Reklama

Reklama

VOD (1)

Adrenalinový nářez plný hrůzy a násilí! Po nečekaném hitu Rec, přichází pokračování, které si s předchozím dílem rozhodně nezadá! Do karanténou izolovaného domu, plného krvelačných bestií, vstupuje zvláštní jednotka, která má vše vyčistit a posbírat vzorky pro výzkum. Uvnitř ale čeká krvavé peklo, z nějž není úniku! (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (864)

ORIN 

všechny recenze uživatele

Nesouhlasím s tvrzením, že by druhý díl byl horší než první, nicméně si ani nemyslím, že by byl lepší. Přijímám ho spíše jako pokračování, jako určitou extenzi a upgrade dílu prvého. Jako tomu bylo u pokračování Pádu do tmy (Pád do tmy 2) či 28 dní poté (28 týdnů poté), tak i v [Rec] 2 je divák uveden do širších souvislostí, na prvních několik málo vysvětlujících minut opouštíme stísněnost izolovaného domu, abychom se tam spolu se speciální jednotkou opět vrátili. [Rec] 2 totálně převrací vyznění prvního dílu a posouvá ho do úplně jiných končin à la Vymítač ďábla. Ještě znepokojivější a nekompromisnější než část první. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Sledováno (opět) v noci. Po přímočaré jedničce velký skok kupředu. Jakékoliv představování předcházejícího děje se nekoná a tvůrci nás rovnou vrhají do kůže zásahovky, jejíchž dějová linka má už od první sekundy tak monstrózní atmosféru, že by se dala porcovat motorovkou a podávat jako lahodný desert i těm nejotrlejším. Pohled z první osoby, příběh plný okultismu a mnohem nápaditější experimenty s kamerou jsou tentokrát hlavními tahouny na k smrti vyděšeného diváka. O to víc mne mrzí, že pětihvězdný pocit spolehlivě kazí nepodstatná linka s bandou retardovaných puberťáků. ()

Reklama

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Rec 2 mělo všechny předpoklady stát se členem rodiny druhých dílů, kterým prvorození plivnou hned v porodnici do tváře. Jednička, zdálo se mi, nenabízela moc možností pokračování. Kulisama, dějem ani závěrem. Půda jedině pro něco parazitující na nečekaném úspěchu. Jak já jsem rád, že jsem zase jednou neměl pravdu. Neviditelná stébélka mimoděk nebo možná i nezáměrně upuštěná, jsou tu splétána do chytrého, originálního (hodně překvapivě), funkčního, zase trošku poodkrytějšího příběhu . Plnohodnotné pokračování, pro mě osobně lepší než jednička, s atmosférou dávkovanou s ohledem na poctivé zničení zdraví diváka. Chrochtám si fetišisticky rypáčkem v záběrech podaných naturalisticky ale tak, že nemusím odvracet znechuceně obličej. Opět tu je pár věcí.. no člověk se ošívá nedůvěřivě v křesle. Ale čert to vem. Ve jménu otce, syna i ducha svatého. Jsem ateista, snad mi to bůh odpustí. Na trojku se moc těšim a to říkám málokdy. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kdepak předloňské sněhy jsou. První díl měl nápad, napětí a velice nekompromisní strhující finále. Druhý díl již nemá čím překvapit a tyto trumfy v rukou tím pádem nedrží. Dalo se to přece jen očekávat. Jednička byla prostě po všech stránkách vyjímečná. Od tvůrců je určitě sympatické že se nesnaží udělat ze série [Rec] zombie vyvražďovačku. To by opravdu byla již notně převařená kaše. Sice nám do domu vpustí opět nějaké ty postavy, ale děj se začíná posunovat směrem k exorcismu. Tento fakt mě již tolik neděsil a postupně jsem si na něj zvyknul natolik že tentokráte žádné studené ruce, žádné vytřeštěné oči. Třetí díl z mého pohledu naprosto zbytečný. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USATržby Celosvetovo $16,690,000║ Technicky to je opäť spracované prvotriedne, len keby tam nebola taká hromady naivných scén a toho vymítačstva???, čo bolo pre mňa dosť samoúčelná prestrelka. Veď v prvom diely bol tak dobre rozbehnutý dej, ach, chápem že tvorcovia chceli byť aspoň trošku originálny ale spojenie zombii nákazy s vymítačstvom im nevyšlo, strašne veľa scén sa tu opakuje dookola, ide o to keď kamera vždy sníma koniec nejakej chodby v byte a odrazu odtiaľ vybehne nejaký rozzúrený zombii, človeka to potom omrzí. Zbytočne pôsobí aj dejová línia z tými puberťákmi. Španieli mali v tomto filme v rukách eso, ktoré pre nejakú asi blbú zbrklosť zahodili, lebo hútna atmosféra a napätie nechýbalo, len trošku bolo treba sa pohrať z dejom. /40%/ ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Většina výkřiků zombie byla přidána až v postprodukci. Tvůrci se obávali, aby takovým množstvím výkřiků na place nepokazili dialogy. (KucC)
  • Herci, kteří tvořili speciální jednotku, podstoupili jednodenní intenzivní trénink, aby si osvojili práci se zbraněmi. (KucC)

Reklama

Reklama