Reklama

Reklama

Sloužit jako ochranka v nákupním centru není žádná legrace. Zvláště když jste trochu násilnický blázen a po obchodě se vám potuluje rozverný exhibicionista v županu. V nákupním centru Forest Ridge uplatňuje hlava místní ochranky, Ronnie Barnhardt (Seth Rogen), všechny svoje povinnosti železnou pěstí. A jestli ho něco skutečně baví, pak je to boj se skateboardisty, zloději a vůbec s každým, kdo si dovolí narušit jeho snění o velkém dnu, kdy jednou bude moci vyměnit směšnou baterku za odznak a opravdovou zbraň. Přesto ho ale zjevení se necudného exhibicionisty mezi regály obchodu mírně vyvede z rovnováhy. Nicméně jelikož je obhroublý Ronnie vnitřním hlasem nucen k vykonání svého poslání ochránce, a protože taky doufá, že by konečně někdo mohl docenit jeho talent, případně že si ho všimne svůdná krasavice Brandi (Anna Farisová) z oddělení make-upu, okamžitě se rozhodne k zákroku. Naneštěstí deviant se ukáže být velmi zdatným soupeřem. A do toho také přichází opravdový policista detektiv Harrison (Ray Liotta), který je evidentně až příliš schopný, a mohl by tak celou Ronnieho práci zmařit. Začíná bitva, kterou tenhle supermarket ještě nikdy nezažil... v drsné a hodně černé komedii začínajícího amerického režiséra Jodyho Hilla. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (281)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Největší zápor je v dialozích a rádobyvtipných větách, které mají z Observe and Report dělat komedii, ale bohužel snímek snižují k prachsprosté zhovadilosti ala Kameňák. Z čeho autoři zamýšleli udělat parádní vtípek nenápadně vsunutý do smysluplné věty, z toho se vyklube akorát trapný okamžik. Postavy konverzují, a ke konci plácnou totální nesouvislou (většinou oplzlou) blbost: diváku, směj se. A takových "vtipů" je v celém filmu spousta! Ne, že bych se několikrát neušklíbnul, ale kromě Setha Rogena, Raye Liotty a scénky se skejťáky není o co stát. Nehledě na to, že tvůrci trapně kopírují Superbad co se týče "nápadu s penisy". Zklamání... no more! ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že je to trochu jednoduché, ale tých osemdesiat minút je celkom znesiteľných. Čosi ako príprava na ZELENÉHO SRŠŇA. Seth je fajn, dokonca aj bitky sú fajn. CLERKS alebo PINEAPPLE EXPRESS sú určite lepšie. Na tento film sa však nedá hnevať, lebo je miestami taký uletený, že ho nemôžete brať vážne - rovnako ako ho vôbec neberú vážne ani tvorcovia... ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

V podstatě se můžu podepsat pod Cervenakův komentář. Seth Rogen ztvárnil naprostého retarda (ne že by k němu měl v reálu daleko), a pro Evropana perfektně představil odvrácenou stranu USA. Fóry tam sice byly relativně dobré, ale koukat na toho trotla bylo vážně utrpení, což se nakonec projevilo na hodnocení. 55% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Docela dost ujetá komedie, ale svůj účel dokáže splnit. Hlavní hrdina je sice celkem magor, ale jde si tvrdě za svým snem a tím si získal mé sympatie. Jen nevím, jestli bych dokázal pracovat v prostředí ještě větších magorů a psychopatů. Ten pupkatý úchylák to všechno jen podtrhuje. Za nejlepší fázi filmu počítám rande s Annou Faris – ta byla skvělá jako vždy – pokud tedy máte rádi její role (postavy). No a potom samozřejmě eliminaci skateboardistů. Nejvíce se mi líbí, že si tato komedie na nic nehraje – je naivní, hloupá, srandovní, trapná – ale přesto SVÁ…50% ()

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: MARKÍZA = 21.4.2012, réžia slovenského znenia (Markíza) = - Doba pokročila a "komédie" JUDD APATOWa tento žáner zvulgarizovali (po vzore bratov FARRELLYovcov) do podoby, v ktorej je hlavný hrdina maniodepresívny magor s matkou - alkoholičkou, ktorá postráda cit pre zdravý vývoj svojho dieťaťa, so zdeformovaným pohľadom na lásku či iné eticko - morálne kategórie a hodnoty. Hlboko v sebe však napriek tomu nesie akýsi morálny kompas, ktorý ho bahnom dementnej akcie, brutálneho fuckovania, obnažených penisov a osobných zlyhaní prenesie až k happyendu, ktorý popiera akúkoľvek logiku či závan kritickej sebareflexie. Napriek tomu sa na túto karikatúru dá dívať a dokonca sa ani nepovraciate ak máte dostatočne silný žalúdok. Som zvedavý ako budem tento film hodnotiť o 20 rokov. Ak sa toho samozrejme dožijem. (22.4.2012) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Během natáční jedné z bojovích scén Seth Rogen zlomil omylem jednomu z kaskáderu nos, když jej skutečně uhodil do tváře. (cvaky32)
  • Role detektiva Harrisona byla původně napsána pro Dannyho R. McBrida .Ten jí musel odmítnout kvůli závazkům k jiným projektům. Roli tak dostal Ray Liotta. (cvaky32)
  • Skladba znějící při závěrečné scéně během honičky za nudistou v nákupním centru je "Where is my Mind" od kapely Pixies, která se objevila již v závěrečné scéně a titulcích filmu Klub rváčů (1999). (8Dandee)

Související novinky

Násilí na ženách?

Násilí na ženách?

13.04.2009

To už k dnešku tak nějak patří ;-). A tak tady máme protest radikální feministické organizace WomanAndHollywood, která sokolím okem dohlíží na to, jestli američtí filmaři zobrazují něžnou polovinu… (více)

Reklama

Reklama