Reklama

Reklama

Přání smrti

  • USA Death Wish (více)
Trailer 2

Lékař Paul Kersey (Bruce Willis) má všechno, co si jen člověk může přát – zajímavou práci, krásnou rodinu a nádherný domov. S násilím se setkává pouze na operačním sále pohotovosti, kde pracuje jako chirurg. Jednoho dne se však všechno změní. Po brutálním napadáním v jeho vlastním domě, manželka (Elisabeth Shue) umírá a dcera (Camila Morrone) zůstane v nemocnici ležet v kómatu. Hroutí se mu celý svět a policie jen bezmocně krčí rameny, protože podobných případů řeší desítky denně. Poháněný touhou se pomstít, Paul vezme zákon do vlastních rukou a ozbrojený vyráží do ulic, aby nevinným životy zachraňoval a zločincům je bral. Chicago má nového hrdinu, který věří, že spravedlnost ještě existuje. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (412)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Zvlášť teď v době, kdy je to v USA masakr za masakrem a jakákoli obhajoba (či pouhý humor na téma) zbraní rovná se šílený píchání do vosího hnízda, tak je až neuvěřitelný, že "Bear Jew" Eli Roth přesto nějak protlačil a natočil zrovna remake DEATH WISH. A neusnete-li v úvodní půlhodince, čeká pár z vás taky tak skvělá nekorektní zábava. Nejhorší možný načasování, tupá zábava pro primitivy, nesmyslně násilný a bla bla bla bla bla, já říkám MRDAT POHORŠENÝ KRITIKY - tohle je přesně ta správná jednoduchá, ohraná, starosvětská akční střílečka na téma oko za oko. Má to šťávu, dost srandy, krve a drsňáren, úctu k originálu, taky vychytaný maličkosti typu Sway @Shade45, soundtrackový pecky jako "Back In Black" a "Love Sosa", plus fajn vedlejšky a starýho dobrýho hláškujícího Bruce Willise. Hloubka nulová, prostě popkorn a za mě radost veliká. Ideální cílovka: držitelé zbrojáku ✌🏻 ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Death Wish je remake rovnomenného filmu z roku 1974. V ňom si zahral hlavnú úlohu Charles Bronson. Táto verzia je v tomto jemnejšia, už preto, že Eli Roth do svojho filmu pridal veľkú porciu nadhľadu a čierneho humoru, viac ako štyridsať rokov starý (a mimochodom veľmi dobrý) snímok je temnejší a drsnejší. Zato Bruce Willis je v mikine s kapucňou charizmatický podobne ako Bronson a zbraň vyťahuje rovnako bez zaváhania. Prianie smrti ukazuje pohľad na Ameriku z viacerých strán. Okrem iného predvádza, ako veľmi ľahké je dostať sa k zbraniam, že Chicago je skutočne mesto s najvyššou kriminalitou v Amerike a aký podiel na tom majú negerské gangy. Prianie smrti je výborná starosvetská zábava s množstvom krvi, pár nechutnosťami, obrovskou porciou nadhľadu, čierneho humoru a režisérovým až detsky rozpustilým hraním s najrôznejšími klišé - predovšetkým vo vedľajších postavách dvojica policajtov. V rámci žánru (čo je dôležitá poznámka, ktorá sa týka aj hodnotenia) sa jedná o rozhodne nadpriemernú prehliadku a skvelú béčkovú zábavu, čo si na nič nehrá. Je totiž hravá sama o sebe. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem to čekal mnohem horší s ohledem na pokryteví a korektnoti, které se nyní dějí v Hollywoodu. Bruce se konečně alespon přiblížil Brucovi z dob kdy byl pro mně king. Filmu určitě nechyběly scény mající úroveň, od počáteční fáze přepadení v baráku nebo dialogové scény ve výtahu v nemocnici. S vypětím všech sil a když pominu příliš zdlouhavý prolog měl film dynamiku a dokázal udržet mou pozornost. Co se nepovedlo byl kontrast vtipně náhodných zabití padouchů versus vážně vypadající akční thriller, vůbec mně nešla dohromady upadnutí po krvi, pád koule, náhodný blb v cestě kulky a pak tam vidíš dojemné scény v nemocnici mně to k sobě prostě nesedělo. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis po delší době zase v pořádným filmu, který potěší každého, kdo by si přál bezpečný svět bez grázlů, drogových dealerů, únosců a vrahů. Samozřejmě v tomto duchu existuje vícero filmů i lepší kvality, ale já to mám prostě rád. Navíc v dnešní době, kdy v USA lidé rabují, demonstrují proti policejní "brutalitě" a na počest George Floyda. I v tomto ohledu to má zajímavý podtext. Máme chránit lidskou důstojnost a ke všem být miloučký, i když se jedná o grázly a nebo je pokosit jako Bruce, aby byl klid? 80% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ani nadšení ani zklamání. Bylo to v kostce takový jaký jsem to čekal. Pochopitelně, že na originál s Bronsonem se to podle očekávání nechytá, ale jako samostatný revegne kousek to určitě obstojí. Willis se zase po nějaký době snaží aspoň trochu hrát a jeho Paul Kersey je sice pojatý trochu jinak než v původní verzi, ale neměl jsem problém mu fandit. S čím mám trochu problém je to místy hodně odlehčený pojetí plný černýho humoru. Jasně Eli Roth je známý ujeťák a svůj styl nezapře, takže chápu, že šlo o záměr, ale mě to spíš rušilo a je fakt, že to trochu shazuje vážnost a vyznění celýho filmu a člověk si pak tu pomstu tolik neužije. I když je pravda, že některý ty Willisovi exekuce jsou docela vtipný, takže jako jednohubka to nepohorší. Co se fakt povedlo je obsazení Willisovi dcery. Nádherná holčina který jsem držel palce, aby to celý přežila. Jo a odstřelil bych toho debila co se během projekce za mými zády furt nahlas chechtal, jak kdyby zrovna sledoval komedii století, Ale co už nadělám, to je holt kolorit... Za mě průměrné řemeslo, pokračování raději ne.50% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Zbraně použité ve filmu byly: pistole Glock 17, samopaly CZ Scorpion evo3, AK 47 a útočná puška M4. (K98)
  • Hlavní postava Paul Kersey (Bruce Willis) nosí na zápěstí švýcarské hodinky značky Panerai, konkrétně Panerai Radiomir. Jedná se o nejznámější model, který byl původně navržen pro italské námořnictvo. (Pepy)
  • Ako medicínsko-technický poradca sa na filme podieľal Dr. Alan Azuelos. Režisér Eli Roth ho obsadil do malej úlohy lekára, ktorý oznámi Paulovi (Bruce Willis), že jeho manželka je mŕtva. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama