve své rodné zemi zůstává velikou postavou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

Zdeňka 

všechny recenze uživatele

Seznámení s pěveckou hvězdou, kterou kdy Rakousko mělo - FALCO! Byl určitě velmi zajímavá postava, ale taky pěknej hajzlík. Nejvíc se mi samozřejmě líbili písničky, které určitě někdy někde každý slyšel - především se skláním nad M. Rubey, který všechny songy přezpíval a natočil k nim klipy. Das war schön! ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Zažil som tie časy, keď Falco skutočne valcoval hitparády a preto som sa na nový film o tejto rakúskej superstár tešil.Film sa vydaril a celkom hodnoverne sledujeme príbeh od snov malého chlapca až po pád hviezdy, ktorej drogy zatemnili mozog. Prečo dnešné rádia sem tam neoprášia staré hity? Už som vážne dlho nepočul Amadeus, Amadeus... 80% ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Falco za svuj kratky zivot toho stihnul tolik, ze ma divak po zhlednuti filmu pocit, ze byl osizen. Ale v kostce je vse podstatne zmineno. Mozna jsem postradal silnejsi atmosferu, ale bylo zajimave jeho zivot zprostredkovane sledovat. Slusny zivotopisny film, komu se jeho pisnicky libi, mel by si na film udelat cas. ()

Wendy 

všechny recenze uživatele

Falca jsem nikdy neposlouchala a o jeho životě jsem kromě způsobu smrti nevěděla zhola nic. Přesto jsem se na základě traileru v kině rozhodla film navštívit. Pravda, trailer slibuje trochu víc, než pak snímek ve výsledku nabízí, a veškerý děj stojí na střídavých sekvencích úspěchu a neúspěchu v kariéře i osobním životě ještě proložené záběry pár minut před Hansovou smrtí, přesto je můj celkový dojem z filmu velmi dobrý. Za největší klady považuju výkon Manuela Rubeye, hudební složku a scény z koncertů a klipů (což se zase nelíbilo kamarádce, která původní videoklipy narozdíl ode mě znala). ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Výborný životopisný film jedinečnej osobnosti, kde fanúšikovia narazia na tvrdú realitu svojho obľúbenca – bol to arogantný alkoholik a feťák. Ale silou svojej málo citlivej osobnosti sa dokázal presadiť. Jeho krátky život je tu zobrazený dosť komplexne a chválim vynikajúce výkony hlavného predstaviteľa Manuela Rubeyho i jeho filmovej manželky Patricie Aulitzky. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Všechny písně co byly ve filmu použity, nazpíval představitel Falca, Manuel Rubey. (Vojtino)
  • Poslední Falcovo vystoupení před jeho smrtí bylo na Silvestra 31. 12. 1997 v komplexu Exacalibur City na soukromé party, které si objednal jeho kamarád a rakouský podnikatel. Tento komplex se nachází na Hatích u Znojma. (Luky-7)
  • Len dve mená nemajú vo filme skutočnú podobu. Falcova manželka je vo filme Jacky, ale v skutočnosti bola Isabella a meno dcéry Carolina Tanja je v skutočnosti Katharina Bianca. (smeke)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno