Reklama

Reklama

Pekelná kuchyně

(pořad)
  • USA Hell's Kitchen (více)
TV spot

Obsahy(1)

Gordon Ramsay si vybírá pro svoji restauraci nejlepšího z dvanácti nastávajících šéfkuchařů. Kdo zvítězí? (oficiální text distributora)

Videa (1)

TV spot

Recenze (129)

U.Tarare 

všechny recenze uživatele

Celkem drsná reality show, avšak český dabing z ní dělá ještě drsnější. To co ve skutečnosti Ramsay řekne vcelku klidu (i když toho moc není), tak v českym dabingu to vyzní úplně jiným tónem a vulgárněji. To pak vytváří divnej dojem, že si tam soutěžící nechávaji za každou blbost totálně s*át na hlavu. Každopádně mám radši českýho Polreicha než vyšinutýho emerickýho přiblblíka. Ale na druhou stranu, to soutěžení mezi kuchaři je zabavné. ()

Brygmi 

všechny recenze uživatele

Pekelná kuchyně spojuje dvě mé záliby – reality show a jídelní kulturu. Na začátku přijde dvanáct lidí (kuchaři, ale i matky z domácností), kteří pod vedení Gordona Ramseyho (jaj!) soutěží o místo šéfkuchaře v luxusní restauraci. Jsou nuceni spolu bydlet, vycházet i intrikovat, ale přesto se důraz klade na to, co se děje v kuchyni a jak rychle a přesně se lidé za plotnou dokáží otáčet. Po výborné první sérii (která ovšem trochu trpěla nevyrovnanými soutěžícími) jako kdyby se ovšem tvůrci zasekli a nepřišli už s žádnou inovací – stejné úkoly, takřka stejné odměny, stejné „podpásovky“. Což je škoda, protože tenhle koncept je zatraceně silný a je jen škoda, že se více nevyužívá. Takto se mění pouze lidé a jako v každé reality show i na nich to tak nějak stojí a padá. Viděla jsem pouze čtyři série a čtvrtá byla rozhodně nejslabší – malé změny a také ne zrovna zajímaví soutěžící. Tentokrát zde nebyli žádné silné osobnosti (třeba jako úžasná Heather West ze série druhé) a dokonce ani moc dobří kuchaři. Těžko se někomu fandí, když nevěříte ve schopnosti zúčasněných. Pátá série vypadá zajímavěji, co se účastníků týče, ale změn se asi opět nedočkáme. První tři série běžely na TV Barrandov a musím pochválit i „dabing“. Dabéři skvěle přehrávali a někdo se na překladu asi hodně vyblbnul, takže je to snad zábavnější než v originále (navíc je někdy obtížné rozumět všem těm kuchařským pojmům v angličtině). Jinak samozřejmě je to formát nepřenositelný do českého prostředí. Mimochodem... Je to queer! ()

Reklama

Machtann 

všechny recenze uživatele

Gordon Ramsay je geniální, sprostý, temperamentní, vůbec ne britsky suchý, prostě takový, jakého tato reality-show přesně potřebuje. Jasně: Hell's kitchen obsahuje spoustu odporných amerických klišé, snaží se v každém dílu nalákat na "nepředstavitelné drama, které v hell's kitchen ještě do té doby nebylo" a přitom se nic vážného nestane. Ale... Prostě to funguje :) warning: pokud nemáte vztah k vaření, ani to nezkoušejte. ()

SidneyP 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru je tento pořad založen ne na vaření, ale na Gordonových nadávkách, s kterýma to mimochodem dost přehání. Každej se splete, každý udělá chybu, ale tu chybu nevyřešíš tím, že tomu člověkovi řekneš "Běž s tímhle hnusem do hajzlu, ty tlustoprde jeden!" Bez prdele, takových podobných věcí slyším v jedné epizodě často. Já být ten soutěžící, tak bych ho asi musel ubít pánvičkou. A dost jsem se divil, že zatímco v MasterChefovi byl v poho, tady se choval jak arogantní prase. 60%. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Není to blbý, ale není to ani žádná bomba. Bude to znít patriotsky, ale Ano, šéfe! působilo mnohem lepším dojmem. Tady soutěží dva týmy v prostředí kuchyně a mezi nima běhá G. Ramsay, kterej má prostě ve scénáři napsaný "řvi, nadávej, urážej a buď afektovanej". Chvílema jsem měl pocit, že dostane infarkt. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (6)

  • Hosté v Pekelné kuchyni jsou ve skutečnosti komparzem. To dokládá i fakt, že vzhledem k Ramsayho obrovské profesionalitě, by si nikdy nedovolil být hrubý k hostům, čehož jsme zde několikrát svědky (HArna)
  • Kuchyně kde se vaří je umístěna v bývalém zpravodajském studiu KCOP a přilehlé obytné prostory pro soutěžící jsou vybudovány hned vedle restaurace. (ČSFD)
  • Čtvrtá sezóna měla patnáct a šestá dokonce šestnáct soutěžících, namísto obvyklých dvanácti. (ČSFD)

Reklama

Reklama