Reklama

Reklama

Přání smrti

  • USA Death Wish (více)
Trailer 2

Lékař Paul Kersey (Bruce Willis) má všechno, co si jen člověk může přát – zajímavou práci, krásnou rodinu a nádherný domov. S násilím se setkává pouze na operačním sále pohotovosti, kde pracuje jako chirurg. Jednoho dne se však všechno změní. Po brutálním napadáním v jeho vlastním domě, manželka (Elisabeth Shue) umírá a dcera (Camila Morrone) zůstane v nemocnici ležet v kómatu. Hroutí se mu celý svět a policie jen bezmocně krčí rameny, protože podobných případů řeší desítky denně. Poháněný touhou se pomstít, Paul vezme zákon do vlastních rukou a ozbrojený vyráží do ulic, aby nevinným životy zachraňoval a zločincům je bral. Chicago má nového hrdinu, který věří, že spravedlnost ještě existuje. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (412)

Falko 

všechny recenze uživatele

Cakal som väcsiu blbost a aj napriek tomu, ze som original DEATH WISH (1974) s Charlesom Bronsonom nevidel, film ma bavil, Brucea mam rad a aj ked mi v tejto ulohe doktora tak trosku nesedel, zozral som mu s chutou jeho revenge akciu, v ktorej ho stale rad vidim. Chvilami som myslel na este vaznejsiu dramu s Jodie Foster od rezisera Neila Jordana THE BRAVE ONE - MÉ DRUHÉ JÁ (2007), kde si tiez hlavna hrdinka zobrala spravodlivost do vlastnych ruk po tom, co urobili s jej snubencom a ten film sa mi v tom obdobi velmi pacil. Proste mam slabost na tieto tipy filmov, kde hrdinovia robia to, co robia, pretoze policia alebo sudy zlyhavaju a aj preto mam rad serial DEXTER (2006 - 2013) alebo thriller s Kevinom Baconom od Jamesa Wana DEATH SENTENCE – ROZSUDEK SMRTI (2007). ()

castor 

všechny recenze uživatele

Vincent D'Onofrio hraje z celého ansámblu nejlíp, ovšem jeho postava je paradoxně úplně zbytečná. Stejně jako Johnu Travoltovi jsem i Brucovi přál nějaké pořádné akční stéblo, za které by se zase mohl vydrápat na nějaký slušný stupínek, ovšem jeho chirurg svérázně vystupující proti bezmocnosti zákona je jen udýchanou vzpomínkou na jeho skvostná 90. léta. Chicago platí za město s nejvyšší mírou kriminality v USA, Willis se tak denně na operačním sále setkává s důsledky vysoké zločinnosti, až to zásadně poznamená i jeho život. Má totiž pěknou ženu i dcerku a docela plný sejf. Že by se po fatálním násilí na vlastní rodině trápil, necítíme, že by mu s vyšetřováním docházela trpělivost, také ne. Žádný sociální komentář nečekejme, ani přispění k debatě o zpřísnění či regulaci držení střelných zbraní. Prkenný Bruce prostě začne páchat „dobro“, žádné pochybnosti to v něm nevyvolává, vlastně ani moc nechybuje, protože okolí mu tupě nahrává. Včetně policie, která něco rozehraje, pak se ovšem odmlčí, aby v závěru vše jen posvětila. Pitomé, jak jen scénář Joea Carnahana může být. Když už, pokusil bych se, aby výsledku nechyběl nadhled. Ovšem chybí. Vůbec to navíc nepůsobí temně nebo špinavě, akce se většinou odehrává bez nějaké solidní choreografie. Eli Roth je možná užvaněný hororový nadšenec, ale víc platí za mizerného vypravěče. Výsledek přesto dokázal udržet mou pozornost, ovšem ty 3 hvězdy nejsou nijak silné. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Unbreakable pro jednouduché a bez fantazie. Remake bez nápadu a charakteru. Ani Willis se tam moc nehodil. Toho primáře, který se v garáži za jeden večer naučí střílet lépe než profi-gangstři, mu neuvěříte. Mordy drsné, jakože katarze při výkonu spravedlnosti. Ale když je spravedlnost vykonaná na nezajímavých, nerozpracovaných záporácích, míra katarze pokulhává. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„POKUĎ CHCEŠ OPRAVDU CHRÁNIT TO, CO JE TVOJE, MUSÍŠ TO ZVLÁDNOUT SÁM…“ /// Místo New Yorku tady máme Chicago, místo Charlese Bronsona Bruce Willise, místo sedumdesátejch let, současnost. Už ani „originál“ se nestal kultovní podívanou, i když vidět trpět sráče… to je prostě krásný v každý době. Jenže než se k tomu Paul Kersey dopracuje… je ten příběh nutný zlo. Prostě nevodsejpá, což je ale problém všech revenge filmů jedoucích podle starý šablony. A tak nejfajnovějším zjištěním pro mě je, že Willisovi to při vodkrvování a s bouchačkou v ruce furt sekne. Víc asi nemá smysl řešit. Ale čekal bych, že současnej Paul Kersey víc přitvrdí... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 1972 napsal Brian Francis Wynne Garfield, ani tenhle film neznám. 2.) Chystám se vzít zákon do vlastních rukou. 3.) Thx za titule „lokeš“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Viacero kritikov poslalo "Death Wish" do priepasti zlých filmov. Ja osobne sa tam asi nezaradím. Nemám síce pocit, že by išlo o super silný film a rozhodne sa dali niektoré veci lepšie spracovať, ale mám pocit, že som s výsledkom celkom spokojný. Dilemma, ktorú musí Paul riešiť je podľa mňa dobre spracovaná. Nemá v pláne zobrať veci do vlastných rúk okamžite. Snaží sa veriť tomu, že niekto za smrť jeho ženy a zranenie dcéry zaplatí. Lenže nakoľko legálny postup zlyháva, je na čase zobrať veci do vlastných rúk a postarať sa o to, na čo je zákon a polícia krátka. Páči sa mi, že sa to rozvíja celé postupne, že neideme hneď do akcie, ale film sa snaží dať do toho dramatické momentky, ktoré ho chcú robiť vážnejším. Možno by bolo lepšie, keby to bolo v jednom tóne, no na druhú stranu mi to ako divákovi moc neprekážalo. Lebo som mal pocit, že som ho pochopil. Vraj tu nie je zapamätateľná akčná scénka. Sčasti súhlasím, lebo sú na môj vkus príliš krátke a neposúvajú sa dokopy nikam. Ideme od jednej akcie do druhej, film nemá jasného zloducha a proste len sledujeme, ako Bruce Willis likviduje obyčajných gangstrov. Ale na druhú stranu sú tu zločinci, ktorí zaútočili na jeho rodinu. Technicky vzato ich líder je hlavným padouchom. Je vo filme veľmi krátko, ale dá sa technicky považovať za hlavného zloducha. A musím povedať, že jeho smrť si budem pamätať ešte dlho a je funkčná. Takže ako celok je to trošku mix. Nie je to super zaujímavé, nemá to žiadnu hlbokú pointu, je to len veľmi jednoduchý film o pomste. Ale to je vlastne všetko čo som čakal a dostal. Plus s tým, že prvá polka je viac dramatická a vidíme ako situácia na Paula zaútočila. Mne to na spokojnosť stačí, ale rozhodne nie ako niečo, čo by som ohodnotil ako super. Hodnotenie: B- ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • V roce 2017, kdy se film natáčel, bylo ve městě Chicago, kde se snímek odehrává, spácháno 650 vražd. Objasněno bylo 17,5 %. Pro srovnání, v ČR bylo ve stejném roce 146 vražd a jejich objasněnost je 97 %. (sator)
  • Ve scéně, kdy Paul (Bruce Willis) postřelí „Rybu“ (Jack Kesy) a tomu dojdou náboje, mačká „Ryba“ spoušť na prázdno a zmatkuje tak, že závěr, kterej mu zůstal po vystřílení nábojů vzadu, odjistí zpátky dopředu. Když Paul přijde k „Rybovi“, ten drží pistoli a má závěr opět vzadu, což by jen mačkáním spouště na prázdno nedokázal. (Ace.A.T.L.)

Reklama

Reklama