Reklama

Reklama

Přání smrti

  • USA Death Wish (více)
Trailer 1

Lékař Paul Kersey (Bruce Willis) má všechno, co si jen člověk může přát – zajímavou práci, krásnou rodinu a nádherný domov. S násilím se setkává pouze na operačním sále pohotovosti, kde pracuje jako chirurg. Jednoho dne se však všechno změní. Po brutálním napadáním v jeho vlastním domě, manželka (Elisabeth Shue) umírá a dcera (Camila Morrone) zůstane v nemocnici ležet v kómatu. Hroutí se mu celý svět a policie jen bezmocně krčí rameny, protože podobných případů řeší desítky denně. Poháněný touhou se pomstít, Paul vezme zákon do vlastních rukou a ozbrojený vyráží do ulic, aby nevinným životy zachraňoval a zločincům je bral. Chicago má nového hrdinu, který věří, že spravedlnost ještě existuje. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (412)

Fr 

všechny recenze uživatele

„POKUĎ CHCEŠ OPRAVDU CHRÁNIT TO, CO JE TVOJE, MUSÍŠ TO ZVLÁDNOUT SÁM…“ /// Místo New Yorku tady máme Chicago, místo Charlese Bronsona Bruce Willise, místo sedumdesátejch let, současnost. Už ani „originál“ se nestal kultovní podívanou, i když vidět trpět sráče… to je prostě krásný v každý době. Jenže než se k tomu Paul Kersey dopracuje… je ten příběh nutný zlo. Prostě nevodsejpá, což je ale problém všech revenge filmů jedoucích podle starý šablony. A tak nejfajnovějším zjištěním pro mě je, že Willisovi to při vodkrvování a s bouchačkou v ruce furt sekne. Víc asi nemá smysl řešit. Ale čekal bych, že současnej Paul Kersey víc přitvrdí... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 1972 napsal Brian Francis Wynne Garfield, ani tenhle film neznám. 2.) Chystám se vzít zákon do vlastních rukou. 3.) Thx za titule „lokeš“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Takový to klasický béčko jen v moderním hávu. Musel jsem místy přetáčet, což není dobré. Vše mi to přišlo takové tisíc krát viděné. Amatéra v oblasti zbraní zvládl mnohem lépe Kevin Bacon v Rozsudku smrti, ale Bruce také nebyl k zahození. Příjemné ho znovu vidět a dokonce i hrát. Za mě celkem průměr, myslim, že zítra si na to nevzpomenu, zato na původní adaptaci vzpomínám s láskou ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Remake Priania smrti mal našliapnuté byť čímkoľvek a v konečnom dôsledku nie je ničím. Nakoniec tak ide o klasické B- čko s vyhasnutou hviezdou, akých ste videli desiatky. Má síce zaujímavé momenty, no najviac poteší asi z analytického hľadiska. Rozoberať po projekcii nevydarenú symbiózu jednotlivých zložiek a štýlov je totiž zaujímavejšie, než samotné pozeranie. Z úcty k lepším včerajškom Bruca Willisa, Rothovej snahe o niečo viac než bežnú žánrovku a tých pár gore záberom, ale nejaký ten bodík rád prihodím. 5/10 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $34,017,028Tržby Celosvetovo $48,576,379Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,621,272Tržby za predaj DVD v USA $3,055,104║ Zatiaľ najstráviteľnejší Eli Roth, samozrejme o žiadny klenot sa zas nejedná, rozbeh troška rozpačitý. Hlavne Willis ako doktor dosť zaskočí ale pre vývoj deja v celku dobrý nástrel, ktorý má občas dobre tempo myšlienky ale potenciál nevyužitý. čistý priemer /50%/ ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jak tak koukám na kinematografii Bruce Willise, tak to vypadá, že Přání smrti je poslední vysloveně kloudný film, ve kterém se objevil. A špatný opravdu není. Eli Roth ví, jak natočit krvák. Bruce zase ví, jak to udělat, aby působil jako drsňák, kterého davy budou mít rádi. No a oba vzali ze sebe to nejlepší a spolu dali dohromady film, který mi připomněl, proč mám Bruce tak rád. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Ve scéně, kdy Paul (Bruce Willis) postřelí „Rybu“ (Jack Kesy) a tomu dojdou náboje, mačká „Ryba“ spoušť na prázdno a zmatkuje tak, že závěr, kterej mu zůstal po vystřílení nábojů vzadu, odjistí zpátky dopředu. Když Paul přijde k „Rybovi“, ten drží pistoli a má závěr opět vzadu, což by jen mačkáním spouště na prázdno nedokázal. (Ace.A.T.L.)
  • Po ôsmich rokoch sa jedná o prvú snímku distribuovanú spoločnosťou Metro-Goldwyn-Mayer. Ich predošlým filmom bol To bol zajtra žúr (2010). (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno